Gå till innehåll

Däck till 11/13/20


Gäst Andreas.E

Rekommendera Poster

Gäst W-J-M

Btw, for those who want to have some inspiration in the tall/narrow department (not wide), gathered from all over the world, see this overview:

 

 

 

 

 

http://www.a1.nl/phomepag/markerink/tire_825x16.txt

 

 

 

(on the German forum, a fellow Dutchman is currently enquiring interest for importing a batch of the 9.00x16 STA Superlug, a rather road-friendly tire, yet still decent offroad, for only 129 euro (plus transport of course))

 

 

 

 

 

 

 

W-J-M2007-03-07 04:02:55

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
Gäst ErikC304

I checked for the Superlug, but gave up because there was nothing to find on this side of the Atlantic... PDT_Armataz_02_06.gif 129 is a fair price. The Superlug is also a bit larger i diameter (36.3") than original, which as far as it concerns me only a gain on road use.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
Gäst ErikC304

Redogörelse för vad jag tycker om de däck jag köpte innan jag for till Norge:

 

Efter ungefär 250 mil på dem, då jag också kört några mil på Goodyeardäcken emellan, så kan jag konstatera att Cooper Discoverer ATR är goa, mjuka däck att köra landsväg på. De rullar mycket tyst och ger inga vibrationer som de gamla torrspruckna kron-däcken som satt på min när jag köpte den. Samtidigt har jag haft tillfälle att prova däcken på både torr och hyfsat varm asfalt (de senaste dagarna), på isiga ytor, slabbig och mjuk grusväg, ren snö och lite skogskravling på torr mark.

 

Is har ju naturligt ingen friktion, så utan dubb väntade jag mig inga under. Halkigt.

 

Men i övrigt är det en helt annan bil att köra med de här däcken och det har säkert mycket att göra med att de är helt färska. Mycket gott grepp, stabila och tysta.

 

Vi monterade slang i våra hjul, Daniel (.L) och jag. Så slipper vi risken att det pyser över i fälgkanterna om inte annat. Dimensionen vi valde är 315/75-16. De kostar 191.50 EUR på www.offroadreifen.de, men då tillkommer frakt och ev slang. Vi beställde från svensk leverantör, så de övriga priserna vet jag inte. Då jag frågade på däck tidigare i år (se post ovan) så har jag för mig frakten kostade 19 EUR styck hit.

 

COOATR_d.jpg

 

De som inte vet det kan jag upplyusa om att kvallen på originalfälgarna är inte god. Jag hade tio att välja sex stycken av och de snurrade jag på ett nav. Bara EN fälg var rund och rak. Resten var mer eller mindre skeva, mer eller mindre orunda. Fyra av dem var NYA (eller aldrig monterade däck på, aldrig fastdragna med mutter på nav) och det var inte en av dem som var bra. De övriga var mer eller mindre rostflagiga på insidan, vart en del roterande stålborste och färg innan jag var nöjd. Därav använde vi slang, jag skulle inte chansa på annat och än hellre när det gäller terrängsulor.
omega24v2007-04-03 11:19:33
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
Gäst H.Hansen

och pris min land loard är intreserad, fick förfrågning om billiga valp däck i dag, får tag i för 1000 kr st med fälg något som stämmer med din pris bild? : Hasse

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 months later...
Gäst Mr_Smurf
Hur många däck vill du ha???finns i Sverige...............direkt från mobbförråd' date='inga torrspriclor,mm[/quote']

 

Kan du fixa däck? I så fall till vilket pris? Och var i Sverige finns dom?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur många däck vill du ha???finns i Sverige...............direkt från mobbförråd' date='inga torrspriclor' date='mm[/quote'']

 

Kan du fixa däck? I så fall till vilket pris? Och var i Sverige finns dom?

 

Samma fråga från mig.

 

Mårten
smypm2007-08-08 10:56:38
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Vad har ni för vägdäck till min 3314?

 

Märke? Inköpsställe? Pris?

 

 

 

Pratade med en kille från Michelin snabb hos Scania och han nämnde att man skulle kolla upp nåt när det gällde vad axlarna pallar...? Vad kan det vara?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det jag skrev "krondäck" är såna som du har, Ted. Dina är av märket GoodYear, det finns ett annat märke som är vanligt på Kronans (Försvarsmaktens) bilar och det är Trelleborg. Enligt uppgift så tillverkas inget av dem längre, så de som säljs som "nya" är lagrade däck som aldrig använts. Det finns en ganska exakt kopia av GoodYear-däcket och det tillverkas av Silverstone, modellen heter MT-117. Silverstone är Malaysiskt och det intressanta med det är att massor av GoodYear Studded Suregrip ("krondäcket") är märkta "made in Malaysia". Inte helt otroligt är tillverkningen flyttad dit i nån överenskommelse mellan GoodYear, Volvo och Malaysiska militären, eftersom Volvo exporterade ett stort antal Volvo C3

dit!

 

Vad beträffar vad axlarna tål är det slående exemplet bönngas här ovan PDT_Armataz_02_32.gif som inte prutar på gasen, använder däck med betydligt bättre grepp än original och med större diameter. Ökar man däckdiametern från 35" (original) till 38.5" som jag har för mig bönngas har, så ökar också påkänningen på drivaxlar och andra komponenter i kraftöverföringen rätt uppochner med 10%. Förmodligen är detta påstående fel, för när det handlar om energier och krafter så brukar det spela in nån kvadrat på nåt ställe i beräkningarna vilket ger betydligt större siffror. Troligtvis får transmissionen mellan 25 och 50% mer stryk av 38.5" Boggers än med originaldäck. Men man kanske har kul i kvadrat också... PDT_Armataz_02_23.gif

omega24v2007-09-24 09:20:01

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det jag uppfattat verkar smidigast att handla däck genom är www.offroadreifen.de som skickar däck "per post". Jag fick pris från dem i vintras, men av lite olika anledningar köpte jag på annat håll istället. 19EUR per däck kostade frakten. Ett Silverstone MT-117 har jag för mig kostar kring 180EUR där.

 

Annars kolla med de som handlar med försvarsfordon, har hört priser från 500:- per däck. Roger du köpte bilen av har ett privärt alternativ, ett tjeckiskt däck jag inte minns märket på. Har för mig det kostar kring tusenlappen. Tror Trond på www.laplander.nu har samma däckmärke. Hur Trond bar sig åt fattar jag inte, men han körde sin valp i ca två decimeter kramsnö utan kedjor framför mig i vintras och tog sig uppför en halkig stenhäll med ungefär samma besvär som jag hade med kedjor på mina hjul!!! Så det är inga kassa däck.
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har bara erfatrenhet av Cooper Discoverer ATR 315/75-16, men de måste jag erkänna mig mycket nöjd med! Alternativet jag hade var Mastercraft Courser i samma dimension, se föregående sida.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Erik sa "Jag har bara erfatrenhet av Cooper Discoverer ATR 315/75-16, men de måste jag erkänna mig mycket nöjd med! "

 

 

 

Är det någon fördel med så stora rulldäck? Går det att sätta dem däcken på mina fälgar? Kommer du ihåg vad du fick ge för dem?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag kör oxå med Cooper Discoverer, fast STT modellen i samma dimension och kan bara hålla med Erik. Ruskigt stor skillnad mot krondäcken på väg och även bättre i skogen. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag var bara ute efter att rulldiametern skulle bli åtminstone lika stor som original. Hade jag tagit större diameter, hade jag fått köpa ett däck till för reserven. Den enda storlek som fanns tillgänglig med mera landsvägsmässigt mönster var 315/75. Mickey Thompsson har ett 325/80 rent landsvägsdäck, men det bellar över 400EUR... Mina ramlade ner nånstans kring 13500 för sex, men inklusive slang. Jag har för mig ake64 har 315/75 också, kolla med honom.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...