Jump to content
  • entries
    28
  • comments
    22
  • views
    87,423

Ny helg. Nya tag


H.Hansen

976 views

Ja så drar det i hop sej till helg igen,ja för mej i alla fall,

Tar med mej Liten Hansen och skall försöka på något gjort trots att jag opererade foten i måndags.

Vi stannar och inhandlar lite fler knutkors på vägen till Brjörktorpet, jag hade inte riktigt räknat med att jag skulle pressa ur alla kors, men nu sätter jag dit nya när jag ändå har de på verkstads golvet..

 

Planen är att jag skall hinna byta knutkorsen, lyfta av flaket för att lättare komma åt och byta fördelningslåda, Byta fördelningslåda och få bilen rullandes igen utan vibrationer.

 

Har haft flera diskussioner med ägaren till den nya fördelningslådan och anledningen till att den åkte ur, och hur långt den möjligtvis gått.

Anledningen till att lådpaketet står där på pallen var att det inte gick att få i backen på vanliga lådan, och det var enklare att byta hela lådpaketet än bara fördelningslådan tyckte de. Ja så till hur mycket den gått och hur sliten den eventuellt är.

Bilen den satt på såldes ut på samma auktion som min bil kom ut genom, även den en lågmilare, nu i dag under 2000 mil trots att den har varit i privat ägo sedan auktionen, visserligen en och samma ägare, den vart först ståendes som reservdelsbil eller andra bil kanske är närmare sanningen. Då han köpte två bilar på samma auktion, men ett drivknut ras gjorde att han bytte bil att köra med och tog den som vi nu håller på att sätta dit containerfästet på igen togs i bruk. så i tre år har den enbart gått i olerums skogar. Ett av dessa år med den fördelningslåda som jag skall skruv dit i helgen om allt går som det skall.

Tycker det känns lovande att den inte har massor av landsvägsmil bakom sej. och bara ett år med terrängkörning i privat ägo.

Visst den kan ju ha sina brister ändå, så det är bara att hoppas på det bästa.

 

Då jag är lite ofärdig och skall hålla koll på en vild 21 månaders tjej samtidigt, har jag fått kalla in hjälp denna helg, Kennet. Eller kanske mer känd under namnet "Hinken" som också bor i Olerum skall hjälpa mej, jag har varit och hjälpt han med den 13 bil han äger en del så, han ställde gärna upp i mån av tid.

Så det första som skall göras är att lyfta av flaket, som ändå skall av till förmån för skåpet och lite uppdatering av skåp mm.

Jag lade ju vantarna på denna låda

IMG_20121016_145005_0.jpg

 

Den skall anpassas lite bättre och flyttas så långt fram på flaket som det går

IMG_20121016_144947_0.jpg

Gärna ända in över motorn och batterilådan.

 

Tror inte vi hinner så mycket mer. gör vi det är det prio på att dra el bak till de LED lampor som skall monteras bak på bilen så jag ser något även där när skåpet sätts på och jag får vinkla om lysena på taket till att lysa upp sidorna mer, i stället för att lysa rakt in i skåpet.

 

Ja nästa uppdatering kommer väl under helgen, det blir nog foton på både lådbyte och för hoppningsvis även på den nya belysningen bak.

 

Ha en go helg Mvh H.hansen

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...