Jump to content

Johannes

Major
 • Content Count

  1,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Johannes last won the day on June 9

Johannes had the most liked content!

Community Reputation

1,537 Excellent

About Johannes

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/27/1977

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. igår hade vi traditionsenligt Nationaldagafirande på O2fort.se klippet visar Håkan och Palli som puttrar runt och myser på västerberget i solskenet. Vi hade även förmånen att få träffa en trevlig forumkamrat, Nisse från Linköping. Tack till Martin från fortet!
 2. Varna era vegankompisar.... de riskerar numera att bli slaktade och flådda för att bli råvara till bilsäten.
 3. Bra med vinsch ibland. Det gick bra att lyfta av tältet från bilen men balkongräcket böjdes betänkligt när jag drog upp det på tgb:n eftersom tältet fastnade lite på takräcket. Får nog snickra ihop en trägrunka så man kan får en bättre vinkel på linan. Det finns ju många smarta "boat loaders" som funkar bra.
 4. Jo det vill jag gärna har redan en lämplig maskin men den drar lite mer kräm, räcker inte med 1000w inverter..... får bli nästa grej... 1500w inverter hade varit perfekt.
 5. Det är lyxigt med växelström i bilen. Nu sitter ovan nämnda omvaldare fast och funkar kalasbra, mutterknack, borrmaskin, tigersåg, vinkelslip mm funkar på en 1000w omvandlare. Denna är ju ”ren sinus” eller påstås åtminstone vara det men jag har inget oscilloskop så det blir svårt att veta hur snygg sinuskurva den gör. Vet inte riktigt vilken pryl jag skall testa med. Batteriet är AGM på 170 ah. Hälften av dessa går att nyttja om man skall vara snäll mot batteriet, alltså 85 ah. Har testat lite..... har inte tagit hänsyn till förluster.... 900 watt vattenkokare, kokar upp 1 liter vatten på 9 minuter = 11,25 ah eller 1,25 ah / deciliter. 750 watt kaffebryggare (Jula 199kr) kokar 1,25 liter kaffe på 13 minuter = 13,5 ah eller 1,08 ah / deciliter. Kaffe kan man alltså koka 6,5 gånger innan det behövs solenergi eller start av motor. Konstigt nog drar kaffebryggare mindre energi än vattenkokaren men det kan ju vara så att tillverkaren av vattenkokaren överdriver sin effekt litegrann, kineserna är ju bra på att salta sina specar. Hushållsmixern drar ynka 300 watt så grädde kan man vispa i nästan 3,5 timmar... undrar när man behöver vispa grädde i skogen... har inte råkar ut för det ännu...
 6. Cruising i Kungälv idag, ganska bra utsikt 2.4 meter över asfalten.
 7. Man vet att man har ungarna på världens bästa dagis när de har militärfordonstema en hel dag och man får köra in till sandlådan och agera lekstuga till småttingarna. Kan meddela att det får plats minst 15 illbattingar samtidigt....
 8. Klubbkörning med Kungälvs Jeepklubbidag. Hade en Hummer på besök som satte sig fast i värsta kletiga gyttjan. En jeep försökte rycka lite men lyckades knäcka drivaxeln.... sedan blev den uppvinschad bakåt med hjälp av två vinschar och några kastblock.
 9. Det verkar tyvärr vara 80 dollar styck + frakter å grejor så jag kan tänka mig att det blir minst 1200 spänn styck. Fick nåt konstigt svar från kineserna, tror jag lägger ner just denna kompressor.
 10. Tja allting pajar nu...... ena 12 v kompressorn har lagt av och nu brann även 12-> 230 invertern upp. Startade den och det kom en gnistrande ljud och sedan sa det PANG.... nu går den inte igång. Öppnade och kollade och alla säkringar är hela och jag kan inte se nåt svart på kretskortet men gissningsvis så exploderade någon komponent och det var en begagnad fyrkantsvåg ingen idé att lägga nån energi på. Den är nog 10 år gammal oavsett. Hittade denna på nätet som faktiskt har "REN SINUS" för en spottstyver, det verkar lite för bra för att vara sant men jag skall testa den utförligt. Den är på väg från tyskland just nu. Funkar denna 1000w bra så skulle jag nog vilja köpa en 1500 w istället (restad till juli/augusti) då blir denna till salu. 1500w ger möjlighet till "off grid" nespresso, mikrovågsugn samt nästan alla tänkbara kaffebryggare, verktyg och andra helt onödiga grunkor. https://www.expondo.se/msw-spaenningsomvandlare-ren-sinus-1000-w-10060767
 11. Skall testa år göra rent eländet men här hittade jag en som verkar vara en Viair kompr. fast utan Viair-loggan... kanske kommer den från samma fabriks nattskift? Det står till och med Viair i beskrivningstexten.... 100% dutycycle i 100 PSI (7 bar) gissar jag att denna har isåfall. Minsta order är två stycken..... nån mer som vill dela på ett par isåfall? https://www.alibaba.com/product-detail/200-Psi-Air-Suspension-Pump-444_60797607410.html?spm=a2700.7724857.normalList.177.31581200cWGuZT https://www.viaircorp.com/dual-packs/dual444c
 12. Näe ingen garanti tyvärr. Jag har en liten tank 7 liter och dubbla 12v kompressorer (en billig å en dyr) men nu är den dyra kass.... hade den utlånad och jag kan tänka mig att det är en bidragande orsak till att den havererat. Nu klurar jag på att köpa ytterligare en billig kompressor istället för en tokdyr. De har en liknande Viair på Tatanka för 2900kr men finns det nån billigare som man vet är bra kan man lika gärna köpa nåt för halva priset. Får utforska swecon om den går att hitta.
 13. Oj oj elände, är det en god utsikt att bli återställd även i högerhanden? Krya på dig, håller tummarna å ber en bön att du skall återgå till topptrim igen.
 14. Idag har jag skruvat isär min Viair 440P. Den funkar men bränner säkringen efter ca 1 minut. Vad jag kan se verkar motor och motorkol vara i toppskick, hittar inga elektriska fel.... den har ju inte gått många minuter så allt annat vore ju konstigt. Däremot verkar det som gummipackningen runt kolven har brunnit upp, så nu är det metall mot metall i cylindern. Cylinderloppet är fullt av svart klet och kolv & topplocket. Frågan till expertisen här på forumet om det är sannolikt att en överhettad packning på kolven kan ha orsakat såpass mycket högre friktion att säkringen brinner? Spontant tänkte jag tvärtom att utan tätning bli kompressionen lägre och därav borde den inte jobba lika hårt..
 15. Vacker, inte helt vanlig nuförtiden antar jag?
×
×
 • Create New...