Gå till innehåll

scania pickup

Fänrik
  • Innehålls Antal

    152
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

scania pickup senast vann den dag 21 September 2013

scania pickup hade det mest gillade innehållet!

Om scania pickup

Profile Information

  • Hemort
    Enånger

Senaste besökare till profilen

1 135 profilvisningar

scania pickup's Achievements

Member

Member (1/1)

109

Anseende bland gemenskapen

  1. Har du testat om nerväxlingen funkar i läge V? Om den funkar så borde fotomkopplaren vara ok.
  2. Surt sa räven Nu har styrboxen lagt av igen. Tror inte att jag åker 17 mil enkel resa på 1 an, som är den enda framåtväxel som funkar. Måste ta mej (och min kusin) i kragen och fixa till den manuella växlingen. Kommer kanske dit som åskådare. Behöver någon en codriver?
  3. My TGB 30 consume 3 litres/10km at a cruising speed of 70km/h. That is equal with my Peugeot 307 1.6 hdi. 1.5 tons consuming 0,5 litres/10km vs 9 tons consuming 3 litres/10km But the ride in TGB 30 is 6 times more fun.
  4. Anders. Välkommen till forumet. Det finns en gammal tråd om just plogar på 30/40 bilarna. Skriv gärna där hur du har fixat till det hela eller om du har ideer om hur du ska göra.
  5. Var försiktig när du öppnar pluggen! Jag skulle dränera ut överfylld olja på en tgb 30 när jag gjorde lumpen för 39 år sedan. Kompisen och jag läste i instruktionsboken hur man skulle göra och vad jag minns så skulle motorn vara igång och någon växel i. Pluggen lossnade med en smäll och skiftnyckeln for ur handen av oljestrålen som sprutade rätt ner i oljebaljan och tillbaka på mej. Tur att strålen inte träffade handen för då hade det nog gått olyckligt. Trycket är väldigt högt! Lossa pluggen först- Gå åt sidan- Lägg i växel.
  6. Jag har handpumpat orginalpumpen med hytten nere. Väldigt obekvämt och trångt + att pumpjäv..n läckte som f_n! Dieseln rann in i jackärmen och vidare neråt. T.o.m kallingarna var dränkta i diesel. Hytten går inte att fälla när plogbocken sitter på och den måste lyftas av med traktorlastare el. liknande. Detta hände en juldag vid 15 tiden för några år sedan. Bilen börjar hacka i en nedförsbacke ett par hundra meter före macken, men går bra när det planat ut. Kör fram till pumpen och låter bilen gå på tomgång. Precis när jag stoppar munstycket i tanken så stannar motorn. Soppatorsk på rätt ställe men vid fel tidpunkt. Jag lyckades i alla fall pumpa fram bränsle så att motorn startade utan att lufta. Jag har lovat mej själv att aldrig mer köra med lite bränsle i tanken// Kjell
  7. Precis en sådan pump som på ErikEs bild har jag på min 30a. Funkar mycket bättre än original. Håller med Kjell Niklasson om att den ersätter nog de flesta gamla Boschpumpar. Min köpte jag som reservdel till Huddig 960 med 4cyl Valmetmotor
  8. Uppslitsad plåtburk i lämplig storlek och 2 stora slangklämmor borde funka. Matställen brukar ha stora burkar över.
  9. Jag köpte en beg ljuddämpare i gott skick av Yoda. Den var från en 40a men det enda som skiljer är slutröret vilket också passar om du får med fästet för gummikudden. Försök få bort slutröret innan montering. Det är nästan omöjligt att få dit dämparen med slutröret på. Jag lyckades, men med mycket våld och svordomar!!
  10. Håller med Dexx. Tack för en trevlig dag Gästrike offroad. Nu passar övre delen bra för tyngre fordon. Kommer gärna tillbaka nästa år.
  11. Härligt Johan! Ska bli kul att träffa dej och Dexxas igen och Björn för första gången. 3 Scanior är ju häftigt. Har du kedjor? I år åker mina på.
  12. Nu är bilen fulltankad och oljorna kollade inför Lördagsnöjet. Ska bara låna 8 tons rundsling på jobbet i morron och byta reservhjul till ett med både luft och mönster. I år får jag med mej Åke som codriver. Trevligt med sällskap och en hjälpande hand om det behövs. Vi dyker nog upp vid 9 tiden.
×
×
  • Skapa nytt...