Gå till innehåll

Snajjp

Menig
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Snajjp

Profile Information

  • Hemort
    Kungälv

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Snajjp's Achievements

Member

Member (1/1)

4

Anseende bland gemenskapen

  1. Hej Är det nån som vet hur det gick för Jesper r med hans planer på byta till en B6304 motor i C303:an eller kanske om nån annan gjort detta?
  2. Jag bytte kaross och gjorde en reg. besiktning med hjälp av SFRO så jag har inte direkt platsbrist i mitt motorrum. Det är D-Jetronic system och det har fungerat ok än så länge….. Jag har varit inne på eftermarknads grejor men i slutänden är det ändå bara en B30E med allt vad det innebär. Visst att byta till en helt annan motor kräver en hel del men största problemet är adaptern mellan automaten och fördelningslådan.
  3. Även jag gick omkring en gång i tiden och funderade på det där med att Diesel konvertera min C303:a men efter en tid så byggdes bilen istället om och när massor med plåt försvann så räckte original B30 maskinen till. Många år senare så byttes originalmotorn ut mot en B30E vilket också fungerat en tid men nu är planen att byta ut även den till en modernare bensinmotor för Diesel är egentligen inte ett alternativ i mitt bygge. Redan innan B30E motorn åkte i så sneglade jag på Volvos B6304 och dess automatlåda men frågan är har kanske redan nån prövat att bända ner denna motor i en C303:a och jag bara missat det och har man då upptäckt att den maskinkombinationen inte var lämplig/passar inte pga. storlek eller dyl? Skulle vara väldigt intressant att komma i kontakt med nån som har prövat/håller på eller rent av har en i sin C303:a.
×
×
  • Skapa nytt...