Jump to content

Kjenner dere igjen malelyd i bilen ved belastning?


JaktTGB11
 Share

Recommended Posts

Hei. Når jeg kjører min TGB 11 med belastning i slakk oppoverbakke, i tungt gir kommer det en malende lyd i bilen. Lyden kommer, men kan plutselig avbrytes, og så begynne på nytt. Er dette noe andre kjenner igjen, eller er lager i pinion/diff slitt? Merk.: Dette skjer med 4x4 utkoblet og innkoblet. Når jeg kjører i lav fart eller på slett vei eller nedover er det ingen lyd. 60km/t og slakk oppoverbakke i fjerde gir kommer den. Girer jeg ned blir den borte. Jeg byttet olje på akselene i sommer, den var litt grå. Oljen var lik på begge akslene. Tappepluggene var det like mye grå deig på både fremme og bak. Jeg så ikke tegn på store feil. Jeg har tenkt til å kjøre med dette, og kontrollere oljen årlig. Med mindre noen av dere mener det vil være uklokt. 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jag fick ganska kraftiga vibrationer (obalans) intermittent kom och gick dessa berodde på att kardanaxeln inte satt rätt monterad, Den var vriden 90 grader så den var inte i balans. Inte säker på att det är samma fel men kan vara värt att kontrollera. 

 

Kan du göra en film med ljudet så kanske det finns någon på forumnet som känner igen det?

Link to comment
Share on other sites

Detta hade jag på min 13-bil också när jag köpte den. Såg inte isärskruvat ut heller.. antar att det varit fel ända sedan tjänstgöringen.

 

 Samma kassa mek som varit på båda våra bilar?

Link to comment
Share on other sites

Hei Svana. Du kjenner igjen dette leser jeg. Har du fortsatt denne lyden, og hvis så hvor mange år/km tror du? Jeg var under bilen i går og dro det jeg greier i akslene fra transfer kassa. Jeg kan ikke finne slark i pinionene. Det er en liten klikke lyd i fremre aksel mot transferkassa. Vanskelig å si om denne kommer fra krysset eller lageret ut fra transferkassa. Jeg har lest en post her inne en gang om at vekslingsgaffelen i girkassa kan legge seg mot metall og generere metallisk/lager lyd. Noen som vet? I og med at lyden plutselig blir avbrutt, er jeg usikker på om den kommer fra et lager? Slitte kryss vil vel gi knekke/dunke lyd? 
 

Sikkert samme kasse mek

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei igjen. Jeg mistenker at denne lyden, sammen med et lite rykk i bil og ratt, skyldes svak vakuum. Siden dette kun skjer ved pådrag og oppoverbakke, tror jeg vakuumet synker og 4wd ligger å slår inn/ut. Jeg har ikke funnet åpenbare vakuum lekkasjer heller. Hvor langt ned er det greit å skru på settskruen på vakuum klokka. Jeg har prøvd slik det står i manualen, helt inn, og 5,33 turn ut igjen. Kan jeg prøve 4-5 til for å se om det holder til normal drift 4wd, og samtidig løser unormalitet i drivlinja. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...