Gå till innehåll

Henrik79

Korpral
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Henrik79

  1. Jo, jag har kollat på det med. Tanken, eller min önskan, var dock om det fanns någon axel med samma mått så reservhjulet även kan passa till det tilltänkta släpet.

    Ett annat alternativ, när jag lekt med tanken, är ju att byta fälgar till White Spoke: http://www.alven-ingvarsson.se/f%C3%A4lgar/cragar/81-white-spoke på både valpen och släpet. Då kan man ju ha olika dimensioner på hålen men iaf få looken :-)

  2. "Olja i kopplingscylindern finns och slavcylindern rör på sig när man trampar på pedalen."

     

     

    Satt inte kopplingen fast på den bilen i någon tråd tidigare?  rör sig slaven ordentligt tillbaks och allt i övrigt känns riktigt så åker väl urtrampningslagret tillbaks (långsökt att det fastnar på axeln)   Då har väl lammelcentrumet  gett sig.   Eller har du med rejält oljeläck mm lyckats klabba ner det och det därför slirar.     För du har väl kollat att inte fd lådan ligger i friläge eller att kardaner rör på sig fast bilen står still= drivaxelbrott

    Jepp, det var jag som hade den förra tråden... Den baserade jag jag på vad jag hade förstått på tidigare ägare och skrev innan jag fått 202an leverad men upptäckte själv att kopplingen låg ur och inte i ständigt. FD ligger inte i neutral och kardanerna rör sig inte. 

  3. Tja

     

    Jag har en autistisk son som ärvt motorintresset av mig tydligen, så han har en liten 4-hjuling som han får puttra runt på. Jag satt och funderade på om man kan höja varvtalet på dessa utan att slirkopplingen går i. Vill ju inte att han ska kunna åka fortare än gåfart pga handikappet :-) Som det är nu så är tomgången så låg att motorn nästan dör och gåfarten är snäppet över gasmässigt sett så jag hade velat ha ett högre varvtal pga detta. Någon som har en klurig fix till detta?

  4. Tjaba

     

    Jag håller på att svetsa rost i ramen på min C202a och upptäckte till min stora förvåning sand eller nått sandliknande material inne i ramen när jag började knacka rost. Är detta något som skall vara där "by default" eller har tidigare ägare fyllt med nått som kanske skall motverka rost? Det är inte vanlig hederlig sand utan nått vitt/grått sandliknande. Tänkte att detta hellre skulle binda fukt och behövde avlägsnas hellre än vara där.

  5. Tja

     

    Jag skulle flytta min 202:a efter leverans men den sitter fast... Den rullade av transporten fint och det enda jag vet med mig att ha gjort är att testa om handbromsen funka och det verkar den ju göra :-)

    Hur som helst, hur får man bäst lös en trilskande handbroms på en sådan skönhet? Den sitter ju på kardanen direkt i en egen trumma.

×
×
  • Skapa nytt...