Gå till innehåll

w2k

Korpral
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av w2k

  1. Någon som har tekniska beskrivningen av denna hytt?

     

    Letar främst förteckning på radiontrl mm. Nu är det mesta klippt och rensat, så det är mest för kuriosa!

     

    Dessa stabs- och sambandshytter finns beskrivna i SoldR Mtrl Tele (Soldatreglemente Telemateriel). Jag vet dock av egen erfarenhet att de har förekommit i ett antal olika konfigurationer under åren och mycket improviserades lokalt, så man ska inte ta reglementet som gospel, men som sagt, kuriosa...

     

    SoldR Mtrl Tele går nog att hitta på nätet men jag ska se om jag kan slanga upp den i filarkivet här på sajten också.

    • Like 1
  2. Svenska Försvarsmakten har idag flera Unimog i sin tjänst såväl i svenska förband som i utlandsstyrkan. Tack vare Unimogs flexibla lösningar och extrema framkomlighet löser den många annars omöjliga arbetsuppgifter.

     

    Från http://www.swedmog.se/Militrauppdrag_918.html

     

    Mer info än vad som står på nätet har jag inte eftersom jag inte vet vad som är öppet. Men på den sidan ser man de olika varianterna och visst ser det ut som en ganska 1:1 ersättare för minst Tgb30.

     

    Här är förresten de nya benämningarna:

     

    TGB 14 är lika med GW300 4X4 skyddad och oskyddad

    TGB 15 är lika med GW300 6X6 enkel och dubbelhytt.

    TGB 16 RG32 delserie 1-4.

    TGB 17 UNIMOG UH5000 i fyra varianter.

    • Like 3
  3. En fundering som kanske ni som pillat lite mer med era vagnar har koll på. Det finns ju uttag (i förarhytten?) för 24V, som ciggtändaruttaget i en bil ungefär, fast man behöver en adapter. Jag antar att dessa går direkt på fordonets elsystem. Är detta stabilt nog att driva någon form av modern elektronik på eller behöver man ha en trafo emellan som isolerar? Vad är annars oddsen för stora variationer, spikar etc i en i övrigt välskött bandvagn? Vilken laddström har generatorn och var ligger spänningen under tomgång/körning?

  4. Fråga för experterna, varför anges 30:ans stora kran som starkare än 40:ans (59kNm resp. 55 kNm)?

    Felskrivning?

    Tydligen kör den högre hydraultryck   :ogmy:

     

    Jag läser det som att både 55- och 59-kranen är alternativ som finns enbart till Tgb 40. Ej till Tgb 30, som enbart kan ha 16 kNm-kran.

     

    Kollar du i vänsterkolumnen på sid 14 där kranarna är specade så står det "Lastkran på tgb 411 AL" och kollar man på sid 6 så finns det ingen Tgb 30 med lastkran annan än mod 5911 (16 kNm), som är monterad på ett helt annat sätt än den på Tgb 40. Det framgår även av sid 54 att Tgb 30 saknar centralt kraftuttag, vilket ju är det som den stora kranen driver på. Så det torde inte vara möjligt att montera stor kran på Tgb 30 utan lite kreativ modifiering av växellådan (men någon lär ju ha gjort det).

     

    Varför man tagit fram två kranar till Tgb 40 med så lite skillnad i kapacitet kan man ju fråga sig men det kan ju vara en uppdatering som skett över åren.

    • Like 2
  5. Det var från mig som många av Valles filer kom, han var vänlig nog att hålla med serverutrymme.

    Jag har filerna kvar, berätta vad ni vill ha och hur.

     

    Söker i första hand efter svensk instruktionsbok Tgb30/40. Men det går ju att ladda upp filer här på forumet så i mån av tid så får du gärna lägga upp material där. Tack! :)

     

    Jag fick förresten svar av Valle, och han skulle kolla på om han hade filerna kvar, men har vi här "originalkällan" så är det ju ännu bättre!

  6. Hej,

     

    jag har sökt utan framgång efter instruktionsboken (försvarsmaktens på svenska) för Tgb30/40. Det här forumet har ett omfattande dokumentarkiv men jag har bara hittat "operators manual SBAT111S" som tyvärr ligger för långt ifrån vad jag söker. Det finns en del gamla trådar i det här forumet men alla länkar i dem är dessvärre döda. Är det någon som skulle vilja förbarma sig över en nybörjare och ge mig en länk?

     

    Tack på fh!

×
×
  • Skapa nytt...