Gå till innehåll

Värmare


Gäst Seglarn

Rekommendera Poster

Gäst Seglarn

Har i mailen fått ett nyhetsbrev från Jula. Just nu säljer de en fotogenvärmare, utmärkt att ha i 11:an eller annan Tgb vid övernattning eller annat behov. Provade den själv i vintras (påskas) i en 903 kapell. Kostar nu endast 495 kr. Jag betalade i våras över 800 kr. Kolla in den på www.jula.se

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för tipset! Jag har själv funderat kring någon form av liknande värme där bak i skåpet..

Fast jag funderade lite runt en liten vedkamin visserligen smiley4.gif,

men fotogen är ju lite enklare.

 

/Danen, TGB11.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fotogenvärmare/pod har den nackdelen att den osar en hel del innan den blivit varm och även lite efteråt beroende på fotogenkvalite och märke på pod...rekomenderar att man har någon form av "skorsten" med liten kåpa över poden så är det löst...strålningsvärmen är hyfsat intensiv, rättare sagt det blir tokvarmt. Om ni skall köpa fotogenlykta, pumpmodell så följ BEAU:s rekomendation om märke. Köp EJ en kina lykta de har för tjockt gods i förångaren och kromad plåt i stället för rostfritt = fulla i rost vilket påverkar funktionen flämtar, brinner ojämnt och strumporna håller dåligt.

Det har hänt en del olyckor med pod -lite att tänka på, dra ej ned effekten för mycket dels så osar det och poden kan då flamma upp om den placeras vid en dörr som öppnas och den hamnar i drag. Använd endast lysfotogen (motsv.)...inga bränslen typ Festival, lampolja etc.. Öppna absolut inte påfyllningskorken då den är igång (för att kolla nivå etc) den flammar upp direkt som en blåslampa...noga att packningen är på plats och tät...se gärna till att ni kan säkra/låsa fast den så den inte välter - nu har de ju tippskydd men ändå. Placera EJ vid en dörr ni tänkt använda.
s-os2006-10-24 06:53:00
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Andreas.E

Väldigt bra tips s-os....

 

Min erfarenhet med den typen av värmare har varit blandad. Värmer gott, men har sovit i en mindre grupp i litet öppet tält där en person sparkade omkull värmaren, vilket resulterade i att rygg och sovsäckar började brinna, har aldrig kommit ur en sovsäck så snabbt i mitt liv.

 

Men sköter man sig fungerar det säkert väldigt bra  smiley1.gif

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...