Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/14/2020 in all areas

 1. 1 point
  Jimpa dokumentera gärna massor så kopierar jag dig sen, när du löst alla eventuella problem SMT kittet var utan svänghjulet numera tydligen för det var för dyrt att tillverka. däremot så kunde man ta ett svänghjul från vilken MB Diesl som helst 4/5 eller 6 cylindrig. Alla svensksålda 6 cylindriga motorer hade tydligen kombinerats med automatlåda fick jag veta av Gösta på SMT idag. "Man kan använda alla svänghjul från motorerna från 124-modellerna av Mercedes,med motorer som exempelvis heter OM601 (fyrcylindrig), OM602 (femcylindrig) och OM603 (6-cylindrig),och även bensinmotorerna (kan tyvärr inte beteckningarna på dem), men det får inte vara ett s.k. dubbel masse-svänghjul,och diametern på lamellen skall vara 228 mm!" " Det går inte att använda B30 lamell,den är för stor. Man använder en 228 mm lamell från Landrover." Men antar att man ska använda tryckplattan till det svänghjul man nu får tag på och använder. Sen beror det väll kanske lite på vad tryckplattan tål för motoreffekt. Om man tar tex svänghjul / tryckplatta från en motor med ca 100hk och sen kombinerar det med en om606 eller om 603 och plockar ut 200+hk kanske inte tryckplattan räcker till utan man riskerar att slira sönder lamellen.
 2. 1 point
  Fortsatte lite med inredningen idag. Klädde baslådan samt gjorde klar framdörrarna. Passade även på att testa att dra på ett lager filttejp i nederkant på rutorna så dom ska gå lite mjukare samt inte skallra och rassla. Känslan i fönstren blev toppen. Men får se om det blir kattskit ilag med regn och grus. Har varit i kontakt med smt om deras kitt till motorkonverteringsplanen jag har. Tydligen har dom slutat med svänghjulet i satserna och man ska tydligen skaffa ett eget sådant från vilken mb diesel som helst, 4/5 eller 6 cylindrig kvittrade. Sen skulle man kombinera det med en landrover lamell. Någon här som gjort denna operation? Har laggt ut krokar efter en om603 td eller en om606 motor för nu börjar jag bli sugen på riktigt att få till lite bygge. Om någon har tipps på vart det kan finnas lämplig motor så får ni säga till.
 3. 1 point
  Er det bypass på termostaten? Ofte en liten kule som henger i et hull. Alternativt kan du borre et 1mm hull i termostaten. Dette for at det varme vannet skal kunne bevege seg opp og forbi termostaten. Ellers ligger den i en lomme av kaldere vann.
 4. 1 point
  Filtmatta/högtalarmatta från Biltema/BRL vet ej vilken av dom denna bit jag jobbar med för stunden kommer ifrån. (den låg löst i en plastkasse så vet ej ursprunget )
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...