Gå till innehåll

Fladric

Sergeant
  • Innehålls Antal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Forum Inlägg postade av Fladric

  1. Som du säger, den måste ju bytas hursom :)

    Håller med om att det är väldigt trevligt och uppskattat med alla guider med bra bilder som ligger ute på detta forum! Hjälper när man är novis på dessa fordon :D

     

    Kalle, bor du i Umeå eller ska du bara besikta här? :)

  2. Fick göra nytta idag med 13!

    Min kompis fader hade lite bråttom med sin Amarok på ängen nedanför huset och skulle "bara" flytta släpvagnen innan ha åkte mot flygplatsen ;)

    Gick inte helt enligt planerna som ni ser!

    Gick lätt att få lös den men ängen var oerhört vattensjuk så man fick titta sig för vart man körde :)

     

    post-9302-0-00734200-1432763842_thumb.jpg

     

    post-9302-0-14736700-1432763912_thumb.jpg

    • Like 10
  3. Tack så mycket! :)

     

    Ja, det gick som sagt över förväntan att besikta! Skönt att äntligen få köra bilen lagligt ;)

    Det enda som gick dåligt under dagen var att tanken läckte bränsle när jag hade fastnat... Rann ganska friskt när bilen lutade åt höger så skulle gissa att någon avluftningsslang har torkat sönder :) Får kolla upp det!

     

    Hehe, var tur att man inte var ensam! Och lärde mig mycket vid fastkörningen så tog mig genom fortsättningen av slingan utan större problem :) Man ska inte vara rädd att spärra diffarna och hålla lite varv på motorn, räddade mig många gånger! 

    Är trevligt med en så lågt växlad lågväxel på dessa bilar, går att köra väldigt mjukt och försiktigt :)

     

    Nu saknas bara en winch och ett flak, sen är jag riktigt nöjd :)

    • Like 3
  4. Var och regbesiktade idag, gick över förväntan!

    Fick behålla karosserikod 60 och vikterna från de militära papperna :D

    Allt gick väldigt smidigt med intyget från Volvo, var ingen diskussion om något :)

    Sen gick den genom vanliga besiktningen utan anmärkning, så kunde inte gått bättre egentligt :)

     

    Passande nog hade den nystartade offroadklubben här i stan sin första körning på den nyöppnade banan, så tog mig en premiärtur där :) fastnade nästan direkt men fick hjälp av en Jeep XJ (ja det tog emot, men har man ingen winch så får man skylla sig själv ;))

     

    post-9302-0-03950900-1431728178_thumb.jpg

     

    Efter den lilla fadäsen fick jag till körningen bättre och klarade mig utan att fastna! Grymt rolig bil i skogen, lite trångt på sina ställen med skåpet men skam den som ger sig ;)

    • Like 8
  5. Regbesiktning bokad den 15 maj kl 13:00! Dock ingen vanlig besiktning då det var fullt så får se om jag har tur att det blir några avbokningar :)

    Även intyget från Volvo har kommit, så nu är det bara att vänta :)

     

    Den smälter in bra på gården här hemma :P Den vita bilen i förgrunden på bild 2 är mitt andra projekt, en Subaru Legacy Turbo från -92! Och den röda kombin är min bruksbil, också den en Legacy Turbo  -_-

     

    post-9302-0-32496100-1431430393_thumb.jpg

     

    post-9302-0-46611600-1431430436_thumb.jpg

     

    post-9302-0-68120100-1431430496_thumb.jpg

     

    I framtiden måste jag göra något åt de tafatta försöken att bättra på färgen på skåpet... De kunde väl ha använt grönt istället för svart  :huh:

    • Like 2
  6. Nu är skåpet på bilen tömt, allt som möjligen gick att ta lös utan att he sönder något har plockats ut! 

    Militären har inte snålat på vikt! Skenorna som bårarna hänger i var gjorda av grova plattjärn, inte fegat med material ;)

    Så förhoppningsvis får jag några hundra kilo i lastvikt när jag registrerar om den! Registreringen sker nästa vecka förutsatt att det finns tider besiktningstider :)

    Kapade även bladfjädrarna bak, gick smidigt och fort! Kändes trevligare på vägen sen, inte lika stötig :)

     

    Och den enda bilderna jag tog under dagen...

     

    Innan kapning:

     

    post-9302-0-69622400-1431265083_thumb.jpg

     

    Och det "tomma" skåpet (hur vrider man bilder som är bifogade? Är rätt håll på datorn...):

     

    post-9302-0-28889200-1431265217_thumb.jpg

    • Like 2
  7. Ja väljer du bort att kunna flexa ut helt tills stopp vajern är helt ute samt lägg på några cm för kedjor, så kommer du nog ångra dej i långa loppet.

    Jag har ca 110 cm i lasthöjd "lastat med runt 2 ton " och då är det inte mycket att spela på när kedjor och fullt flex är på och uppe, men det fungerar.

    Tänk på att det skiljer en del på hur höjden blir med last och utan.

    Precis vad jag tänkt mig! 

    Även om det kanske upplevs som högt så kan man i alla fall använda fjädringsvägen :)

  8. När jag regbesiktigade min så sa besiktningsmannen först att det inte går med 60. "Det är ett slasknummer för eventuellt det som inte passar i 61 och de högre numren (hur många det var kommer jag inte ihåg) och det måste finnas en anordning som gör att bilen kan lasta på och av karosseriet själv." Och så slog han upp kategorin i sin dator och visade mig, men hann att se själv "Men kolla här! Det står att för fordon med totalvikt max 3.5ton kan man anta att karosseriet kan lyftas med annan anordning som lastmaskin eller travers." Och vips var det inget problem längre.

     

    Jag har för mig nån skrev det här tidigare i den här tråden (var det Klas?) och det gäller ju fortfarande att man lyckas övertyga besiktningsmannen, men så stod det iaf i deras egna regler 2008.

    Har läst det där om att andra regler gäller för fordon under 3500 kg, och frågade besiktningsmannen jag pratade med om det, men har sa att det inte spelar nån roll... Och läser man på om kod 60 på Transportstyrelsen står det inget om något undantag för lättare fordon! Så hade gärna hittat denna paragraf :)

  9. Det funkar nog att lyfta av med domkrafter och låta det vila på tompall eller motsvarande. Dock blir du tvungen att bygga stänkskärmar över bakhjulen om du kör utan skåp.

    Problemet är ju inte för mig, utan för besiktningsmannen ;) Han påstår att den ska kunna göra det för egen maskin för att kunna registreras med kod 60 :)

     

     

    Dom är knepiga dom där besiktarna  :ph34r:

     

     

    Haha, ja! Det är det minsta man kan säga  :rolleyes:

  10. Fick svar från Transportstyrelsen nyss, bifogar hela konversationen:

     

    "Hej!

    Har köpt mig en TGB 13 (Volvo C304 i civilt utförande) som i dagsläget är registrerad som tung lastbil. Tänker registrera om den som lätt lastbil (via intyg från Volvo) och har en fråga vad den kommer få för karosserikod? Den har i dagsläget kod 60 (se reg.nr. ANN908), Anordning för utbytbara karosserier, och har en sorts av snabbfästen till skåpet som sitter monterat. I länken nedan finns bilder på hur bilen ser ut samt bilder på alla fästpunkter för skåpet (utdrag från militärens instruktionsbok).

    http://www.klabbe.eu/manualer/Radiolankterrangbil1312-Instruktionsbok.pdf

    Min fråga är alltså, när jag registrerar om den, kommer jag kunna behålla karosserikod 60 eller kommer jag få en annan? Vad är er bedömning?

    // Fredrik A.H.


     

    Svar: Det är bara när ett fordon nyregistreras, som de nya karosserikoderna tillämpas. På ett redan registrerat fordon ska de gamla karosserikoderna fortfarande tillämpas.

    När det gäller om den här bilen får behålla karosserikod 60 eller inte, så blir det upp till besiktningsföretaget att göra bedömningen när de har fordonet i besiktningshallen för registreringsbesiktning. Anser de att fordonet fortfarande uppfyller kraven för karosserikod 60, finns ingen anledning för dem att ändra på detta.

    Med vänliga hälsningar
    Cassepierre Hans

    Sektion regelinformation"

     

    Så att koden inte gäller längre ska inte vara nått problem, dock är det som det verkar fortfarande besiktningsmannens bedömning som gäller på plats vid besiktningen... Alltså, har man tur går det, har man otur går det inte :P

    Skickade en motfråga angående besiktningsmannens tolkning på kod 60, att fordonet måste kunna lasta och lossa ett fullastat flak för egen maskin, ska bli intressant att se vad jag får för svar på det :)

    • Like 4
×
×
  • Skapa nytt...