Gå till innehåll

jeepbyggare2

Sergeant
  • Innehålls Antal

    53
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av jeepbyggare2

  1. Folkvagn Golf1,2 och tidiga LT28 till 45 har åxå 7" insatser men med den fördelen att de har hål för parkeringsljus i reflektorerna (då slipper man ha dom separata). men inget gott som inte har ont med sig... Hålet medför även att leriga vätskor tar sig in i lyktan när man pålerar bilen riktigt ordentligt. Mvh. Jeepbyggre.
  2. Lite ny info i tråden på vår hemsida Gestrike offroad.com Mvh. Arvid.
  3. Liten uppdatering av innehåll: FMV Morgan kommer att medverka med försäljningstält både lördag och söndag, ev fredag kväll åxåmen det är oklart i skrivande stund! Mvh. Arvid/Gestrike Offroad.
  4. Nu kan jag meddela att jag har skapat en tråd med rykande färsk info om denna träff!!! Kika in på GestrikeOffroad.com och sedan klicka er till vårat eget Forum. Det blev en hel del info där så jag hoppas att ni hittar både till forumet och till Träffen i juni! Gör gärna en notering där om ni tänker komma dit så vi kan beräkna antalet lunchgäster, det är ju tråkigt om maten tar slut innan alla har fått någon. Mvh. Arvid / Gestrike Offroad.
  5. fim..... Stolarna från hytten finns kvar men de är inte ett dugg lika som suggastolarna (förutom att de är av militärisk art med komfort därefter) men de går säkert att bygga om dem om man vill och kan! MikaelD: Inspektionsluckan är borta men choke reglagedelen av "brädan" finns kvar. Claes J: Jag har inget som är monterat högre upp än dörrhandtagen det var bara den nedre halvan av förarhytten samt chassikomponenter. Men det finns en del grejjor kvar! ring mig gärna på tel.nr. 0705142855. Jag är inte så snabb med datorer! Mvh. Arvid.
  6. Hej! Vilken modell av valp har du? Jag har inte besiktat någon skivbroms-konvertering men jag har gjort några ombyggnationer av bromsar. Suzuki Vitara med v6 motor har ventilerade skivor fram och samma bultdelning som valpen men man måste borra upp bulthålen de är bara 12 mm samt att du kan montera skivan utifrån på navet från valpen(fram). Bak kan du använda suzuki samuraiens frambromsskiva som är solid, sedan bör du nog försöka få till några bromsok från någon van/minibuss eller stor personbil. Sedan behöver du en huvudbromscylinder från en stor bil med skivbromsar runt om original, det bästa är nog ok och huvudcylinder från samma donatorbil. Skulle kunna tro att tex. VW lt av nyare modell skulle kunna vara ett tips. Om man tar bromsar från en bil som har ca. samma eller högre totalvikt som din Valp men som har mycket högre och större fartresurser och tyngd så får du ju bättre bromsar! De Valpaxlar jag har monterat skivbromsar på har varit byggen som endast gått i skogen och i tävlingsverksamhet. V8 Valpen jag hade blev det suzuki skivor fram med bromsok från Volvo 360 på framaxeln och Nivaskivor med Vw Golf 74-79 frambromsok på bakaxeln. Huvudbromscylinder från Opel Omega A och vakumservo från Vw polo av tidig årsmodell typ -79(servon passade relativt bra på original pedalställ inne i Valphytten). På Valpen med Fiat 127 kaross blev det Nivans skivor runt om med Vw golf 80-84 bromsok på framaxeln och de äldre oken bak samt Volvo 145ans (automat för att den har större effekt-) vakumservo och huvudcylinder. På polarens willys satt det äldre Mercedes skivor med något japanskt ok fram och Nivans bak med bakbromsok från Saab 9000. Huvudcylinder från Volvo 740. På min Nissan Patrol med tgb13 axlar sitter det King cab/Terrano V6 frambromsskivor och ok fram och Terrano V6 skivor och ok bak samt att bultmönsret är omgjort till Nissans 139,7x6 bultmönster. Samt original Patrol huvudcylinder och vakumservo. En anna polare hade en Mazda pickis av äldre modell med Valpens drivlina den satt det nivans skivor fram och bak med dubbla Mazda 323 bromsok på framaxeln och Volvo 142-5 bakbromsok bak (lite osäker på bakaxelns ok) original bromsservo och 140 el 240:ns huvudcylinder. (Den var reggad och godkänd i det utförandet). Mvh. Arvid.
  7. Nu ska jag sticka ut hakan ordentligt!! Jag har Tgb 13 axlar på min Patrol -85 (turbodissel och 44:or) funkar alldeles alldeles underbart!!
  8. Motorpaketet sålt, men det finns en del grejjor kvar!! Mvh. Arvid.
  9. Jag vet att du har en kompis som har en skaplig transportbil för stora leksaker men den är int riktigt klar för besikning än!!!! Mvh. Arvid.
  10. Jag tror att lådan har gått med vattenblandad olja eller ingen olja alls samt att den har rullat mycke landsväg! Mvh. Arvid.
  11. En teori till att 202:ans pinion och kronhjul lättare går sönder är utväxlingen i Spicer axlarna, vilket gör att bredd och höjd på kuggarna är mindre till storleken (storleken har tydligen betydelse ändå) det betyder att kuggarna har mindre yta att fördela kraften på samt att det blir en mindre yta för oljefilmen som åxå får sämre förmåga att hålla sig kvar när trycket blir högt. Som sagt tidigare 202:ans utväxlingar är högvilt!!! eN Obromsad diff kan man ju alltid permanentlåsa med en kraftig mig/mag eller OK 68.82 (egentligen en rostfri elektrod men går utmärkt att svetsa stålgjutgods med åxå) Mvh. Arvid.
  12. Var har ni hittat den intressanta terrängen i Uppsalatrakten? Uppland är ju platt som eine pannkaka! Ser ut som att man måste besöka er snart! iaf. som publik! Mvh. Arvid.
  13. Oops glömde! Deltagande på dessa körningar innebär att medlemsskap i Gestrike Offroad måste finnas. Mvh. Arvid.
  14. Hej! Jag tänkte förära eder på detta forum med info om våra körtillfällen i Böle/Hofors under 2014: 15/2, lite i senaste laget för långväga! 15-16/3. 18/4. 17/5. 21/6. 19/7. 16/8. 20/9. 18/10. 15/11. Mvh. Arvid.
  15. Enda bekvämlighet som kommer att finnas är Bajamajor för 2:an och de av kvinnlig härkomst som sitter å gör ettan! i övrigt är det skogscamping som gäller! En B30 med ljuddämpning stör ju inte så tomgångskörning kan ju förekomma (dom brukar ju gå på tomgång nästan hela tiden eller hur Klas?). Mvh. Arvid.
  16. Hur gå det med lådorna? Jag känner en som har en huvudlåda över om den behöver bytas. Jag har även hört att det blir fel på lagret som håller medbringaren till framhjulsdriften, antingen lagret eller hylsan som för över kraften till drivningen framåt eftersom denna får in i he..ete med stryk när bromsarna kastar i drivningen vid hård inbromsning. Klas.B har väl bytt någon tror jag, tydligen ett vanligt fel på dessa fördelningslådor. En säker källa har nämnt att försvarsmakten har inga lådor i reserv till sina kvarvarande bilar. Mvh. Arvid.
  17. Svana! det är ju BARA 28mil enkel resa till Hofors!
  18. Audi Q! Du borde nästan "skämmas" om du inte lyckas ta dig hit med TGB,n när det bara är 4 mil enkel resa, Jag hoppas att det kommer fler från Dalarna på Bessemerträffen. Det finns några från Dala Offroad som brukar dyka upp och de åker från både Ludvika och Smedjebacken samt några från gammla Dalecarilia Offroad som åxå brukar besöka oss. Varmt välkommna alla från detta forum om ni vill delta! Mvh. Arvid.
  19. Hej! Jag är intresserad av att köpa en 24 volts vinch som har ca 2,5 tons dragkraft. begagnad gör inget bara den funkar till 100%! ring. 0705142855. Mvh. Arvid.
  20. Jag vill återkoppla till bilden med Fördelningslådan i denna tråd! Den delen bakom fördelningslådan bredvid handbromstrumman som har en medbringare och en slang är ett kraftuttag till tex en mekanisk winch, kanäven driva tex. hydraulpump och det manövreras med vaccum därav slangen, ser ut att vara ett kraftuttag (P.t.o. som det också kallas) till en C202:a. Den och C303-6 har lika fördelningslådor! Mvh. Arvid.
  21. Mer info kommer på Gestrike Offroads hemsideforum, Jag lovar att försöka uppdatera här åxå så småningom! Mvh. Arvid. Ps. Där finns också trådar om andra körningar i Böle och på Tuna! Ds.
  22. Till b2600! Jag har hela paketet med motor och växellåda sittandes ihop kvar, komplett med vajrar men saknar fördelningslåda. Mvh. Arvid
  23. Om man handlar någon annan stans än på biltema så är det samma kors som till Volvo 164 och det största till 240! Mvh. Arvid.
  24. Du kanske har någon polare som har en svarv ståendes i källar`n då kann man skrubba av lite material på dom där tapparna med 4 bulthål, om ni svarvar på rätt ställe så kan du behöva sätta dit schimsen igen om du tar bort för mycke matrial. I änden upp mot "hatten" med 4 hål, svarvas längs med den stora dianetern och sedan vidare upp i den sk. hatten. När den sedan är svarvad går den längre ned mot innre lagerbanan och du får ett mindre lagerspel i styrspindeln. Mvh. och lycka till från Arvid.
×
×
  • Skapa nytt...