Gå till innehåll

Samfaran

Korpral
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Samfaran

  1. Med orange keps ser den väldigt gubbig ut. Svart passar ju inte in mot resten av färgsättningen så jag skulle rösta på vit.
  2. Jag tänker färglyftare. Nu är jag ingen kemist och har inte sett några resultat annat än på film och vilken produkt som är bäst vet jag inte men det är väl som vanligt att ju farligare det är för naturen, desto bättre är det. Dessa är ju miljöanpassade i alla fall men jag vet inget om produkterna. http://shop.takcare.se/farglosare-och-farglyftare/
  3. Jag har inte det problemet och jag sitter och myser med Chrome. Explorer har inte funkat sen windows 95, safari låter långsamt och firefox är såååååå 2015...
  4. -Does it make a scraping sound when you try to put it in gear? -What RPM does your engine have when you go 60 km/h?
  5. Ah mitt fel har fått om bakfoten att dom är med i EU men det har väl ändå aldrig kommit något vettigt från det landet? Mitt intryck är att NATO och Ryssland har en ömsesidig respekt för varandra. Det är lite som att dom står och studsar på stället och väntar på att motparten ska trampa snett. Sverige har ju någon form av hedersmedlemskap i NATO och ändå verkar regeringen och en stor del av folket (tillika dom som verkar för ett nej till NATO) tro att vi är alliansfria. Hade vi varit alliansfria så hade vi inte övat med NATO till att börja med och bara det är en provokation. Det är lite som att sitta i en hejarklack med lagets färger målade i ansiktet och anse att man hejar minst lika mycket på det andra laget. Varför sitter man då i mitt i hejarklacken? Det vi gör nu är i mina ögon bra mycket mer riskabelt än att gå med i NATO. Nu är vi ett intressant mål för att Ryssland skulle kunna invadera Sverige enbart på grund av att dom skulle vilja skaffa sig ett bättre strategiskt utgångsläge gentemot NATO och Gotland är en optimal plats för att kontrollera hela östersjön. Eftersom att vi inte är med i NATO så är jag djupt skeptisk till att dom skulle ingripa enbart baserat på att Ryssland tog Gotland. Att fabricera anledningar att invadera länder är som jag tidigare skrev, ryssarnas paradgren. Detta till skillnad från USA som kan tyckas ha ett visst mönster där det i regel invaderas länder med oljetillgångar. Men man kan ju se det från en motsatt synvinkel och det är att NATO ställer upp och hjälper oss vid en eventuell invasion just för att vi är en extremt taktisk region i norra Europa. Att NATO skulle anfalla Ryssland på rysk territorium tror jag dock inte skulle hända just för att Ryssland är en nation som trots sina berusade soldater och undermåliga ekonomiska situation skulle klara av att inleda ett anfall mot nordamerikas fastland utan några större problem. Hela situationen är som kronans kalsonger - det går att vända ut och in på dom många gånger och det är fortfarande fullt möjligt åt båda hållen men det är ju en jäkla tur att man bor i en ände av landet som helt saknar civila och militära mål av intresse för främmande makt.
  6. Ryssland har svart bälte i att fabricera anledningar till att invadera länder. Det är väl fortfarande ingen som har gått emot dom angående Ukraina och det då en attack mot ett EU-land. Vem skulle gå emot Ryssland om dom fabricerade en anledning att anfalla Sverige? Senast i förrgår kom expressen med en artikel om en viss Vera Efron som talat med spetznas-soldater om hur enkelt dom tycker det är att invadera Sverige. Frågor man ställer sig är - Varför känner Vera spetznas-soldater och varför skulle spetsnaz-soldater förklara för henne om militära operationer och om hur enkelt det är att ta sig in i Sverige? Det trycktes även från dessa spetznas-soldater väldigt hårt på att vi inte skulle gå med i NATO för då skulle Sverige bli ett mål för Ryssland. Klart att ryssen inte vill att Sverige går med i NATO för just nu är Sverige en vägg mellan NATO och Ryssland. Klockren desinformation och orosspridning. Media gör ett utmärkt jobb med att sprida rysk propaganda och skapa oro i det svenska samhället bara man läser lite mellan raderna.
  7. Samfaran

    Köpes; Valp

    Hej! Jagar som bara den efter en valp att köpa när skatteåterbäringen dyker upp. Alla skick är av intresse men kravet är att drivlinan är frisk och att ramen är hel. Helst vill jag ha helskåp men öppen planlösning kan funka. Enkel, sluten hytt är inte intressant. Ej c202 utan den gamla försvarsmaktsvalpen ska det vara. Bör helst finnas i södra Sverige men för rätt bil till rätt pris så kan jag åka en bra bit. Skicka svar till samfaran@live.se eller ring/sms 0736-437761 Mvh Niklas
  8. Ja fast har man motorn på och sprayar på en läckande vacuumslang eller på en bromskraftsförstärkare (glömde det fina namnet, hjärnsläpp) så varvar motorn upp då vacuumet tas från just insuget. Har bara inte fördjupat mig i hur det ser ut i vacuumsystemet på en 11 angående hur lång fördröjning det är till insuget. Så om man sprayar på en dålig slang under bilen så väntar man och ser om den varvar upp var min tanke.
  9. Just det! Glömde ju gaffelsprinten... Glapp i gaffelsprinten - Byt gaffel och sprint. Här är det noga att hävarmen är helt tillbaka i "obelastat läge" och att man mäter från klockan till CC på gaffelsprinten. Avlägsnas enklast genom att först kapa av sprinten på ena sidan mellan gaffeln och hävarmen och sen kapar man av gaffeln. Kostar bara någon hundring så det är det värt i tid och kvalitet på jobbet. Om det skulle glappa ändå så går det att byta bussningen som sitter i hävarmen. Verktyget för att byta bussningen är sällsynt så antingen tar man med sig sin bussning och åker till någon med en svarv som gör en tapp med en fläns som passar precis runt kanten på bussningen eller så kan man testa med att smälta ur den med gasbrännare. Det sistnämnda är svårt som bara den att få till. Bussningarna brukar sitta något så fruktansvärt så även här är bra passform på verktyget viktigt. Denna bussningen är i stål och ska inte slitas ut då det är gaffelsprinten som är slitagedelen så den tål lite stryk dvs att vid montering så är det inte jätteviktigt att man har specialverktyg utan det går att slå på den direkt med en hammare.
  10. Angående bromsklockor så kärvar dom inte. Det som kan hända är att fjädern inuti rostar av eller så läcker dom. Om man tar tag i hävarmen och rycker till ordentligt i den så orkar man fytta på dom. Bifogar min egna felsökningsmall direkt ur huvudet och följande punkter är beroende på var man kommer fram till när man med handkraft drar i hävarmen. Bara för att det är en lastbil så behöver det inte vara så avancerat. Släpp givetvis handbromsen innan test. Armen går inte tillbaka - nockaxeln. plocka isär, rengör bussningarna och kör med roterande stålborste på axeln tills den blir blank, kör i nytt fett. Kan även vara bromsbackarna som kärvar men dom måste ju ändå bort för att få ur nockaxeln. Tryckstången från klockan hamnar snett / är jättesladdrig - fjäderbrott i klockan. Byt klocka för det är inga specialprylar och dom kostar inte många kronor. Om man ändå bestämmer sig för att byta fjäder, kontrollera så att du har en bra hemförsäkring med allrisk innan jobbet påbörjas. Nockaxeln glappar radiellt (kontrolleras genom att ta ett brytjärn och bända lite från lämpligt håll eller så tar man handen när man släppt handbromsen) - Bussningarna alternativt sliten nockaxel. Rengör axeln med roterande stålborste och kolla så att det inte är tydligt slitna spår i den. Slå ur dom gamla bussningarna, alla medel är tillåtna. Dom är i mässing så det är bara att knöla ihop dom. Dorn och huggmejsel är att rekommendera. Vid montering behövs ett verktyg som passar perfekt inne i bussningen och med en fläns så att man kan knacka in dom samt att man NOGGRANNT rengjort hålet som bussnigen ska in i. Ett slag med hammare på bussningen eller om den hamnar snett så är det bara att köpa ny bussning sen. Glappar axeln axiellt - Inget problem. Justering av hävarmarna brukar räcka med att justera så att det tar stopp och sedan släppa ett halvt varv bak och ett kvarts varv fram. Har hittills inte kommit över en lastbil där denna taktik inte fungerat. När man kontrollerar slaglängden på hävarmarna så går även det att göra med handkraft. Kan man efter justering och en tids åkande dra en av armarna väldigt långt så är hävarmens justering kass - byt hävarm. Vill man vara seriös när man kontrollerar slaglängder så ber man någon pressa ner pedalen med släppt parkeringsbroms och så mäter man FRÅN KLOCKAN och inte från klockans fäste till CC på gaffelsprinten. Rekommenderad slaglängd finns hos valfri scaniaverkstad. Detta är inget jag personligen lägger någon större vikt på utan det är mer för skojs skull. Är grejerna i ordning så är det bara att justera bromsarna och se glad ut. Hoppas att det var till någon hjälp.
  11. Är jag helt ute och cyklar om jag tänker på att läcksöka vacuumsystemet med startgas? Funkar ju när man jagar tjuvluft i motorrum i alla fall.
  12. Vill man ha dom kvar så är det ju bara att byta dom mot lämpliga u-profiler för lätthetens skull. Dom är ju till för styrseln i karossen men jag vet inte hur mycket dom gör egentligen då volvo hade en tendens att använda hängslen och livrem på den tiden dessa byggdes.
×
×
  • Skapa nytt...