Jump to content

Lollipop

Fänrik
 • Content Count

  201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Lollipop last won the day on November 25

Lollipop had the most liked content!

Community Reputation

215 Excellent

About Lollipop

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Örebro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fn för att bli äldre. Idag bara suttit under SKPn och skruvat broms. Jo, suttit upp med huvudet in i hjulhuset för att nå bultar mm. Det är mer rymligt än under en 11a. Inga extrema positioner eller ansträngningar. som belöning redan ont i kroppen
 2. Så här ser bromsanläggningen ut innan man börjar riva i den. Huvudcylindern är original och bromdboostern sitter på en konsol som skruvats fast i efterhand. Boostern är en Hydrovac från Bendix corp. Gummibälgen som skyddar cylindern har ruttnat och pistongen skramlar runt i cylindern. Gissar att det kommit in en massa vatten och att saker har frusit sönder i den köldknäpp som var i slutet av november. Har hittills fått loss allt utom röret som går uppåt till reservoaren. Det är rejält rostigt och jag får nog såga av det.skruvarna i övrigt har varit anmärkningsvärt snälla. Då långt iaf.
 3. Bromssystemet består av en (original) enkel krets huvudcylinder som hämtar bromsvätska från reservoaren i motorrummet. Fallhöjd >1m då det är lite preload på cylindern. Denna huvudcylinder matar en slavcylinder som sitter på vakumboostern som är en rejäl tunna och sitter ngn decimeter bakom med endast bromsröret emellan. Från den vakumförstärkta slavcylindern går ett rör ut som delar sig i två rör i en enkel T korsning. Ingen sofistikerad bromskraft fördelning där inte. Alltsammans lätt åtkomligt undertill, perfekt i läge att skrapa bort alltsammans på första bästa överkörda gran..... Så, jag har fortfarande inte någon aning om var felet sitter men eftersom pedalen rör sig helt fritt utan motstånd är den första huvudcylindern klart misstänkt, matningen av bromsvätska kanske. Funderar på att skrapa ur alltsammans och montera en tvåkrets broms, delad på fram o bak med vakumboostern modernt integrerad i cylinderns montage. Bultas fast där den nuvarande enkla huvudcylindern sitter. Mindre rör bättre säkerhet. Egentligen oroar jag mig mest för luftningen ..... Återstår bara lite små detaljer, dimension på grejerna och var hittar man dem. Googling fortsätter men om någon har tips så tar jag gärna del av dem.
 4. https://www.blocket.se/annons/haparanda/Bandvagn_BV202/87509545 Lastbilsregistrerad bandvagn!
 5. Argh! Lastade in däcken, kollade oljan och fyllde på vätskor, inga konstigheter. Startar motorn, den hoppar igång då fint, börjar rycka i spakar och dra igång allt och, ridå. Bromspedalen bara åker ned på golvet när den petas på. Omkoll av bromsvätska, ok nivå, vakuum finns eller iallafall slocknar bromsvarningslampan när motorn får upp varvet efter start. Inga pölar under bilen, brommekaniken ser ut att röra sig som det skall. Vtf varför ingenting? Blir inget besök på gummi verkstad nu inte.
 6. Ja, rattknoppen har nog en plats, bara den hamnar så att man inte får den i magen eller på händerna. Som det är nu får jag ibland bromsa in mer än vad kurvan kräver för att hinna få runt ratten. Hur får man då en rattknopp i magen? Jo, om ratten sitter så att man kan använda magen som styrbroms, då går det rätt bra...... Ett tungt argument mot att gå upp för mycket i vikt. Nåja, nu kom det hem nya skor åt den gamla damen. Hade hoppats på att få hem dem tidigare i veckan, eller åtminstone besked om leveranstid så att jag kunde boka bytestid, ingen verkstad vill boka " kanske" tider just nu. 212kg gummi på flaket
 7. Däcken är tämligen oslitna men har på flera ställen sprickor i slitbanan som ser ut att bero på torkande/åldrande. Nya sulor är inte helt gratis men ändå billigare än väntat. Bilen har MPT-80 från Continental i den facila storleken 12.5*r20 som verkar vara standard för unimog. Oväntat nog hävdar den däcksfirma jag anlitar för alla andra däckbehov att däcken är ur produktion och omöjliga att få tag på. Trots att de tidigare i höst gav ett riktigt vettigt pris ink montage på desamma. Synnerligen oväntat eftersom mitt googlande på däcken resulterar i riklig reklam från Continental. Nåväl, Däckonline hade i lager och 30 min efter att däcksnubben hävdade att de inte existerar meddelar Däckonline att de börjar flytta saker i lagret. Får se om däckgänget är villiga att montera imaginära däck.
 8. Växellådshaveri i åkatilljobbetbilen käkar all tillgänglig budget. Inget bengtsfors i år Har också konstaterat sprickor i slitytan på två av däcken som jag tror bör bytas innan jag rullar på egna däck så långt. Djup suck. Continental mpt80 är rel billiga för sin storlek men gratis är de inte.
 9. Jag hade sällskap av Kent från Karlskoga och 2 ungar. Kent hade sin valp under renovering med snyggt kapell. Trevligt men tyvärr varierade vädret mellan regn och spöregn så deltagandet var betydligt mindre än vanligt.
 10. Jag funderar allvarligt på att delta på Bengtsfors träffen men är måttligt sugen på att köra 21 mil tur/retur med en 76 år gammal veteran. Alltså har jag börjat inventera fordonstransporter. Är 10Kkr (ink moms) per väg i rimlig priszon för transport av en 9tons klump tro? Jag gissar att det inte är alltför hårresande mkt överpris men saknar referenser. Finns det några särskilda etikettregler i relationen med speditören r/t om de kan lasta o lossa på platser utan att man är där själv? Andra välkända (dock ej av mig) fallgropar man kan råka på?
 11. Övningskörning ger resultat, nu kan jag komma upp i 3:an i uppförsbackar, nästan ofta iaf. När jag provkörde slingan runt classic motor på kvällen före så hittade jag detta i motorrummet vid kontroll efter körning. Den där luftrenaren skall sitta på insugningsröret, inte ligga o gosa med generatorn . Som tur inget värre än ett mindre läckage av olja, det mesta av luftrenarens innehåll av olja var kvar inne i burken. Lyckan står den dumme bi eller hur var det? Fordonet låter som något helt annat än alla andra som åker runt i närområdet och kamouflaget duger bra verkar det som. Eller så är traktens vildsvin ovanligt kaxiga, hursom hittade jag en riktigt stor gris mitt på skogsvägen och den flyttade sig inte förens jag tutade på ca 15m avstånd. Helljuset var på också så om den inte var både döv och blind så måste den lida av antingen dåligt omdöme eller storhetsvansinne, dubbeldiagnos är ju möjlig iom jag sett sugga med små grisar vid flera tillfällen på hundpromenad.
 12. Tänkte ramla in på Classic motor i ånnaboda väster om Örebro . En storträff och samling av antika och mindre antika fordon. http://www.classicmotor.se/artiklar/artiklar/20190529/annaboda-pa-lordag/ Jag åker dit med pansarkorven och det verkar som om minst en till som jag tror hänger här dyker upp. Inget köra i gyttja, bara ha det glatt, om det inte regnar alltför mycket förstås....
 13. Hängmatta från bananamoon införskaffad och upphängd i bollhavet. Passar en på var sida om stolarna och bänkens ryggstöd. Man ligger riktigt gott med ett bårtäcke som sällskap. På det mekaniska så har jag lärt mig både vad ett spaltfilter är och var det sitter. Har börjat bli lite grumsig vad gäller tillgänglighet på alla vitala motordelar. De är lätta att se och har utrymme runt sig men är 1m ned från kanten på pansaret och 1m upp från marken...... Mina armar är inte riktigt långa nog. Annars har jag hittat insexnyckel i 1/2 tum storlek vilket behövs för axlarnas oljepluggar. Ett antal andra har den vanliga fyrkanten och sitter väl skyddade av pansarplåt och jag vet inte hur man lossar dem...... mutter fula ord etc. Vad är det för fel på vanliga mutterskallar?
 14. Hydrovane hittar jag på blocket ibland och de ser alla ut som korroderat skrot. Finns det något annat märke på begagnat marknaden?
 15. En nygammal bil med 1skviljon smörjpunkter har övertygat mig om att det är dags för en tryckluftdriven smörjspruta. Att kunna pumpa däcken är inte fel heller. Men om jag vill ha option på att spruta färg, underredsmassa, verktyg och eventuellt våga blästra soda eller sand, hur stor bör pumpen vara? Räcker en noname kompressor på runt 400lit/min vid 6 bar som verkar vara norm?
×
×
 • Create New...