Gå till innehåll

svenzzon

Sergeant
  • Innehålls Antal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av svenzzon

  1. Hehe ! Så kan det gå. Vilket fall som helst är det mycket uppskattat!
  2. Oh fint! Då ska jag nog klara av det med den där fina ritningen o beskrivning!
  3. Ah okej då Köpte det från Conrad ! Nu ska jag bara lista ut hur jag kan förbigå det vid starten.
  4. Enligt manualen från försvaret skall en tändspole i 24v system ha detta motstånd: Typ: Trådlindat Effekt: 30 W Storlek RE 75 G Resistanstolerans 3% Resistans Ohm: 4,7 http://www.vishay.com/docs/30282/remil.pdf Postar länk till förkopplingsmotstånd till 24v spolen här så ifall någon annan behöver nytt motstånd till 24v spole så är det denna som gäller: http://eu.mouser.com/Search/ProductDetail.aspx?R=RE75G4R70C02virtualkeyRE75G4R70C02virtualkey71-RE75G4R70C02
  5. http://www.aliexpress.com/item/4R7-4-7-Ohm-Ceramic-Cement-Power-Resistor-30W-Watt/32218947456.html Hittade denna, som stämmer med specifikationerna. Resistor som resistor?
  6. Spolen blir lite varm. Inte superhet, men då har jag å andra sidan inte kört speciellt länge ännu. Mjaa den webshopen hade inte heller något så stort motstånd som 4,7 ohm.
  7. Nu har jag fått information om Haubits 77:s elsystem från försvaret. Det står att tändspolen skall användas tillsammans med ett förkopplingsmotstånd med 4,7 ohm. Det låter ganska mycket. Dock står det också att anledningen till detta är att det skall sänka störningsgraden ytterligare (det är ju avskärmat system). Det står ingenting om att det sänks pg.a att inte tändspolen skall överhettas eller någonting sådant. Vad tror ni om detta? Har iaf frågat Elfa om dom har något motstånd som kan tänkas passa....
  8. Spänningen i systemet är 25.5 på hög tomgång. Är inte det lite lite? Hm
  9. Här har ni första starten efter lååååång tids konservering: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=XdcBIkD3_g4 Båten är en UTÖ Kabin 9 meter. Byggd på orust på 70 talets början.
  10. Iofs kan ni få se båten innan renoveringen startade. Här e lite bilder. Vetefasen vad ja vill ha för terrängbil. Måste läsa på lite om dom tror ja På motorn har jag flyttat generatorn, satt på marin avgaslimpa och oljekylare, monterat värmeväxlare för glykol istället för kylning direkt från sjövattnet. (Värmeväxlare, oljekylare o avgasrör kyls fortfarande av sjövatten...
  11. Jag ska lägga upp bilder så snart båten e klar Finns lite och göra på den först innan ja visar upp den men motorinstallationen kan ni få se! Kommer en video sen också på första starten men måste lägga upp den från datorn.
  12. Japp tack för all hjälp, uppskattas verkligen Nej den startade inte med mejsel. Blev helt enkelt alldeles för dåligt sug. Sög inte ner gaserna ordentligt. Gandka rejäla slangar de där två...
  13. Motorn startade men inte bara pga kondensatorn. Fick plugga ingång för vevgusvent två stycken som satt i insuget, den orkade inte suga ordentligt med dom där. Sen startade den så fint så lägger upo en film här pånförsta starten lite senare.
  14. Hehe ja kan inte nu ja har åkt hem från garaget där båten står utanför. Men imorgon förmiddag brummar ja dit o provar! Förresten vill ja åxå ha en valp.
  15. Vilket pinsamt fel om det fungerar. Tror ja struntar i o testa t.om. Återkommer imorgon med resultatet.
  16. Haha ja men alltså... Ska chassit på kondensatorn jordas i chassit på fördelaren? Mao den måste vara upptryckt i hålet som är gjutet för den i 24v fördelaren?
  17. Ska den vara jordad i fördelaren? Det är den inte iaf. Den sitter med sin sladd kopplad till brytaren och så hänger den ner under fördelaren i sladden, för sladden var så lång så jag kunde inte trycka upp kondensatorn där. Den är alltså inte jordad på något sätt...
  18. Att kolven på stromberg förgasaren skall åka upp o ner vid startförsöken var det npn som skrev... Det tror jag inte att den gör, trots att membranet är helt. Detta beror väl åxå på dåligt sug isf? Puppe: ja det är den. Den hänger utanför t.om.
  19. Ja men stiften får ju gnista. O även om gnistan är liten bör ju gasen tändas lätt av den. Rotorn är ny. Avgasröret (limpan) är rengjord och blästrad. Känns som om inte gasen når till tändstiften.
  20. Nej något är fel. Ska hälla lite bensin innannför tändstiften imorgon. Vet inte alls vad detta kan bero på + Ventilspelen ställda + Fördelardrevet kontrollerat på 35 grader + Motorn blir nollad korrekt med spel på ettans cylinder + Ställer gnistan så den kommer 12 grader innan 0 + Strömmen är mätt till fördelaren och spole + Bytt kondensator + Testat två tändspolar + Ställt brytarspets 0.4mm + Det luktar bensin om stiften (dock ej överdeivet mycket måste jag säga) + Den tänder till på startgas ibland och även ibland på bensin om jag chokar den för hand o pumpar på spjället. + Kompen är ok på alla cylindrar Kan något orsaka att det inte blir tillräckligt sug i insuget? Isf vad? Kan det påverka att jag ej har något luftfilter?
  21. Hände inte ett smack med 12v spolen heller.
  22. Ja men delarna är alltså i nyskick. De är aldrig mer än testkörda. Kondnigen är bytt åxå. Men ska kika efter ändå för o va säker.
×
×
  • Skapa nytt...