Gå till innehåll

gunnish

Fänrik
  • Innehålls Antal

    197
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av gunnish

  1. MECA-insatserna är slut, samma insatser på massa andra ställen också slut. Biltemas finns ju inte längre.motoroldies.se har inte två i lager av den som inte är asdyr. hittar däremot  begagnade bosch, med diverse modellnummer, förstår dock inte vad som skiljer och vilka som funkar/inte.

  2. Jo då, vissa saker funkar, vissa andra funkar inte. Parkeringsljus och varningsblinkers funkar, halvljus, helljus och blinkers gör det inte, men så ser jag att kabelskon från mörkerreglaget är sabbad. Jag ser underifrån att områden på kablar är smälta, dock aldrig hela kablar.

    Startmotor funkar, men får ingen gnista.
    Edit: startar, efter annan inkoppling av 12V-konverter till 123-tune. Halvljuset funkar, men glappigt, när motorn är på. Laddningslampan funkar, olja och broms gör det inte. Helljuset går inte att aktivera. Instrumentbelysningen funkar inte, inte heller tankmätaren.

  3. Jag skulle ta bort hastighetsräknaren för att den krånglade, men dum som jag är kopplade jag inte ur batterierna först och lyckades få kabelbrand. Har således sabbat lite kablar/kontakter som jag behöver komma åt. Hur gör jag för att komma åt ordentligt? Instrumentbrädan vill inte lyftas mer än någon centimeter.

    Också: vilken är den inkommande sidan till säkringshållarna?

  4. College eller huvtröja 

     

    Märken av den typ man både kan sy och värma fast på kläder 

    17951556_1701687569845585_88723656008905

    Vi inskaffade till FSG Funkade jätte bra att sätta på kläder, Värmde fast med strykjärn å hög värme,  De blev fina, samt de klara tvätt utan att lossna om man inte vill tråckla med tråd.

     

    Kan kolla med Lennart var han beställde dem, och pris, 

     

    MERA märken är iaf en av de stora aktörerna.

     

    • Like 1
  5. Hela taket är bara provisoriskt möblerat. Solpanelerna ska få sitta på ett lasträcke. Takluckan är borta och ska i framtiden bli mycket större. 100 x 130 cm taklucka är mer lagom. Förutom ett antal magnetfotsantenner så kan man se ett antennfäste från Racal, en WLAN/4G-antenn från Panorama och en kabelgenomföring till en segelbåt. Det är ett stort hål under kabelgenomföringen så det får plats många kablar.

     

    Angående "kompakt antenn" så är det en antenn för 80-metersbandet. En vanlig kvartsvåg som är ca 50 cm för VHF blir 20 meter för 80 meter våglängd. Den här antennen är bara 4 meter lång så den är bara en femtedel av vad den borde vara.

     

    Med full semesterpackning är det inte speciellt mycket plats kvar i 13-bilen.

    attachicon.gifIMG_6898.jpg

     

    Du har uppenbarligen fördel av att inte ha aluzink, jag testade en magnetfotsantenn innan jag insåg att, just fan, det är ju inte magnetiskt. Bra idé med kabelgenomföringen, så att man slipper göra massa hål.

     

    Hur sitter solpanelerna, tejp?

  6. Samma sak med Dropbox som jag använt så alla mina bilder är också "låsta" för andra än mig numera. mycket tråkigt då jag tagit mycket bilder just för att kunna dela och ge tips och hjälpa andra.

    Imgur är ickelåst och kommer så förbli. Men varför inte bara ladda upp på forumet, lättare? Imgur säger jag som alternativ i så fall.
    • Like 1
  7. Låter lätt men i verkligheten är det ett stort jobb.

    Bara att spara ner ca 100 foton, eller hur många man nu har, och lägga in dem på tgb.net är ett tidskrävande jobb. Lägger du dessutom till att det är ett rejält detektivarbete för att lura ut vilken bild som hör hemma i vilket inlägg, tråd o.s.v så blir det nog så att det tyvärr inte blir gjort.

    Har de inte kvar samma filnamn? Borde inte vara några problem att scripta om det vore så. Har dock aldrig haft konto på sidan, så vet inte hur det ser ut. Är annars frivillig på att hjälpa till.
  8. Jag är för klen för att ha vinchen avtagbar. Med fäste väger den lika mycket som jag och allt lastutrymme som finns i bilen brukar behövas till annat. Visst skulle det vara smidigare med en avtagbar för besiktning, men det är ju bara vartannat år.

     

     

    Ang. Vinschar så har jag hört (kan ha fel) att det är OK med vinsch på besiktningen så länge inget vasst sticker du. Många bilar har ju det original och ibland ganska rejält utstickande lådor t.ex. brandbilar har ibland en låda som sticker ut en halvmeter framtill. Om så är fallet så är det "bara" att göra en låda som döljer hela paketet, 3 mm durk-alu så funkar den att stå på oxå?

     

    Jag har aldrig fått kommentar på vinch. Den står inte heller med på något papper.

     

    • Like 1
  9. Så 86 dubbar/däcket monterar jag bak och fram sätter jag 24 dubbar extra längre in på slitbanan.

    Men det går nog med lite mindre då dom dubbarna jag använder är rätt så stora.

     

    En bild på hur det ser ut på mina däck.

    Den "stora" rutan till höger (min hand och mera) är den yta som är i kontackt med marken på bakhjulen alltså 6 st dubbar ungefär. Framhjulen har större tyngd och har även rutan till vänster med i marken vilket blir 8st dubbar ungefär i kontakt med marken hela tiden.

     

    https://dl.dropbox.c...2-12-09 007.jpg

     

    Tog även en bild från sidan där dubb utsticket skulle synas men bilden blev för ljus tyvärr men dom sticker då ut fint 3mm typ (3.2 mm står det ju på bestgrips sida och det stämmer då säkert)

     

    En sak att tänka på när man skruvar i dubbarna eller dubbar nått i allmänhet är ju att inte sätta dubbarna i rad utan sätta dom lite spritt åt sidorna så man får flera "spår" i isen när man slirar så att inte alla dubbar går i samma spår och får sämre fäste.

     

    Dropboxlänken har gått och dött. Vore trevligt om det gick att fixa.

     

  10. "Mppt-regulatorn förvandlar 1,3 A i 17,6 volt till 1,8A i 13,1 volt"

     

    Vad betyder detta? Jag är väldigt dåligt insatt på sånt här men skulle vilja försöka förstå :-)

     

    Om regulatorn inte har en DC-DC så kan man aldrig få ut mer än man trycker in i den. Eftersom effekt är spänning gånger ström, och du minskar spänningen ut, kan du öka strömmen ut. En billig PWM-regulator slänger istället bort överskottseffekten som blir av att sänka spänningen och ha samma ström in och ut.

     

    Dock är PWM respektive MPPT inte i sig kopplade till DC-DC. Det går att ha en PWM-regulator med DC-DC, det är bara inte vanligt.

     

    Solpaneler är lite kruxiga elektriskt, hur mycket effekt man får ut av dem är beroende på vilken ström man tar ut, och det beror även lite på temperatur och väderförhållande. EN MPPT testar runt, många gånger per sekund, vilken ström som för närvarande ger maximal effekt.

    • Like 1
×
×
  • Skapa nytt...