Gå till innehåll

C303 VF Renovering/Ombyggnad


Rekommendera Poster

Förutom att goggveranda är vanligt på elverksbilar så finn säven en tillsatsvärmare som är inkopplade på kylsystemet och värmer kupen.

Dvs när regnvattnet på framrutan är grönt så är det slangläck!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Jaha, det hela blev pausat ett tag när hela familjen åkte på influensa mitt i varmaste sommaren.... men nu har jag börjat lite lätt igen med att lossa tanken mm för att lättare komma åt att laga bakre hjulhus/bagage-golv.

Jag ska även byta ut lite golv i passagerarutrymmet pga läckage i takluckan, och funderar lite på om man kanske ska lägga nån beadliner eller liknande ovanpå golvet när det är klart. Nån nackdel med det? förutom att det är svårt att laga nästa gång förståss.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 6 months later...

Hmmmm, jo jag fortsatte att svetsa lite här å där samt fläckvis målning med rostskyddsfärg och 2k för försegling då den senare maskeringsfärgen inte är tät.

Hängde på och justerade in framdörrarna jag köpte av Fredrik L (toppenfina) rev ur all "verkstadsinredning" mm ur skåpet bak och bytte bakre 2dm sektionen ( runt bakluckan) och själva bakluckan samt taklucka och båda bakdörrarna som jag köpte på Fjärås bildemontering.

Så nu ser 303an förskräcklig ut utvändigt så jag kan fortsätta lite "invändigt" med rostlagningen av golv i "bagageutrymmet" tex.

Jag var även nere och köpte lite inredn detaljer ( mattor, solskydd mm) och en saknad sidospegel av Johannes

 

Mekandet går mist sagt i vågor då jag inte har bilen hemma (dock bara några km bort) samt att vi har haft stötvis mkt att göra på jobbet ( toppade med 48 timmar övertid på 1v ;) ) sen hjälper det inte till att säsongen är lite kylig. Meen...

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 9 months later...

Då hästarna ville ha tillbaks sitt lösdriftsstall som vikarierat som carport så körde jag in 303an i en maskinhall och byter hjulbromscylindrar samt bromsbackar runt om och skall sedan ge mig på att prova laga bromstätningsringarna med Sika enl mäster Hansens modell....

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Tjusigt, tänk om det fanns en sånt där "gör om mig" tv-program där de klär ut och sminkar kvinnor fast för terrängbilar istället.

Jag skulle anmäla Frippes konstverk så den fick några lager smink medan Frippe satt och tittade på med en dricka i handen...

 

Snyggt jobb med bakdelen från Fjärås, det gå inte att ens ana att det funnit en buckla på den.

 

Är det vita nån slags alu-grundfärg?

 

Kommer lilla gumman rulla ur vinter-idet med nymålad praktskrud? :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jaaa, det hade varit najs...:)

 

ja, bucklorna var mjuka och fina, sprack bara lite i färgen vid övre kanten, det kluriga var att få någon som helst passning i midjan, och hålen till skarvskruvarna nedåt stämde sådär :)

 

Nää, det vita är Vattenfalls vita som sitter kvar på aluplåtarna (många lager) som är vitare än någonsin pga 2 varv mögel/algtvätt och 2 varv Xylentvätt :)

 

jaa jag tänkte försöka passa på och måla i helgen (hoppas hoppas) vi har ju 8-10 grader varmt här nu så färgen borde inte bli förvånad när den kommer ut...blir nog enbart 325h sålänge och fläckigt till sommaren :)

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den borde vara färdigmålad snart, jag känner mig generös och ger dig ändra fram till kl 00:00 att lägga upp en bild...... :lol:

 

Hmmmm you wish...nå, har precis kommit till "verkstan" å håller på att plocka fram, ( när man lånar lokal får man plocka undan oavsett man e klar eller inte) va hemma 00:45 igår men idag skall jag nog vara klar innan, så bild innan 00:00 utlovas ( om jag kommer ihåg hur man gör, jag var ganska "suddig" igår...skulle nog ha mask, eller åtminstone ventilation :lol:

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...