Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Se detta exakt samma problem jag hade på långturer innan slangarna åkte ur. 7 punkteringar på en halvårsresa.
 3. Tamaz

  Slanglöst

  Även om slangen läcker lite så ska ju däcket normalt vara tätt mot fälgen också. Enda nackdelen jag hört med slang är att man vid lågt tryck kan riskera att rotera fälgen i däcket (vet inte om det är speciellt troligt) men då skulle du slita av ventilen på slangen och få punka. Annars är det väl bara en fördel då slangen har en chans att rädda dig om däcket släpper lite från fälgen nån sekund i terrängen vid lågt däcktryck.
 4. Det blir lite terrengkjøring, mer småturer og kosekjøring med en og annen mini-overlanding tur. Her er forøvrig bilder på de 2 mest aktuelle kandidatene hos Olav Teigen.
 5. Välkommen, klart du ska ha en C303 Aluzink är att rekommendera om man inte är duktig och gillar att laga rost. Ramen är sällan allvarligt angripen av rost För övrigt är dina frågor beroende av hur du tänker använda bilen. Tex är tätade bromstrummor bra om du ska ut i terrängen
 6. Yesterday
 7. Hei, dette er min første post. Forhåpentligvis ikke den siste. Jeg har drømt om å eie en tgb siden midten/slutten av 90-tallet, da jeg så dem i 4 wheel drive (det svenske magasinet). Nå er sjansen endelig her. Jeg skal prøvekjøre en C303 for første gang, hos Olav Teigen Maskinforretning i Skotselv. Der er det 4stk til salgs, derav 3 alu-zink. Er det noen som har kjennskap til disse? De ligger til salgs på facebook-siden til Olav Teigen. Prisnivået ligger på 99.000Nkr for den som ikke er alu-zink, og 150.000Nkr for de som er alu-zink ferdig registrert og EU-godkjent. Basert på tilstand på bildene på facebook virker dette noe høyt(jeg har ennå ikke sett bilene live). Det er ikke snakk om mint condition... Er det på dette nivået prisene er? Hvordan er det med rust ellers på tgb, ramme, oppheng, bremserør og slikt? Mye av dette er tjukkere stål, men liker ikke rust. Ser flere har på større hjul enn originalt, er dette bare for terräng-egenskaper? Eller hjelper det på utveksling også? Hvordan er det med B30'en? Orker den større hjul på landevei? Den ene bilen har mindre hjul enn originalt, 285/75-R16 vil ikke det påvirke utveksling negativt? Hvor mye vil det ha å si? Har dere ellers noen kjøpsråd? Hva er kritisk å sjekke? Jeg er også 1.98cm høy, går det bra? mvh Gunnar Juuhl
 8. Last week
 9. Biltemas lågpris för bil fungerar bra. Får du fel värden kan det vara jordfel vid tanken.
 10. Tack för svar! Håller på och mäter och felsöker på min som flaxar mot full. Verkar vara något glapp mot flatstiftet till tankarmaturen. Får dock till bra visning på mätaren ett tag (när man står still med bilen) Efter rengöring och byte av kabelskon. Ohmtalet var av intresse pga att jag kollade på en rörgivare på biltema på 180ohm. Slog till på en och kopplade tillfälligt in den utanför tanken. Den verkade fungera bra (trots 24V i bilen) Därimot visar den inte helt fullt på mätaren trots "flottören" i topp. Misstänker att mätaren vill ha kanske 10 ohm till?
 11. Tror de mätte upp den på facebook på en 11 bil och det var just över 180 ohm troligen 200 Varför behöver du ha reda på resistansen?
 12. Till helgen blir det iallafall besök på BMK https://m.facebook.com/pg/BMKoffroad/events/?ref=page_internal&mt_nav=0
 13. Kommer inte ihåg men vet att det står i verkstadshandboken som finns att ladda ner under filer
 14. Earlier
 15. 0-180 ohm är vanligt på äldre fordon gissar tgb kört på samma.
 16. Efter krångel med fjädrar o kylare några år, så börjar det bli dax o dra ut vindfällen....
 17. Hallå, väcker tråden lite med en fråga; Mellan vilka ohm-tal jobbar orginal tankgivaren?
 18. Har ni några vår-äventyr på gång med era TGB:er? Jag har fastnat hemma i mycket jobb och tristess behöver lite ideer
 19. 285/16 slang passar väl bra, men all slang i moderna däck med ribb i texturen på insidan kommer slita ut slangarna och ge pyspunka.
 20. Jag lät däckfirman sätta i slangar när de satte på däcken på fälgarna, vet ej vad de stoppade i men det funkar ivf.
 21. sachs

  Delar TGB 11/13

  Har lite delar över enl bild. Ok bladfjädrar från TGB 11, orginalfärg kvar så inte superrostiga. 2 dämpare, 2 stag. Div klammer. Renoveringskit till 2st bromsservo TGB 11/13 oöppnade i förpackningar, köpta 2021. Finns i Stockholmsområdet. O76-2O5 12 11
 22. JDW

  Slanglöst

  Jag köpte på Däckonline, de gick inte att leta upp på hemsidan men GGGoooggggggle hittade dom där... Artikelnummer: S-H64020032 Produkt: Special Tubes TR 13 280/85 R16 Du har väl läst denna tråd? https://terrangbil.net/forum/index.php?/topic/48-däck-till-111320/&do=findComment&comment=142044
 23. Kontaktuppgifter? Är ju gummit o hylsan man skulle vilja ha, annars duger det väl med en vanlig bult (tittade lite noggrannare o såg det var en mutter nu, trodde den var gängad i godset först).
 24. Frågat Tatanka, men inte fått svar
 25. Ni som köpt slang till TGB 11 och 13, var har ni handlat dessa? Jag har själv Cooper däck (315/75r16) som skall kastas på och har svårt att hitta slang.
 26. Tatanka har alla delar påc202 med samma fäste kör man med vanlig m12 eller halftum unf och muter med nylocklåsning , sen spänner man åt till valfri vibration, både det fästet och de två andra gör mycket på comforten och ljudnivån vid körning på landsväg.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...