Gå till innehåll

Nowak

Sergeant
  • Innehålls Antal

    51
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    4

Forum Inlägg postade av Nowak

  1. Her er lidt fra skat http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=1947429&chk=209795

     

    Gi dig helt ret Christian, de skulle ikke være rigtig at bil bygget i 1975, men først reg. i 1990 skulle overholde de nye detailforeskrifter. 

     

    Men da jeg skulle reg. min skulle jeg oplyse første reg. dato. Kan være hvis det ikke findes på den gammel reg. attest så går de med til 1975 som reg. året..

     

    post-6401-0-39906500-1407749187_thumb.png

     

     

     

     

     

     

  2. hej Anders 

     

    Jeg kan fortælle hvad jeg har fundet ud af med min TGB 13 ind til nu.. Som du også er inde på, så er der første registrering dato i sverige der tæller, hvis den skal være veteran når den kommer til danmark, skal den helst være reg. før 1979. 

    Er det TGB med 7 sæder i eller med ambulance/radio kassen?  hvis det den med sæder i skulle der hvis være nemt nok at få den ned på 3500 kg da den har en typegodkendelse på alle og egenvægten er ikke så høj. TGB 1314 med kasse er lidt sværere at få ned på 3500 kg. den er typegodkendt for hver bil, der skal måske bruges en dataerklæring.

     

    Mvh  

  3. Skal have lavet den nye aksel fra mercedes lådan til FD-lådan med 40x30 splinesindelning. Er der nogen har fundet noget der passer fra en anden bil eller noget helt andet ?? Har undersøgt muligheder for at få fræset en ny aksel, lidt som Gripen har gjort. Syns det bliver lidt for dyrt, CNC maskine er ikke billig at sætte op, til kun en aksel  :angry: 

    • Like 1
  4. Har ikke lavet nogle ændringer ved instrumentpanelet andet end at tilføje voltmeter til 12/24V :)

     

    Det eneste ved bilen der ikke er helt optimalt er de løse gasbrændere til at lave mad på, der kommer noget andet - ellers har alt faktisk været præcist som vi gerne ville have det, det havde jeg ikke turde regne med da jeg gik igang :)

     

    Nowak: tabte det faktisk en enkelt gang da de sad med sugekop på spejlet og vi ramte en tyk gren, men det holdt ;)

    Den er simpelthen ikke stærk nok i de stejle alper, der mangler den nogle hk... I lav gear offroad er der ingen problemer overhovedet og heller ikke almindelige bakker, men de stejleste bjerge er ikke spændende, det er i 1. gear...

    Vi hade også problemer med den originale motor i sverige, 5 personer og oppakning ca. 4000 kg. kunne ikke holde farten ved små bakker :( bliver hvis den om606 Turbo der skal i til vinter :D 

  5. Skal ikke trækkes efter Volvoen, som du siger er det med trykluft, så den går ikke ;)  

    De skal monteres bag på Volvoen istedet for det gammel skab. Den ene der ikke er så god, bliver lavet om til alkove og monteret på den anden. 

     

    Skulle gerne blive som det her billede, sådan cirka  :)

    post-6401-0-02441800-1372791249.jpg

    • Like 3
×
×
  • Skapa nytt...