Gå till innehåll

Wall

Korpral
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Wall

  1. Knudsen, Hoppas att allt går bra med din hund, pengar är bara pengar. Hoppas att hon mår bättre efter andra operationen. lycka till med däcken, ser ut att vara intressant "to say the least"
  2. Fråga. har suttit här och tittat på åtskilliga filmer och läst ett dussintal bloggar och det är väldigt få som reser runt i bilar som liknar kronans stotliga bilar, eller för den delen må de vara Franska eller Tyska gamla militär bilar. Vad an detta. Kan inte bara vara för att de har för hög disel förbrukningen eller stor spårvidd eller lite för höga. Reserv delar? Men det kan inte vars hela historien tycker jag.
  3. ok det är inget för längre turer i så fall men mer i nödfall.
  4. Jag tittade lite på you tube och det verkar finnas många events och shower med Praga så jag tror att det kan bli otroligt skoj när du kan börja köra med bilen. Sorry att jag känner inte några Tjeckier som kan hjälpa till men lycka till med det. Va säger din fru om du tar in två bilar till jag vet vad min fru hade sagt, det hade inte varit ....... Här i Tokyo så kostar en parkerings plats minst 2000kr per månad om man hyr....så det blir dyrt i längden. Lycka till med allt, ser fram emot att se hur din bil växer.
  5. Gentlemen, Ursäkta att det tog ett tag att svara här, livet kom emellan drömmarna....hate when that happens Eile,Bjarneris o Knudsen tackar för matnyttiga länkar och goda råd, behöver många av dem. Knudsen tackar också för dina kommentarer ang 80ian som jag länkade till, jag hade en titt på den och den kändes inte rätt så jag står över. Måste säga att din Praga kommer bli en bil av rang tror jag när den är färdig, vill se den med de nya däcken. Wingflyer, så med denna dispensen hur många mer kan man få in, en extra?
  6. WOW!!!! vilket projekt!!! Vilka däck!! Knudsen nu förstår jag vad du menar att du inte har råd till att resa långt Det här projektet kommer ta all pengar och lite till tror jag. Men va skoj det skall bli att följa.
  7. Wingflyer, måste säga att det där är nog den mest "annorlunda utrustade" bilen jag sett på länge. Kanske något nytt för dig Björn att prova på , där är ett galet projekt men oj va skoj man skulle ha. Knudsen, tror att du rätt i att det är bättre att starta med en mindre bil för att få lite mer on the road experience. Har faktiskt börjat titta på en 80 bil för de HZJ78 som jag har hittat här är för dyra för vad man får tycker jag, verkar som de är importerade.... Praga V3S verkar vara ett riktigt monster, hittade lite på youtube....stora lådan där bak måste vara för soppa för den verkar ju inte vara en prius direkt.... Björn och Eile tacker för goda råd. Har ni mer så skriv gärna. Björn måste säga att jag gillar ideen om två högar, skall se till att den implementeras på frugans prylar, kommer att behövas mistänker jag . Linkarna som du skickade är speckade med info, tackar så mycket för dessa.
  8. Eile, enligt logikens lagar så tror jag att både du och Bjarneris har rätt med att det finns en uppsjö med fördelar att ha en "mindre" bil. Anledningen till att jag fastnade för 30ian var att göra något annorlunda. Som tråden började med, det är en dröm och därför sökte lite svar om det är möjligt. Det ända jag har hittat på nätet är en 30ia som har varit nere i Afrika (vit bas målning med orange och blått, ni har nog sett den) för några år sedan. Sen har jag inte hittat något annat.
  9. Bjarneris, tackar så mycket för dina kloka ord här. Jag tror att du har så många rätt i det du säger. Kanske en 30ia är lite mycket som första bil för en lång resa. Kanske skall få lite mer skin på näsan innan man försöker mött ett sådant upptåg samt köra runt den lite på hemma plan för att komma in i den. Här i Japan så kan man ju få tag på en troopie ganska lätt. Det var faktiskt en sån som jag fastnade först för efter ha kollat runt lite och hamnat på 4xoverland, https://m.youtube.com/watch?v=-NwXAQEQbkU många nätter utan sömn har dessa åstadkommit. Tacker så mycket för inlägget. Men i tankarnas värld så skulle det vara bra jäkla skoj att prova något rejält....dock inte en MAN KAT 8x8......får klura lite mer tror jag. För er som kan det här med 30ian, på en lång resa så kan mycket gå fel det vet jag redan och fått erfara, men vad är vanligaste felen som man skall akta sig för. Som man kan undvika. Halfsafe, du försökte aldrig igen? Åkte du någon annanstans med 30ian?
  10. Jag tackar också. Det var en jäkla bra förklaring samt tacker för linkar. Trodde att man bara behövde papper på vad man tar in i landet men inte betala en "arm and a leg" för att få in bilen med saker. . Får kolla runt lite på hur mycket det kan kosta med en 30 bil i olika länder. Ang stöld begärligheten så får man väl måla den rosa med blå elefanter man kommer ju aldrig ha svårt att hitta den i så fall om man glömmer var man parkerat. Wingflyer, hur långt är du kommen med stabshytt och 30an? Tror jag har hittat lite bilder på den i början av arbetet för det var ett antal år gamla linkar. Men vad jag har förstått så har du ju en hel del järn i elden när det kommer till dessa gamla klenoder så är kanske något nytt.
  11. Intressant att hörs detta ang deposition. Har inte läst eller hört om det innan. Får googla lite mer tror jag Ang 30an och broar så har jag läst att det beror lite på var man åker så vet inte om det kommer att skapa ett problem eller inte men kan vara värt att hålla i baktanken. Om man tar ett mindre och smärtare fordon (annan länk kanske...men frågar nu) har du en rekommendation, Johan? Alltid intressant att höra från folk som vet mer om detta än vad jag gör, som sagt är fortfarande en dröm Ang soppa så tänkte jag att man kan läggs till lite extra tankar, plats borde ju finnas. Hittade dock en tråd som sa att det kan bli knivigt med extra tankar i vissa länder....mer googlande Trevlig helg till alla.
  12. ryssarna kör väl med diesel i sina lastbilar så med en extra tank och lite filter, så man inte behöver vara orolig för vatten eller andra saker i den, så skall man nog klara sig. Har suttit och läst olika trådar här och måste säga att jag är imponerad av all kunskap som finns här. Alaskaswede hade många frågor för ett par år sedan i en tråd, så där har jag fått många svar på mina frågor men har inte hittat hur mycket en stabshytt skulle kunna kosta. Sitter här och tänker pengar.....mycket blir det puuuhh
  13. Hmm det är det där med det nya och gamla...40 år gammal bil...är mitt oros moment. Har räknat på det och en två veckor kommer det nog ta men sen går säkert något fel så 3 veckor är nog rimligt. Kan vara en intressant semester om inte annat....
  14. Jag har läst om några som körde från Finland till mitten av Kina i en gammal 240 kombi, så nog kan det göras i lite olika bilar men känner att en lite större och mer bastant bil hade varit trevligt att pröva med.... Men är 30 bilen en bra bil för detta ända mål eller är det stor risk att man hamnar i väg kanten mitt i Sibirien......
  15. Har gått i tankarna (läs drömmarna) att en gång köra från Sverige till Japan (där jag bor) eller åt andra hållet, är inte så petig. För att sen fortsätta vid annat tillfälle till ytterligare ort. Har kollat runt på olika sorters fordon men har på något sett fastnat för 30an. Pris, vad man kan göra med den (både bygga och köra) samt att tillförlitlighet verkar ok. Min fråga till er, bättre vetande, tror ni att det skulle vara en bra bil för detta, eller skall jag fortsätta leta. Har sneglat lite på Unimog men de är så jäkla dyra..... Mycket intresserad att höra vad ni tycker.
×
×
  • Skapa nytt...