Gå till innehåll

Bromsljusproblem


Rekommendera Poster

Då var det dags den årliga rundan till bilprovningen imorgon.

Har dock ett problem med att bromsljusen lyser hela tiden.

Jag har kollat bromsljuskontakten o den verkar ok, har provat o skiftat relä men inget hjälper.

Bromslamporna slocknar dock när jag tar bort reläet eller säkringen.

Någon som har tips på var man ska felsöka.

Har delat på kontakten längs bak och där mäter det konstant spänning på kabel nr42, har även spänning på kabel fram till bromskontakt (tror det var nr40). 

tacksam för hjälp!!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hade precis samma problem, visste inte ens om det förrän bilprovningen(!) påpekade det vid besiktningen. Löste problemet då genom att lyfta ur först det ena bromsljusreläet, hjälpte inte, sedan det andra, då slocknade bromsljuset. Reläet jag tog bort är det som styrs av bromsljuskontakten till släpet, det är nr 5, längst till höger i andra raden. Prova att lyfta ur det, funkar det kan du köra till bilprovningen, de kollar inte om det finns bromsljus i släpvagnskontakten...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen!

Jag hade precis samma problem på min TGB30. Kommer in på bilprovningen i våras och bromsljuset lyser konstant. Plockar ur först det ena, sedan det andra bromsljusreläet. När jag tar ur Relä 5 (om jag kommer ihåg rätt) slocknar bromsljuset. Relä 5 är till släpvagnens bromskrets och sitter på andra raden längst till höger i boxen vid passageraens ben. Reläet har ingen funktion så länge man inte har släp på bilen, och bilprovningen bryr sig inte.

Satte aldrig i reläet igen, ska felsöka och fixa "senare"... :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kul att det gick bra! Kommer jag ihåg rätt så sitter inte bromsljuskontakterna så långt ifrån varandra, dock ordentligt gömda bakom rör och balkar. Kontakterna sitter med anslutningen uppåt och en gummituta trädd över som skydd. På en av mina bilar var gummitutan trasig och kontakterna rejält ärgade av vägsalt och fukt. Köpte ny kontakt och gummituta på Scania och smetade in alltihop med siliconfett. Kommer inte ihåg vad det kostade men det var inte särskilt dyrt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 years later...

Hej. har precis köpt en 30a som bromsljuset inte vill funka . Lamporna är hela och det är ström igenom säkringen. Har provat att byta plats på reläerna men de hjälpte inte. Kan även konstatera att det inte är ström fram till nån av bromsljuskontakterna. Har även kikat på mörkläggningsvredet men dom kontakterna verkar sitta bra. Nån som har nå tips var jag mer ska kolla ?  :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för schemat. Köpte nytt relä sen va problemet löst. Men märkte att mörkläggningsvredet kan spöka till det ordentligt :huh:. Vred på de några gånger, till slut funka ingen lampa alls fast de va på första läget, vred några gånger till så funka allt som vanligt ^_^ Så nu kan man boka regbesiktning så fort papprena är klara :wub:

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...