Gå till innehåll

Mitt Objekt: tgb 11 Sid,14


Gäst monkysa

Rekommendera Poster

Gäst H.Hansen

Japp hittade ett takräcke med korg i svärfars garage i går, hade varit till någon Saab, 

med lite ändringar kan det bli bra även om det hört till en Saab PDT_Armataz_02_30.gif

Dags för en mekar dag snart då 
Sorry för OT Alex
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst monkysa

Jag kom på en finurlig lösning igår, men bara för det så har jag nu glömt av den.. OT e bra när de handlar om rätt grejjer hehe PDT_Armataz_02_03.gif

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst monkysa

om inget oförutsett händer så ska aluzunken den 1 juli (exakt 19 år sedan den fick körförbud) rulla in på kontrollbesiktning. lite tid att hinna se till att allt fungerar som de ska.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
Gäst monkysa

Efter lite körandes nu så ska jag justera ut bromsarna och känna efter glapp. högersidans glapp kom ju plötsligt vilket jag innan besiktningen lagade, men andra lager(/bussningar/backspeglar/gångjärn/vad-vet-jag) kan ju få för sig att vilja glappa nu, fast dom inte gjorde det innan. Ska få tummen ur och ringa till de där stället i köping å köpa en ny 24v fläkt och montera i den mekaniska fläktens fäste, om jag nu får tag på ett. Har någon hel, men känns lite onödigt att döda en levande, då det finns några andra bilar i fordonsparken som fof går med mekanisk fläkt..

269506_10150231253757980_548307979_7261938_3575168_n.jpg
Från hjullager lagandet ;) det är bara högra sidan som behövt mekas med. Både glapp i hjullager och glapp i spindeln, så nu ska la vänstersidan ha sitt snart med PDT_Armataz_02_02.gif fast liiiite roligare att meka nu PDT_Armataz_02_07.gif
 

monkysa2011-07-03 19:32:54

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Fredrik L

Ska kolla på min reservdelsbil om fästet är kvar. Är det kvar så får du det.

Återkommer så snart jag vet. Bilen står inte hemma hos mig så det tar ett par dagar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst monkysa

okej okej, härrligt ;) ska göra ett försök imorgon att få tag på det dära stället som säljer spal-fläktar i köping.. mail svarar dom ju inte på så, å pris finns ju inte på deras hemsida helleer, så man blir ju lite sne på det. godnatt för mig.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 5 weeks later...
Gäst monkysa

een månaad går fort när mann har roligt. Ringde till köping och beställde en passande fläkt. Den kom inte på en vecka och sen åkte jag till ryssland i 2 veckor.. ringde idag och skulle ffråga, men dom skulle ringa upp mig, vilket dom inte gjorde... men men.. jag har ju inte betalat något, men jag vill ju gärna ha fläkten så jag kan bruka bilenn fullt ut (och för att få någott kul å göra hehe)

Och min ständigt fulla tank fick sin åtgärd. Testade mätaren, och det vart ingen skillnad (bytte med en anna) Sedan fiskade jag fram en ny bränslenivågivare och testade den ovan tank. Mätaren rörde sig som den skulle. Nu problem, kommer ju aldrig få upp den där  ur tanken.. har ju en lucka bak så tog bort den och börjuade losssa skruvar (som turligt nog varit loss för lite mer än ett år sedan, så även svårrt åtkomliga skruvar gick att losssa relativt lätt. sen upp med givare å i med nya och sen hade jag bara halv tank.. hehe
 
även mitt problem med att det ibland kan vara kallt utomhus på vintern, och således ävenn på insidan av 11an, så har jag ju min eberspräscher (hur det nu stavas..) som står utanför bilen och puttrar. enda problemet med den är att jag innan hade tre alternativ: 1: låta den stå på heeeeella natten, vilket innebär att det blir ungefär 600 grader varmt i bilen, och jag lär dö alternativt sova utomhus, och då bli sjuk osv osv.. alt 2: inte ha den igång alls, vilket innebär att det kanske går att sova i bilen, men det blir dökallt på morgonen, och det e inte gôtt. Alt 3: starta  värmaren innan jag går i depå, och stänger av den sedan, då blir det gott på natten, men kaaalt på morgonen.
 
Nu kör jag alternativ 4. Startat värmaren om den behövs. Låter den gå tills jaag går å läggger mig, och skulle jag vakna av att jag fryser, slår jag bara på min strömbrytare ovanför mig och väntar i en kall minut innan värmen börjar komma frånn bakdörren. Jag är skitnöjd.
 
Sen har det väl inte hänt så mycket..
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst H.Hansen

Det finns termostater till de där eberspräscher brännarna, vet att det oftast bara satt en klocka som styrde tiden när den skulle starta och hur länge den skulle gå, 

Men på min diesel 24 v eberspräscher sitter det en termostat med av/på knapp på. och vad jag vet så funkade den bra, alltså inget Herr Holm monterat bara för att ha en styrning för av och på i skåpet.
Kanske något att söka efter PDT_Armataz_02_02.gif
Hinner nog inte installera min innan copper annars hade du ju kunnat inspektera den där PDT_Armataz_02_14.gif
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...