Gå till innehåll

Sveakatten

Korpral
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Sveakatten

  1. Var ut och testade med grabben som vikt i fronten och då fungerar det, blir att tynga ner fram ändan. Markfrigången blir ju betydligt bättre, hoppas den blir att gå bättre i skogen också.
  2. Hå hå jaa, fick färdigt banden och skulle testa hur det fungerade. Inte gick det, maskinen är för baktung så den blir stående med nosen i vädret på bakersta boggien. Vad gör jag, tynger den fram, flyttar kran, sätter en fjäder eller kolv som jag kan reglera nosen mot vagnen? Någon som har någon idee?
  3. Tack, då verkar det inte som 202an drar så mycket mer än Illern, Jag kör ju för det mesta på hösten. Men nu har jag börjat göra egna band, får prova om dessa fungerar annars får jaf köpa band till 202a. Men det var ett j...a skruvande. Hur mycket kostar det att få hem en 202a från Norge (Oslo) ? Dom verkar ju vara mycket billigare där.
  4. Vad är det igentligen som gör att en 202a drar så mycket bensin (om den nu gör det)? Min Iller gör jag över med ca 20 liter på en hel dag när jag kör ut timmer ur skogen. Funderar pga att jag köpt drev till 202a och funderar på om det vore smart att sätta på såna band också, eller om det är dom som är så stela så kraften går åt där?
  5. Lägger in lite bilder på mina försök. Började med en Iller med styrbroms, vilket inte var något vidare. Byggde en kran till den av skrot som jag hade liggandes. Gjorde lite förändringar så den gick att gräva med, och en skopa till gripen. Gick riktigt bra att gräva upp gamla diken med. Monterade dit några kolvar så det gick bättre att styra ekipaget. (midjestyrd) Kom på att jag behövde en grip till skogskärran också. Färdig målad. Vargskit från där jag högg i vintras. Anledningen till att jag funderar på att höja maskinen så det går att åka över lite stubbar. Då hade jad grävt ca 500-700m och hade 30 meter kvar, Hmm. Börjat att bygga boggie och höjning av Illern, få se hur det går med drivning bak.
  6. Jippi får en egen tråd :lol: Tack Dexx, misstänkte det efter att ha räknat på luckorna I 202 bandet. Ska ta och titta om jag kan sätta dit ett stödhjul på mitten för att hålla upp bandet och samtidigt göra omkretsen större. Eller flytta fram boggien.
  7. OK, Banden orginal är ca 5meter, men jag har byggt om min maskin och satt dit 2st boggi på varje sida och höjt maskinen ca 12-15 cm. Jag vill gärna använda något drev som går igenom banden i stället för att driva på insidan, vilket denna gör som standard. Banden blir idag ca 520-540cm, och jag vet inte riktigt vilken längd 202an har, fått uppgifter mellan 520cm upp till 640cm. Drivningen blir att ta i både på under och övre järnet, och övre är ju rätt snällt.
  8. Lite osäker om jag ska skriva i detta forum eftersom det inte är en militär vagn jag håller på med? Men jag frågar er i alla fall. Jag kör ju mest på hösten början på vintern. Vad tror ni är bäst, band som ser ut så här, Fast nya, eller band till en 202a?
  9. Bandvagns nörd JAG??? Nej nej nja ja Jag ska erkänna att jag har börjat titta efter en 202a eller 206 Det ser ut som dom tar sig fram ännu bättre än Illern. Än så länge kan jag flytta ut hjulen, för att få plats för band till 202a. Skulle du kunna mäta innerlängden på ditt band, så jag ser om den skulle passa på min maskin?
  10. OK, Jag har en Iller som har 4st separata axlar , med vad det innebär av följsamhet i terängen. Men har nu byggt om den med boggie i stället. Jag har köpt drivhjul istället för plåtarna som jag fått utskurna, och funderade på att även sätta dit band från en 202a Så här ser bandet ut idag.
  11. Jag håller på att bygga om en bandmaskin som jag använder till skogen. Jag har köpt drivhjul till en 202a, och nu undrar jag om någon av er vet innermåttet på banden till en 202a? Hur är det med att åka i skogen och på kalhyggen med bandvagn, är det lätt att kränga banden eller förstöra dom?
×
×
  • Skapa nytt...