Jump to content

Lollipop

Löjtnant
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Lollipop last won the day on March 26

Lollipop had the most liked content!

Community Reputation

284 Excellent

About Lollipop

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Örebro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ledarsidorna leder inte direkt fronten av god journalistik..... Men bortsett från det så har en god institutionell paranoia förslösats. Bara för att kriget kanske inte kommer just nu så har översvämningar pester sabotage och annat onödigt men farligt inte slutat existera. Att inte ha behållit uppdraget att skydda civilsamhället är nu väldigt dyrt att rätta till.
 2. Det är onödigt att använda ett högfiltrerande skydd på covid-19 patienter, även ett tyg eller pappersmunskydd fyller den nödvändiga funktionen, nämligen sänka partikel hastigheten på uthostade vätskedroppar så att de inte når så långt. Så bortsett från slöseriet så funkar även ett ffp3 skydd med ventil r/t den faktiska skyddseffekten: sänka hastighet. På icke sjuka skyddar munskydd oavsett filtergrad betydligt mindre än vad man kan tro. Majoriteten av smitta går från egen hand till öga eller näsa/mun. Få munskydd täcker ögonen. Blir man aktivt hostad på vill man ha ett bra filter eller egentligen en friskluftsmask men annars skyddar nog ett par riktigt äckliga handskar bättre. Eller handsprit med habanero i, man petar sig inte två gånger...
 3. Undrar om det inte är denna kombination av gängor som egentligen borde ha suttit på bromscylindern. https://www.tradera.com/item/391168030 Jaja. Nu sitter det något annat där.
 4. Härda ut svana, det finns ett liv efter detta också. Kompetenta maskinoperatörer söks redan. Kolla med Getinge/maquet, de ska tillverka många tiotusentals respiratorer. De har brist på folk nu.
 5. Mindre formellt men lika avståndstagande här. Hukar i den metafysiska skyttegraven här på hospitalet och väntar på stormen. Lite bilder istället:
 6. Nu är pansarkorven hemma igen med nya sulor. Hög tid för byte visade det sig. Utöver sprickor i sidor och slitytor så var två slangar lagda med veck i däcket och det däck som hade minst sprickor hade istället en skada på kantvalken, vad den nu heter med korrekt terminologi? Skadan var tydligen allvarlig och det var en gummikillen risk för kollaps av däckssidan. Världsliga ting man kan bli lycklig av. Ho Hum, nåja de klarade intressant nog av att fickparkera åbäket på sin innergård såpass att jag behövde backledare för att komma ut överhuvudtaget. Börjar lära mig att växla osynkat nu, det är ju inte riktigt så svårt som jag trott. Men när man missar så tappar man mkt fart. Bilen är för övrigt försedd med 2,5växlar, 1an är för start i backe och annat som kräver lågväxel. 2an är lämplig att starta på om det inte är alltför mycket motlut och 3an är vad man kommer upp till innan det är dags att bromsa igen, 4an fyller någon form av överväxel funktion. Med tid eftertanke och blyfot kom jag upp i hela 70 km/tim på en raksträcka och det var konstigt nog mindre läskigt än samma fart med 11bilen
 7. Skulle nog funka bra, allt möjligt kutar genom trädgården framför köket. Gissar att det är ett gammalt viltstråk och att 100år av trädgård inte är nog att ändra på intrampade vanor hos viltet. Finns väl en anledning till att fångstgropar fungerar under lång tid på samma plats.
 8. Funderar på att investera i en håv och fiska rådjurstek. Fotot är taget genom köksfönstret, 30-40 meter till det bortre djuret. De ställer till problem på morgonen när hundarna skall ha morgonpromenad, känner mig som stretch Armstrong.....
 9. Bromsljuset bestämde sig för att börja fungera spontant. Glappt någonstans uppenbarligen..... Nåja nu står den gamla damen hos den lokala gummihandlarn och skall få sina nya sulor på måndag.
 10. Kolla hur vägen är på lantmäteriets kartor. Är det en väg på kartan så är det en väg oavsett hur mkt träd eller annat som grott. Du bör också ha ett eller annat servitut om det inte är din egen mark. Och är det din egen mark kan du ju anlägga en väg
 11. Brummer löser du förstås med det ?obligatoriska? här kommer jag ljudet som elbilar skall ha.
 12. Jag har funderat på elkonvertering. En reverserbar motor kopplad direkt på fördelningslådan skulle nog vara det enklaste. Ev en planetvxl mellan för att få upp varvet när det går som allra långsammast, mest för att kunna motorbromsa ordentligt. Alternativt två mindre motorburkar monterade direkt på resp axel. Eller med en kardan för att få upp motorn från axelnivå. Ev fylla motorrummet med en range extender motor eller ha den som påhängsvagn och hänga på batterier överallt där det får plats. Ogratis men o så kul och sannolikt lättare nuförtiden än att montera en dieselmotor. Koppling eller annan möjlighet att koppla isär drivlinan kanske man ska ha, mest för att det ska gå att åka snöre om något går sönder, annars kan regenerativ ström ställa till problem.
 13. Så här i väntans tider kan man ju ägna tid åt att svära över muttrar, hälla bromsvätska i knäet och över verkstan och till slut fylla håret med lika delar rost lera och bromsvätska. Till slut satt där iallafall en huvudcylindern som fyllts med vätska och provpumpats i skruvstäd, god fontän av innehåll över bänken. Så på plats under bilen och kopplats in i rörsystemet och tom lufta trots att nipplarna växlar i storlek från hjul till hjul. (Varför då? Hur hittar man så många varianter på luftningsnipplar?) Svarar bra på pedalen och det känns bra. Hum? bromsljuset lyser hela tiden, koppla ur något när man luftar kanske gäller här med? Stön. Backljuset har också lagt av..... Men tryckavkännaren för undertryck i bromssystemet verka funka iallafall. Jaja. Bortsett från att man inte kan passera farbror blå utan feedback så verkar det lovande.
 14. Efter en (lätt) mosad tumme så tappade jag humöret sugen och inspirationen samtidigt. Har beställt den där reservcylindern, när jag kastar mig över (krallar in under ) problemet igen så vill jag ha alla reservdelar på plats så jag slipper den orsaken till blodstörtning iallafall..
×
×
 • Create New...