Gå till innehåll

le _scouts

Korpral
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av le _scouts

  1. Som sagt finns samma problem på 24V-motorerna. Enda skillnaden är nu att 12V-motorn går onödigt jättefort. Något är ytterst knasigt, men det prioriteras inte tillräckligt nu i studietider. Jag ska ta en extra koll i sommar.
  2. Det är samma fel på båda orginaltorkarna (lyckades ta sönder en av dem, därför sitter en 12V i nu). Och ja, jag har trippelkollat alla kablar och reläer(/relän?)... Tack för tipset!
  3. Jag fick ihop torkarna till besiktningen. Det blev lite underprioriterat i fördel för lackeringen till vår deadline. Men jodå, visst är en av dem för 12V. Vi tog den från vår reservdelsbil som var en civil variant. Bättre än inget tills den dör av utmattning. Men de används aldrig, vi kör ju knappt med den just nu. Man får nu försöka tajma rätt med brytarna. Det blir nog så att köpa en ny vid ett senare tillfälle då det finns lite större kapital att ta av. De är löjligt dyra! Jag ska dock prova och bygga ihop systemet utanför bilen först, men det är framtida jag som gör det ^^
  4. Hej igen, efter en lång tids inaktivitet. Vi fick äntligen tid till projektet igen och har slipat en hel del rost nu i helgen. Mycket återstår dock. (se gärna projekttråden http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=287174) Provade också torkarmotorn igen, den här gången ren och tom på fett. Provade jag med endast motordelen (alltså utan någon parkervarvs-funktion) slutade den gå när man tryckte av brytaren. Felet kvarstår dock när man sätter ihop motorn igen. Jag glömde tyvärr bort ditt tips, Skabblusen. Ska prova det nästa gång. Jag länkar två videos, en som jag använde för att fråga ett internationellt forum om råd och tips och en där ni ser/hör hur torkaren beter sig just nu. Dock så var det lite glapp i kontakterna så de små avbrotten berodde inte på något annat än dålig kontakt. http://youtu.be/ZSqvDaZivHs http://youtu.be/KoqDi-fHqxk
  5. Tack för svar MikaelD! Videon du länkade fungerar inte. Jag insåg precis samma sak när jag hade plockat isär min motor (inte särskilt avancerad teknik egentligen) och satte ihop den så att de två bläcken ej låg emot varandra. Däremot hjälpte det inte mig, för så fort jag tryckte på strömbrytaren första gången efter återmontering fick jag samma problem igen (den vill inte stanna då parkeringskontakten inte glider tillbaka som den ska/kugghjulet innanför inte slutar rotera). Får väl prova att göra om proceduren och rengöra ordentligt. Jag torkade bara av lite lätt förra gången och fyllde på med hjullagerfett. Men gott att höra att någon lyckats lösa det, ger mig hopp! //Adam
  6. Jätteschysst av dig, men vi är alla 4 projektmedlemmar upptagna i helgen. Men gärna nån annan gång. Vi har inte bråttom, eftersom deadline är i mitten av juli.Jag kan ju höra av mig när det börjar spricka upp i schemat. (Ung, dum och tidsoptimist. Varje ledig stund är uppbokad..)
  7. Hmm, hade hoppats att slippa köpa delar, när vi nu har en donator-bil. Jag ser inga skador på kontaktstyckerna på de motorerna jag har, de släpper åtminstone igenom ström som de ska. Jag förstår inte hur de kan vara felet då motorn går som den ska annars. Men tack för tipset, det kanske får bli ett par nya då.
  8. Kan testa nästa gång jag är ute. Men det är inte så att den fortsätter gå som när kontakten är påslagen, utan den gör de sista varven innan den ska parkera sig i nedre läge. Fast den gör aldrig det, utan den fortsätter med parkervarven. Har diodtestat varje kabel så de sitter rätt.
  9. Har testat med multimeter (diodtestet) och de släpper fram ström som de ska. Jorden är också okej med samma test. Jag har provat att rycka lite i dem fram och tillbaka när motorn varit igång men den har inte gjort något. Kan testa att rengöra stiftena nästa gång jag är ute.
  10. Öppnade upp andra sidan av ena motorn. Betydligt enklare än jag befarat. Men allt såg helt och rent ut. Ingen korrosion eller slitna delar. Hmm, strange. Jag får kolla kabeldragningen i bilen en fjärde gång innan jag slänger dit en extra brytare...
  11. Brytarna använder väl bara jorden för lampan? Kretsen till torkarmotorerna ska väl inte jordas vid brytarna?
  12. Jag har kollat båda brytarnas funktion och de gör vad de ska. Men lånar jättegärna din för att vara helt säker. Slänger iväg ett pm senare. Motorerna är jordade, annars hade de inte gått? De vägrar att dö. Fortsätter med sina sista varv istället för att stanna vid nedre läge.
  13. Förstår verkligen inte vad som är fel med vår kära 11-bil. Måste vara samma fel i alla 4 motorerna...men det kan det väl inte va? Har dubbelkollat att alla kablar är kopplade precis som FM's elschema. Trippelkollat alla reläer. Ska öppna upp motorerna hemma i lägenheten nån gång när andan faller på och studera dem närmare.
  14. Tack, men har dem redan Jag har studerat elscheman och kan nu kabelgången utan och innan. Jag blir så förbryllad.
  15. Måste klargöra att jag inte menade att din lösning är bonnig. Det är snarare jag som "bonnar" mig ibland. (Det sitter bl.a packningar av juicepaket i torkarmotorerna och lite annat "man tager vad man haver")
  16. Underbart! Gött att nån annan haft problemet och löst det. Förstod inte fullt ut vilken kontakt du menade, men jag förstår nog imorgon när jag har motorn i handen. Har tittat en del på den idag och trodde den fungerade som den ska (bläcket som rör sig mellan jord och strömförsörjningen rör sig som den ska (tror jag). Tar en bild om jag inte förstår så kanske du kan vägleda mig
  17. 11-bilens el är konstigare än min Saab-fetischism! Gah! (Trött på mek..)

  18. Jo visst det är en bra lösning, men jag vill gärna att det ska fungera som det är tänkt. Bonnlösningar är ruskigt effektiva ibland, men det kommer gnaga på mitt samvete om det inte är korrekt
  19. Nu börjar jag bli trött på alla elfel i vår ganska nyinköpta 11-bil. Det sista som är kvar är torkarna som inte vill sluta gå. Alla kablar verkar sitta där de ska och reläerna är hela. Plockat ihop delar från två torkarmotorer för att få en att fungera, men den stängs inte av när strömställaren är avslagen. Det är som att varvstoppet inte sker, utan att parkeringsvarvet fortsätter. Jag har slut på idéer. Vill gärna slippa löpa en ny motor, får bättre självkänsla och mindre tom plånbok om jag kan laga den själv. Någon som varit med om detta? Mvh Adam
  20. Jätte gärna, vi är grymt intresserade
  21. Det tackar vi och bockar för men just nu lutat det mot nästa år för det pga brist av pengar och tid, åkte till falun igår och hämta en annan tgb 11 som fungerar fintfint istället.
  22. och ja om någon som vill hjälpa oss sen att få dit axel, skulle vi nog behöva lite expert hjälp, i Linköpings området.
  23. jo det hade vi lite problem med det också, men det finns ju lite att peta på så att säga, om vi inte hittar en axel just nu. men ska kolla av med gänget grabbar jag ska dela bilen med om vi kan köpa en axel för 25 000, men tackar och bockar så mycket för alla svar.
  24. Kostar ju nästan mer än 10 000 mer än om jag skulle köpa den från en försäljare... så tror jag får titta runt lite mer :-)
  25. hej har nu äntligen fått tag på en tgb 11, WOHOO. men saknar portalaxlar,bägge... någon som vet var man kan få tag på två stycken, helst kompletta. verkar var en torka på det nu, har testat på: blocket surplus holmsjöbilmontering grosshandlarn. tatanka bildelsbasen fmv4x4 har nog ringt runt till varenda bonde jag känner om de har en ståendes i någon lada, kan ju hända liksom snälla lite hjälp skulle uppskattas.
×
×
  • Skapa nytt...