Jump to content

R8N

Löjtnant
 • Content Count

  315
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

R8N last won the day on September 17 2017

R8N had the most liked content!

Community Reputation

511 Excellent

About R8N

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/17/1969

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

272 profile views
 1. Artikeln är ett hopklipp från en lång intervju. När vi var på Gotland i juli så bodde vi på stranden och där var det väldigt dålig eller helt obefintlig mottagning på Tele2. Däremot var det full teckning på Net1-modemet. Vid något tillfälle var både Tele2 och Net1 utom räckhåll men då kunde jag telefonera hem med kortvågsradion som syns i artikeln.
 2. Nu är man kändis i media. https://mitti.se/nyheter/vasastans-maktigaste-husbil/?omrade=hela-stockholm
 3. Nu lite tapet på väggarna. Det är möbeltyg som jag har spraylimmat på plywood-väggen.
 4. Jag har byggt hela ryggstödet av en OSB-skiva och ett par gångjärn.
 5. En burk grå färg och en rulle balkonggräs från Rusta fick bli dagens projekt. Håller även på att bygga ett handfat i ryggstödet. En gammal bunke från Polisskolan och en bottenventil från Hjertmans. I ryggstödet blev det även förvaring av tre skärbrädor. Nu ska jag bara hitta en lagom dyr blandare med vattenpump. Avloppet får gå ut genom golvet och hamna i någon slags gråvattenpåse.
 6. Magnetfotsantennerna på den bakre delen av taket är tejpade. :-) Solpanelerna sitter också med tejp i väntan på rätt lasträcke. Vill få upp dem några centimeter från taket för att få bättre ventilation under panelerna plus att det inte blir så hett inne i bilen.
 7. Hela taket är bara provisoriskt möblerat. Solpanelerna ska få sitta på ett lasträcke. Takluckan är borta och ska i framtiden bli mycket större. 100 x 130 cm taklucka är mer lagom. Förutom ett antal magnetfotsantenner så kan man se ett antennfäste från Racal, en WLAN/4G-antenn från Panorama och en kabelgenomföring till en segelbåt. Det är ett stort hål under kabelgenomföringen så det får plats många kablar. Angående "kompakt antenn" så är det en antenn för 80-metersbandet. En vanlig kvartsvåg som är ca 50 cm för VHF blir 20 meter för 80 meter våglängd. Den här antennen är bara 4 meter lång så den är bara en femtedel av vad den borde vara. Med full semesterpackning är det inte speciellt mycket plats kvar i 13-bilen.
 8. Eventuellt så skulle man kunna ha vattentanken i lastutrymmet inne i bilen. Vill även få plats med en varmvattenbehållare som värms med gångvärme från motorn. En tryckvattenpump som känner av om man öppnar en kran. Tänker mig ett litet handfat inne i bilen och ett uttag baktill på bilen för att ansluta duschslangen. Ventilen till gråvattentanken är fjärrstyrd från instrumentpanelen så om någon envisas att ligga för nära bakom på vägen så kan jag tömma tanken.
 9. Nu har vi kommit hem från tre veckors fälttester på Gotland. Det nya kylskåpet är fantastiskt. Det drar knappt någon ström så det kan stå på hela tiden utan att det påverkar batterierna. 200 watt solpaneler är mångdubbelt större än vad kylskåpet behöver. Det vi har saknat mest är vatten och varmvatten. Ska klura ut hur man på smartaste sätt får plats med en 100 liter färskvattentank och 10 liter gråvattentank under bilen. Arnö i Mälaren Enda kvällen med regn på Gotland. Då tittar vi på klassisk film om camping. Kaffi! CQ CQ. SAØCDX calling CQ. Passade på att ansluta till omvärlden via kortvågsradion. Konstaterar att vädret inte är lika bra i övriga Sverige som på Gotland. Räckvidd med radion blev hela södra Sverige. Helt okej med tanke på den kompakta kortvågsantennen som sitter på biltaket. Ovärderligt med ett riktigt kylskåp i campingbilen. För att komma åt kylskåpet från båda hållen blev det en låda på telekskåpskenor. Fördelen är att kylan inte rinner ut när man öppnar dörren. Avdunstaren i kylskåpet. Kompressorn sitter under baksätet.
 10. Jag tänkte hitta sådan silvrig vadderad matta man lägger på rutorna. Då får man bort den värsta solvärmen.
 11. Aha. Jag har redan köpt en defroster på 8 kW på båtmässan.
 12. Ny gardiner i funkis-cammo. Infälld gardinskena. Snyggt!
 13. Ett av barnen vill hänga med och campa i midsommar. Det fick bli ett gästrum i styrhytten. Gammal militärbår köptes på Röda Stjärnan och modifierades lite för att passa mellan väggarna.
 14. Nu hinner jag inte bygga så mycket mer innan sommaren. Dags att packa bilen med camping-prylarna och åka någonstans. Så här blev kajutan längst bak.
×
×
 • Create New...