Jump to content

Articles

Montera skruvdubbar/skrupigger


Andreas.E

Jag valde skruvdubb från en väldigt känd leverantör här i Norge. Tillverkaren heter Best Grip och marknadsförs till stor grad genom Felleskjöpet. Ut i från schemat till producenten valde jag dubbar i dimensionen 9x16,2.

 

Själva monteringen är otroligt enkelt, men kräver ett special verktyg som levereras från producenten. Antal dubbar och vilket mönster du önskar bestämmer du och däcket. Det följer med en enkel steg för steg anvisning på hur di skall göra, men min lilla begränsade erfarenhet vill tipsa om att inte skruva för långt in, det är nämligen otroligt svårt att reversera utan nytt special verktyg för uttagning av dubbar.

 

Men lite press på skruvdragaren skruvas dubbarna väldigt enkelt in i däcket. Använd låg hastighet på dragaren då det bli enklare att kontrollera djupet. Jag lät däcken sitta på min bil under tiden som jag arbetade, och rullade den bara fram allt eftersom.

 

Epilog:

För sommaren 2012 (som inte går in i historien som en riktig sommar) skruvade jag ut alla dubbarna. Jag kan endast notera ett minimalt slitage, det är ganska gott betyg sedan jag kört väldigt mycket på torr asfalt. Detta är en lösning jag varmt kan rekommendera till andra som inte har möjlighet att byta, eller önskar byta däck.


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...