Gå till innehåll

54ekstrom

Sergeant
 • Innehålls Antal

  58
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

47 Excellent

Om 54ekstrom

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 19 September

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.grkonsult.se

Profile Information

 • Hemort
  Vallentuna
 1. Om jag minns rätt från min egen sugga, så är det rätt enkla grejer vad avser fjädrarna. Troligen är det enklaste att försöka gå via en firma som håller på med sådant (typ Oljemarks, om de finns kvar) och lägga in nya, spänstigare blad i fjädrarna. Bak är de negativt böjda i original med last, dvs en båge där axeln är högsta punkten. Ett extra fullångt blad kan påverka höjden väsentligt, men fjädern blir hårdare om man inte vet vad man håller på med och det blir obekvämt om det blir för hårt. Man måste avväga hårdhet, tilläggsbladets ursprungsform och fjädringslängd för att få en fjäder som man kan åka omkring med, liksom. Fram vet jag att jag tog bort fjäderstoppen (gummikilar med hållare) för att låta framaxeln fjädra ut mer; troligen hade det varit bra att få in ett blad till i fjädern, men man vill inte ha för styv fjäder heller. Modernt utformade bladfjädrar har ju ofta få blad och en konstruktion som ger mjuk fjädring i "normalläge", medan de kan ta emot hård last genom att ha gummikuddar etc på strategiska platser. Hur du än väljer att göra, så tänk på om du faktiskt vill kunna åka omkring i bilen utan njurbälte, hur mycket last som kan tänkas bli aktuellt och vilken typ av körning som blir aktuell. I övrigt vill jag gärna nämna att det ser himla fint ut det du gör och hoppas du får kul med bilen framöver!
 2. Hej. Undrar bara om det finns någon erfarenhet av drift med E85 av motor A6. Den är ju ingen högtemperamentsmotor, precis, utan en klassisk lågvarvig lågkompmotor som går ganska fett redan som förgasaren är standardbestyckad. Nån som provat "skarpt", dvs kört lite sträckor och testat kallstarter etc?
 3. Det här är ju inte nåt jag kan kommentera som om jag visste nåt om din setup... men man undrar lite om hur det är uppbyggt. Om det är en Nissan Patrol som fått donera ramen, är det då inte en Nissan drivlina? Är det en "Sugga-drivlina"? Det verkar ju i så fall rätt konstigt... att ta en antikverad drivlina på en halvmodern ram och sedan lägga på en gammal kaross. Om du beskrev lite mer i detalj vad du har och vad du vill att det ska bli kan du säkert få en hel del konstruktiva förslag!
 4. Hej! Nej, jag har inte fått några andra tips, så detta tas tacksamt emot. Lager går nog att trixa fram, men just packboxen är lite mer speciell. Det var ju inte så dyrt heller... :)
 5. Jag kör inte så långa sträckor precis, och inte ut i blöt terräng, så info handlar om vägar och enklare "offroad". I korthet tycker jag att det funkar mycket bra. Ljudnivå och vibrationer på asfalt minskade märkbart. Styrningen kanske blev en aning mer precis, så det känns inte heller fel. Det finns en viss obalans på framaxeln och den däckverkstad jag vanligen anlitar är inte pigga på att föröka balansera. Det är ju inte nåt problem som har med mönstret att göra och jag ska höra med nån annan "däckare" om det inte går att årminstone försöka balansera. Kör man lite mer i oländiga förhållanden så tror jag man vill ha mer "mönster". Problemet (tyckte jag) var ju att det inte tycktes finnas 16" däck i den här dimensionen hos någon av de större handlarna. Det närmaste man kom verkade vara framdäck till traktorer... Rätt storlek i och för sig, men till och med den här bilen kör ifrån deras hastighetsklassning. Om det gick att hitta 17" fälgar att sätta på skulle man ha mer urval, verkar det, men bultmönster och offset är väl lite special på de här vagnarna. /54E
 6. Assuming some sort of modification of the bellhousing -to match a new engine to the gearbox- will have to be done even with a B36, it might be just as interesting to look at american sixes... the AMC straight-six 4.2 litre engine is powerful, simple, and shouldn't be hard to find. Might be a bit long for the sugga engine bay, perhaps.
 7. Tack för era kommentarer! Känns inte helt fel, direkt; man går ju igenom åkdonet ändå, liksom, när man ska ut och fara.
 8. Hej alla! Har jag fattat nåt fel, eller är det faktiskt så, att min 935 från 1959 ("fordonsår" enligt instrumentet) inte mera kommer att behöva tas in för besiktning? Jag var inne och fick godkännande i nån sommarmånad 2017 och min tolkning är att det faktiskt var sista gången jag behövde dra undervisning om osynkade växellådor för ungdomliga besiktningsförrättare. Kan det vara så väl?
 9. Jag gillar verkligen den finish du sätter på grejerna när du fixat klart - mycket snyggt!
 10. Som redan sagts: Bränsle och gnista. På en kall motor modell ä, som konstrar, skulle jag först kolla att gnista kommer till resp tändstift och sedan helt enkelt använda startgas. Eter (som är huvudingrediensen i startgas) har ett mycket stort explosionsintervall, dvs det tänder utan att vara så känsligt för fet eller mager blandning. Om den då startar men sedan stannar igen, är det ju nåt med ordinarie bränsletillförsel och då får man kolla detta, så som redan har beskrivits. Jag hade en sugga med en motor som hade rätt usel komp, den ville inte starta utan full choke och halv gas, men då slog det lågor ur avgasröret när den kom igång...
 11. Hej alla. Vattenpump till motor A6... repsats/reservdelar, ny, eller bättre begagnad. Alla förslag om vart man kan vända sig är välkomna!
 12. If the engine is in good health, I suppose an LPG induction system might work quite OK. I think that these engines were supposed to be able to run on wood gas, so they should be able to handle a variety of gaseous fuels (including low-octane petrol). However, the B36 is probably not going to make maintenance etc. easier than the original ED engine. If you actually want to do a swap, I think that a more modern engine should be considered, like the B30 or an AMC straight-six 4L engine or similar.
 13. Jag har för mig att den inte ska upp i mer än 3000 rpm. Vridmomentmax är vid c:a 1000 rpm. Bilens konstruktiva maxfart är runt 75 km/h. Förgasaren har mycket riktigt en sorts begränsare, men hur den funkar vet jag inte, troligen kan man plåga upp den över 3000 rpm, men det är ju rätt meningslöst... Den ger inte mycket kraft i det registret. Jag är rätt nöjd med min. Fortare än 65 är inte så vilsamt om man ska köra en stund... Nu är ju min bil en 935 så den bär på mycket "barlast", en 912 är nog lite smidigare på vägen.
 14. The B36 is supposedly possible to fit into the Sugga, but AFAIK there is some work involved with the gearbox, that is, it is not a clean fit at all. Adapters are needed. Taking that into account, I'd go for a B30 instead. That is an engine that is much easier to get hold of, spare parts are obtainable and the power/torque is probably better than for the B36. I am not sure about the length of the B30, but the ED is no shorty either. Some buffer room might be found in the radiator end. The waterpump-mounted fan may be exchanged for an outside electric fan to give some extra cm.
×
×
 • Skapa nytt...