Gå till innehåll

dieselpower

Korpral
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Forum Inlägg postade av dieselpower

  1. Det händer inte nåt med drivlinan, den tåler det utan problem.

    Kan man rycka och slita uppför bergknallar och bland stock å sten så pallar den utan problem att hoppa till lite i bromsprovaren. Den e fan inte gjord av porslin!

     

    Det går inte att kolla bromsarna i bromsprovaren då den driver på alla hjulen, därför körs den inte i provaren.

  2. Jag köpte min på www.millesvik.com funkade bra, han ordnade med transporten hem.

    Dock kommer de direkt från försvaret, bromsarna har ofta satt sig, batterierna kan vara kass eller inte alls. och det tillkommer såklart ursprungskontroll, registreringsbesiktning och kontrollbesiktning.

    Kolla efter oljeläckage, dåliga drivknuts-damasker på framaxel(oljeläckage), prova allt, diffspärrar, hög och lågväxel mm. Titta i kontrollhandboken, där står vad försvaret har gjort sen den var ny, ofta mkt matnyttigt.

    Vad den är värd är ju individuellt. Verkar finnas till salu från ca 30 och uppåt.

    Där jag köpte min tgb1314 tillkommer moms på priset.

  3. Michelin 4x4 OR XZL - 750 R16 116N XL TL

    Description: 7.50R16 116N XL TL Michelin 4x4 Off Road XZL

     

    7,5R16 skulle motsvara en ytterdiameter på 805mm eller mellan 31 & 32 tum enligt vad jag kan hitta. 

     

    Alltså något mindre än 285/75-16 och närmare 2 tum  mindre än originaldäck 280/85-16 som motsvarar 34.7 tum.

     

    Jaha... man vill ju inte gå ner i storlek... men mönstret såg bra ut ..Natostuk liksom :D

  4. Angående besiktningen, jag var inne för 2 veckor sedan med 9033an: Kör in, (ser 3 personal, samtliga med "rötter" i andra länder, inga andra fordon i hallen) första killen (alla var mellan 25-32 år) kommer fram : Vad är detta för fordon? Har jag aldrig sett förut! Jag informerar om "bromsprovaren"! Första killen, kallar på de andra : det står inget om det på hand datorn, jag säger till, gå och kolla på "stora skärmen" : svaret blir : VA! kolla det stämmer! vi skall ej heller kolla avgasvärde. Nu står alla 3 och "tittar" på bilen: ja ljuset står ju bra! Kan du köra fram över gropen? jag säger, det ska ju ni göra, jag betalar ju en slant för denna "syn". Svaret blir då: jamen vi har aldrig kört eller sett en sådan bil! Jag kör fram. (2 av killarna börjar kolla in radio utrustningen: Va är detta, fungerar dessa grejor!?) Nr : 3 går ner i gropen, säger frågande till de andra : vad skall ja se/göra här under. Ingen svarar på hans fråga! Han kommer upp igen, och gör som de andra kollar på grejorna, I bilen!. Skall provköras : den äldste hoppar upp, jag åker med : han kollar signalhornet, frågar om torkarna, jag pekar på knapparna,: han tar knappen för passagerarsidan, Jaha, det är endast en som fungerar (han låter lycklig), jag säger till: en knapp för var sida: svaret blir: Det va som f-n! Kör runt och ger mig ett Blankt papper! Alla andra gånger jag varit här, har det varit mycket kunniga och hjälpsam personal.

    Skall ju sägas, att det har ju börjat bli "genrationsväxling", på denna station, Ok, bilen ÄR bra, men tycker nog att det skulle var lite mer kunskap hos dessa grabbar. Nu var de enbart överväldigade av att se "en sån gammal bil i det skick".

    Vart var detta om man får fråga?

  5. :D Ja då vart det klart för mig med. Enda plumpen var att chassinumret bestod av fler siffror än (fyra st)vad som stod i det militära regbeviset, men det ordnade sig efter ett tag. Inga passagerare i skåpet och heller inga bälten. 1 pass fram och bogseranordning istället för dragkrok.

    ...som väntat.

    • Like 1
×
×
  • Skapa nytt...