Jump to content

Hultebergarn

Sergeant
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Hultebergarn last won the day on June 5 2021

Hultebergarn had the most liked content!

About Hultebergarn

Profile Information

 • Location
  Sjuntorp

Recent Profile Visitors

603 profile views

Hultebergarn's Achievements

Member

Member (1/1)

84

Reputation

 1. Men hur hanterar kontaktorn samt fjärrkontrollen 24v?
 2. Blev lite seriösare vinschning idag då ett träd skulle fällas vid klubbstugan. Har inte tagit tag i 24-12v kopplingen, så jag körde vinschen på ena batteriet. Trädet kom ner, men men efter en stund gick vinschen knappt köra utan last. Väl hemma visade sig det batteriet jag körde på vara sopslut. Dippade ner till 6v så fort vinschen kördes. Så skall ta tag i min idé ovan och se hur det funkar.
 3. Får luska lite hur den gör då. Den kanske är smart och stänger av utgången vid överlast? Får labba lite och se:) prylarna var gratis, så skiter det sig är det ingen ekonomisk förlust;) Men kanske lite synd då Elfa säljer dem för 3000kr/st….
 4. Hej, Sitter en 12volts winch på min 11 bil. Har kört den någon enstaka gång och då kör den över ena batteriet. Nu var det så att de rensades på lagret på jobbet och två st dc dc 24-12v skulle slängas då de bara tog plats…. var av lite bättre kvalitet och kunde ge 18a konstant och 20a eller om det var 22a peak och 13.6volt. Vad tror ni om att jag slänger in ett batteri enbart för winchen och håller detta laddat med en av adaptrarna? Eller gör jag någon rejäl tankevurpa här?
 5. Hur är färgen från Röda Stjärnan? Det finns ju lite bilder på fordon som skall visa färgen, men alla bilder visar olika nyanser.
 6. Vad är utlåtanden? Märkte du skillnad?
 7. Slänger med en bild när jag ändå är igång:)
 8. Någon föregående ägare har målat om min bil röd med färg av okänt fabrikat. Skall om tid finnes i sommar ge mig på att få den grön igen. Hur hade ni gått tillväga? Matta ner, rolla grön och se glad ut. Eller skall man köra någon grundfärg innan, kanske något annat på potentiell rost? Bilen har varit ”brukad” så det är ingen buckelfri pärla. Förra ägaren påbörjade m90 målning för ett gäng år sedan genom mattning på diverse ställen, kritning av mönster samt provmålning på en liten yta. Sedan tog tydligen energin slut hos honom... Så det har ju börjat komma lite ytrost på sina ställen.
 9. Hej! Är antagligen helt kass på att googla, men kan inte hitta någonstans där jag kan köpa nya kol till generatorn. Någon som har tips om vart man kan hitta det?
 10. Gav mig igår på mitt första damaskbyte. Valde att dela portalen, vilket i efterhand kändes som ett bra val. Enda motgången jag hade var att muttrarna som håller ihop portalen måsta ha varit i tum då det var omöjligt att få på en 17 nyckel. Och ett par av muttrarna bråkad lite. Slutade med att filen åkte fram och ökade gapet på den fasta nyckeln:)
 11. Hej! Ligger såhär i semestertider och spånar på något kul att hitta på med terrängbilen. En av alla ”smådefekter” min bil har är rost i golvet. Det är inga stora hål, men några av dem möjliggör att det stänker in från framhjulen vid körning. Någon som har gett sig på att byta ut plåten därbak? Det är primärt i passagerarhalvan jag funderar på. Tips på tillvägagångssätt mottages:)
 12. Vägen är inte min utan ägd och nyttjas till största del av en stor skogsbonde (Stundtals halvgrinigt). Samma gubbe som äger marken runt min gård, och som jag givetvis vill hålla mig väl med. Mötte nämligen ett par grabbar på fyrhjuling här i helgen, som nervöst frågade om jag var markägaren. De såg lite lättade ut när jag svarade nej. Det jag vill komma fram till är om det finns skogsvägar av sämre karaktär som man får köra på. Eller upphör det att vara väg när skicket är kass? Tänker på de trevliga overlandingfilmer (svenska) som finns där det körs en del på skogsvägar. Har markägarfrågan rets ut i förväg här tror ni? Annars är det väl lite modigt att lägga upp det på Youtube?
 13. Hej! Hur skall man resonera och tolka terrängkörningslagen? Har här hemma en grusväg som efter en vändplan fortsätter på en mindre skogsväg som är anlagd, alltså inte bara två hjulspår. Vägen används numera för skogsbruk, men var nog ursprungligen vägen in till ett torp som ännu finns kvar( dock obebott sedan långt tillbaka). Vägen blev totalförstörd av skotare förra året, men återställdes sedan hjälpligt. Detta måste ursprungligen ha varit huvudvägen till torpet, men när anses vägen återigen vara terräng? Nedan är en bild (om än suddig) på hur vägen är just nu.
 14. På min 11bil satt det en 12v winch monterad vid köpet. Då det inte följde med batterier till bilen var den inte ansluten. Har på grund av nojjighet inte kopplat in winchen mer än för provkörning och då över ett av batterierna. Vad tror ni är den minst sämsta lösningen? Köra winchen på 24v och hoppas på det bästa, köra på ett av batterierna och även där hoppas på det bästa? Eller köpa ytterligare ett 12v batteri till winchen och köra någon form av 24 till 12 adapter som tål parallell last samt kan ladda batteriet? Och ja, givetvis kan jag ju köpa en 24 volts winch, men kan man få till en fungerande lösning med befintlig så sparar man ju en del pengar. Föregående ägare bör ju ha använt winchen, så någon av ovanstående lösningar måste ha fungerat för honom.
×
×
 • Create New...