Gå till innehåll

Polisen har fått en Ford!


Gäst JDW

Rekommendera Poster

Ja Volvo ägs ju av Ford, så kanske denna Garagetråd från Eurolans i Blekinge som fått sponsring av KBM o byggt några bilar till Polisen kan få va med? Terrängegenskaperna är väl begränsade men den har ju ett spel iaf.

 

Sandcat.gif

 

Nu är polisens nya insatsfordon "Sandcat" redo att sättas in. Det är en bepansrad värsting med decimetertjockt pansarglas, skottgluggar, gastät kabin och infraröda kameror som "ser" i mörker.

Ventilationssystemet är slutet och ska skydda mot radioaktivitet. På taket är en ramp för att snabbt kunna storma in på våningar över gatuplanet. Skulle jeepen börja brinna finns ett självsläckningssystem som släcker elden på några sek under.

Bilen, som i grunden är en ombyggd Ford F-350, är till de för de verkligt svåra situationerna – terrordåd, olika katastrofer, svåra industribränder och liknande. Den får bara köras och hanteras av specialutbildade piketpoliser i Stockholm, Göteborg och Malmö – de tre orter som har ett exemplar vardera.

"Sandcat" är 5,2 meter lång, 2,6 meter hög och 2,2 meter bred. Vikten är 6.5 ton och den drivs av en dieselmotor 325 hästkrafter. Kostar 3,5 miljoner kronor.

Allt enligt Ny Teknik

 

 

Exempel på plattskärmsmontage:

secured-vehicle-sandcat-005.gif
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Guests

jäkla slöseri med skattepengar, dom fick för sig att datorskärmarna inte var bra så dom köpte nya för 100000:- st till bilarna.....den bilen skulle jag vilja se i ett snöoväder på söderslätt  PDT_Armataz_02_23.gif

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...