Gå till innehåll

FN yxan

Korpral
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Om FN yxan

  • Födelsedag 1959-08-10

Profile Information

  • Hemort
    Hovmantorp

Senaste besökare till profilen

599 profilvisningar

FN yxan's Achievements

Member

Member (1/1)

7

Anseende bland gemenskapen

  1. Låter riktigt kul!! Får jag bara helljuset att fungera, så jag kan besikta + att vi kan just det datumet som blir bestämt så kommer vi väldigt gärna på denna träffen!!! :-)
  2. Den typen av bandvagn med Fords V6:a kör jag ofta, riktigt bra framkomlighet och dessutom väldigt kul att köra!! :-)
  3. Nu har jag min TGB 30 och anmäler mitt intresse för studentkörning i Växjö och kanske även Kalmar 2017. Har personaltransporthytt monterad = 10 pax ca, + flaket för resterande. Var inne på Savea.se, verkar lite stökigt på den sidan, så jag skriver här. :-)
  4. Fin bil och ett riktigt fint arbete du gjort med den!! :-)
  5. Porslinssäkringar brukar ibland ärga sönder vid kontaktytan, då blir det lurigt när den ändå ser hel ut...! Mät gärna med instrument provlampa eller liknande, det ger det säkraste resultatet och du ser att det passerar ström genom säkringen.
  6. Har du kollat alla säkringar så dom är hela och har god kontakt, bra ställe att börja på! :-)
  7. Nu har jag min TGB 30 och anmäler mitt intresse för studentkörning i Växjö och kanske även Kalmar 2017. Har personaltransporthytt monterad = 10 pax ca, + flaket för resterande. Kul om det kan bli lite "militärtransport" i området igen efter att dom la ner regementet (i11) :-)
  8. Även jag önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!!! :-)
  9. Tusen tack för ett snabbt svar! Nu blir allt betydligt enklare när jag vet lite mer, nu skall det bli felsökning så snart tiden medger!!
  10. Tack för svar! Har nu laddat ner beskrivningar m m från Dokumentavdelningen och läst igenom dem. Det gick fin fint med den Svenska delen som bara rör den mekaniska biten, när det sedan blev på Engelska började det genast att bli svårare tyvärr.....!! (Har försvaret inte givit ut verkstadshandbok på Svenska för detta oxå?) Så för att slippa ta mig igenom allt på Engelska och kanske inte förstå allt, undrar jag: Som jag skrev tidigare värmer den inte, och vad jag vet skall den bli varm i botten för att torka bort fukten när det är kallt väder som nu? Är det alltid konstant spänning (24v) när tändningen är påslagen, eller måste bilen startas först? Nästa fråga blir: Var sitter termostaten som styr när den skall börja värma och mellan vilka gradtal är den aktiv och värmer ca +/- ? Väldigt tacksam för svar på dessa frågor! (Blir säkert fler efter vägen är jag rädd...!) Gör det hela smidigare när jag skall börja mäta och leta efter felet!
  11. Hej! Blåser liv i denna tråden. Har letat efter info om lufttork på 30 bil, men inte hittat något. Det jag vet om min är att den inte blir varm i botten när bilen går! Har inte hunnit med att kolla så det är ström fram, är det möjligen en säkring eller relä till den? Vore fint att se en sprängskiss och lite beskrivning av torken. :-)
  12. Hej! Har själv gjort liknande behandling av min bil, jag sprutade med "Biltemas" Linolja och det blev mycket bra. Samma förarbete och efter 2 sprutningar blandade jag i lite vanlig underredsmassa till den 3:e sprutningen. Linoljan är väldigt tunn och penetrerar o kryper in överallt, med tiden torkar den och ger en torr o seg hinna,mycket effektivt. Killarna på besiktningen var mkt imponerade över att underredet var så fint och fritt från rost. :-)
  13. Häftig bil!! Skriver genast upp en sådan (gärna med kran) på min "önskelista"...!!! :-)
  14. Hej! I vilket fordon är växellådsbilderna tagna? :-)
×
×
  • Skapa nytt...