Jump to content

H.Hansen

Administrators
 • Posts

  5,554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  519

H.Hansen last won the day on May 18

H.Hansen had the most liked content!

About H.Hansen

 • Birthday 05/05/1970

Profile Information

 • Location
  Älgsjö Gård

Recent Profile Visitors

11,249 profile views

H.Hansen's Achievements

Member

Member (1/1)

5.6k

Reputation

 1. Hej!

  Jag undrar om du har kvar några hjullager till Valp framnav ? Du hade väl köpt hem ett gäng Timken lager för ett tag sen,102849/102810 ? Jag skulle behöva 4st. Eller vet du kanske nån som har till rimligt pris?

   

  Sonen tjata på mig och vi köpte till slut en Valp med A-traktor regg att köra och meka med. Att just hjullagerna skulle vara så udda hade jag inte koll på. Tyvärr är de helt slutkörda på vår valp så nu måste de bytas.

  Mvh Roland 

   

   

  1. H.Hansen

   H.Hansen

   Jag har inga kvar hemma för tillfället. 

   Olav taigen maskinforettning i Norge har till ganska vettiga priser tror det var 750 NOK per st, dock tillkommer ju frakt tull mm när man köper och få de sänd till en därifrån. 

    

   Men jag har ju en kontakt på ett lager i USA, som skickar till mej om jag får i hop en beställning. Egentligen räcker det med 20 lager för att de skall skicka, 

   Och varje år. speciellt nu på våren sommaren, märker folk av att lagerna är dåliga och bör bytas. 

   Så jag har funderat på att köpa hem en omgång, dels har jag sålt de jag sparat till mej själv, så jag skulle behöva lägga nya på hyllan tills det är dags att kolla på mina valpar. 

   Det blir ju lite att ligga ute med varje gång. dock får jag eller har hittills fått alla lager sålda, utan ett klagomål på alla år.

   Det är inga dåliga kopior, utan sitter på framhjulen på någon av Bombardiers flygplan. så kvalitén har varit god.

    

   Jag skall se om jag kan köpa hem 20 lager och så återkommer jag, om du inte köper genom Taigen eller hittar någon annanstans, jag har tidigare tagit 1800 inklusive frakt för dem, men troligtvis har priset ökat, på grund av allt som sker, så jag tippar på ca 2000 kr för 4 st lager. vilket är relativt billigt jämfört med att köpa dem hos en svensk handlare, Sist jag kollade var priset 2800 kr + moms per st hos swerul

    

   Mvh h.Hansen

    

 2. Jobbar på i vårsolen. Verkstaden äntligen tom på pool delar och annat. Snart åker M6an on där. Blir en spännande vecka med arbets intervju på produktutvecklingen hos ett större företag. Bara en projekt anställning i 6 till 12 månader Men stör det mina planer på att utbilda mej till instruktör. Så hoppar jag nog det. I övrig vill jag tacka er för att vara helt tyst angående läget i världen. Vi gör som "en svensk tiger " Fridens folks
 3. Då var den räkningen betald. Och vi hänger med i 6 månader till
 4. Verkar som det gått bra. Märker ni några konstigheter. Rapportera dem gärna.
 5. En uppdatering kommer ske under dagen Hoppas verkligen att det skall gå smärtfritt. Mvh H.Hansen
 6. Liten uppdatering. Saldot har ökat med 500 kr efter senaste räkningen var betald. Så saldot i dag är 10338 sek. Kommer betala en till räkning på ca 2500 kr nu i början på maj. Kopplat till driften. . Vilket gör att allt ser ok ut för en tid framöver. Mvh H.Hansen.
 7. Söker en än gång efter Simon? Om det var rätt namn. Som skulle köpa en hel del delar. Ber om ursäkt för att jag tappade bort dina uppgifter. Men jag kommer bli av med ett av mina utrymmen. Och måste snart börja tömma det reservdels förrådet. Och det är fler som köpt ej kompetta bilar på Kviberg som rycker i delarna. Du var dock först. Och jag har lovat dej. De ligger packade och klara. Behöver bara adressen. Så jag kan skicka och slutföra affären åt min bekant som säljer delarna. Mvh H.Hansen
 8. Vad har du för ramnummet på den ? Det borde stå på den brickan. Varför det står S- nummer vet jag inte. Men det vore kul om någon visste. Har ju 2 individer som ej har civila plåtar än. Så jag kommer få krångla med det om jag tänker använda någon av de ramarna.. Lättast för mej att ta ramen med civila plåtar till.
 9. K sprit har en förmåga att dra till sej vatten. I bränslet. Som då sjunker till botten av tanken på grund av densiteten. Och kan tappas ur och skall ej frysa om mängden K- sprit är tillräckligt. Om jag ej misstar mej helt kan däremot T röd blanda sej med vattnet och förbrännas. Dock då med en lägre % alkohol . Så för mycket vatten så hjälper det ej. Vid frysning. Har redan problem uppstått. Och upptining+ tex K sprit samt dränering är lösningen. "Spriten" de blandar i bränslet är av annan typ.
 10. Ja jag har funderat på dem. Då det är en bit till skärmarna. Men bult mönstret stämmer inte med några större fälgar jag sett. Då måste de bytt axeln eller axel tapparna.
 11. TGB13 Låg milare. https://www.blocket.se/annons/ostergotland/volvo_c303_tgb13_6x6_ambulans/100127205
 12. Kom med en lite lustigt vagn hem. Civilreggad nu. Kom ut genom auktion. Handske för kula på den. Och det ser ut som hjulen är en aningen för små. Enligt lastlistan skall det vara kabel och elverk mm på den. Känns som något till radio sammanhang. 12/24 V system på jlus mm. Det stig besiktigat. Skattad och försäkrad och sjönk sakta ner i marken. Så ägaren tyckte den behövde rulla lite. Jag åtog mej att låna den. Och köra lite saker på. Lastvikt 1100 kg Känns som jag måste sätta på husvagns fjädring på Toyotan om jag skall dra den vettigt med den. Här bakom en G wagon
 13. Ok tackar. Hade inte tid att plocka i sär hela. Tog bort bälgen och konstaterade att det var fullt med bromsvätska där bakom. Hade en hel med mej så jag rengjorde den och bytte bara. Och såg inte på telefonen på ritningarna hur den där plast hållaren var fast satt. Lite trångt i kanten där. Men vet man vad man skall leta efter så löser det sej. Den trasiga skall naturligtvis renoveras och läggas på reservdels hyllan hos han som fick bilen lagad.
 14. Skall höra med han om han släpper dem för det
×
×
 • Create New...