Jump to content

Johannes

Major
 • Content Count

  1,038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Johannes last won the day on September 11

Johannes had the most liked content!

Community Reputation

1,575 Excellent

About Johannes

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/27/1977

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Höglandskompaniet har en del tgb 30/40 delar, kanske av intresse för någon här?
 2. här finns tips om att lufta bromsarna med avplockas trumma. Spänn ihop dem med spännband. När du sedan håller tryck med pedalen kan du samtidigt trycka in kolven med en mejsel så den sista luftbubblan försvinner ut.
 3. Krya på dig kompis! Säg till om man kan hjälpa till med något!
 4. Natobilar, Humrar med torn på väg norrut på E6 genom Halland, kanske till Norge?
 5. Det luriga med 4wd som plötsligt kopplas in är att man inte kan se det förutom att bilen rycker till lite. Min hoppade i och ur så det blev ett litet ryck var 30 sekund. Min amatörmässiga analys var att det var en liten läcka eftersom vakuumet ”nästan” räckte till. Stor läcka så borde det varit 4wd hela tiden. I mitt fall hände det alltid vid 70 km/h, antagligen var motorvarvtalet eller kanske någon annan faktor som provocerade fram det hela (värme, fartvind, hemlängtan?). Enkelt sätt å felsöka är att trycka in framhjulsdriften så upphör spontaninkopplingen, vet inte om det är så bra med olika hjuldiameter dock. Kolla slangarna ovanpå insuget, membranen på axlarna och kanske backventilerna. I mitt fall läckte ett av diffmembranen samt några stenhårda slangar vid insuget som inte var täta.
 6. Jag har haft bekymmer med vakuum läckage och då kopplas 4 hjulsdriften in så snart man tappar vakuum. Det krävs alltså vakuum för att hålla i 2wd. Skulle gissa på samma bekymmer för dig. Jag bytte nåt membran och några torrspruckna slangar så vart det ok. Min ville koppla in 4wd i 70 km/h vilket inte kändes något vidare smart. Det är gissningsvis lite extra dumt med olika stora hjul om man har vakuum läcka.
 7. Fredrik, när kommer bildbevis från alla dina äventyr?
 8. Inträngande vatten? inträngande axelolja?
 9. Hej! Jag köpte denna i april, funkar perfekt har använt den några ggr. Har nu beställt en större variant och denna är då till salu. Jag har inte kunnat testa med något som verkligen kräver ren våg men den sitter monterad i tgb:n nu så man kan testa innan köp. Pris 1200 kr ? https://www.expondo.se/msw-spaenningsomvandlare-ren-sinus-1000-w-10060767 Jag håller till i Gbg området, kör en del bil så kanske kan lämna den lite var stans. Svar på PM
 10. Japp... de har skruvat upp sig ett par ggr. Förmodligen för att jag inte dragit hårt nog.
 11. Bultar lossat som håller fast portalerna? Har hänt mig flera ggr men det brukar droppa lite olja...
 12. Har exakt en sådan för att pump däck med på min tgb. Funkar utmärkt och blir inte så varm. Den är dock lite långsam så det fick bli två kompressorer och en liten tank. Dubbla sådana med en liten tank kan nog funka utmärkt!
 13. De "nya" karosserna är monterade på 90-talet. Många av dessa fordon har sedan stått orörda i förråd i +10 år för att sedan säljas på auktion. Ibland är de nästan i nyskick. En sak och tänka på är att om fordonet har fått civila reg.plåtar tidigt så är det troligt att du har förare + 6 passagerare lagligt. Det går inte att få idag men det finns trick som gör att du kan få förare + 4 passagerare om man bygger om lastgaller mm. Finns massa trådar om detta på forumet. Du har nytta av de tipsen om du skall registeringsbesiktiga en bil som bara har militära plåtar. Akta dig för att köpa mil-reggade bilar utan korrekta papper, kan vara en bil som är skrotad och som inte existerar längre. Den går inte att reg.besiktiga. Aluzink med 6 passagerare är ovanligt men finns att hitta.
 14. Klokt beslut! Rost är vanligt, särskilt på karosser utan aluzink behandling, aluzink brukar sakna fotsteget vid förardörrens handtag, aluzink saknar och utgröpningen uppåt ovanför fotsteget till bakdörren, de brukar sakna handgasreglaget vid kupevärmereglaget, de brukar sakna kroken på taket ovanför föraren, aluzink brukar sakna trälister på framdörrarna. Det finns fler grejor som skiljer och ibland stämmer inte alla punkterna. Testa funktion på diffar. Kontrollera vätskor i vxl -låda, fördelnlngslåda, motor, diffar och portaler innan du kör hem. Är det läckage från damaskerna så riskerar du att ha för lite olja i axlarna. Ta med några vanliga bensinfilter och mejslar för det brukar bli stopp i soppaslangen, särskilt om bilen stått länge. Vanliga fel som är enkla och billiga å fixa: Damasker fram, bromsar, läckande förgasare, elfel/glapp, spruckna vakuum membran i axlar/växellåda. Andra fel som är dyrare å fixa: fel på diffar/axlar/portaler, drivknutar. Jag pallade upp alla hjulen för å testa att alla 4wd och diffar funkade. Om inte diffen går i testa å skruva upp locket på vaakum klockan chef dra upp skruven med fingrarna. Låser diffen så är det bara vakuum läckage nånstans. knakar/smäller det när du kör sakta med fullt rattutslag så är det dags å byta drivknutar. Minst 3000 per sida. kolla reservdelspriserna på www.tatanka.nu
×
×
 • Create New...