Gå till innehåll

Johannes

Major
 • Innehålls Antal

  957
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  54

Johannes senast vann den dag 18 Oktober

Johannes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 403 Excellent

Om Johannes

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1977-01-27

Profile Information

 • Hemort
  Göteborg

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det var en stadig rackare. Är din Tgb 24v? Jag tror jag fimpar den idén och säkrar endast vinschen. Man kanske kan va 350A som princip med batteifrånskiljare och ta en sån här? https://www.jula.se/catalog/fritid/bat-och-marin/batelektricitet/strombrytare/huvudbrytare-650036/ Ganska billig för att tåla 350A.
 2. En fråga, tänkte sätta en säkring vid batteriet som tar all 24 volt. Vinschen är på 2700watt / 24 volt = 112 ampere. Är startströmmen högre än 112A när man trycker på startknappen? Eller är den så kortvarig att den inte hinner bränna säkringen? Tänkte sätta dit en 150A ANL säkring och efter den två separata batterifrånskiljare, en för vinsch och en för resten. Vilken ampere måste batterifrånskiljaren tåla där kraften till startmotorn passerar?
 3. Det är nån kina historia, den heter ”offroad” på kartongen, vi var ett gäng forumkamrater som gjorde ett gemensamt kina köp för några år sedan.
 4. Ja sent blev det men nu sitter den fast. Hoppas det håller och dra med oxå. Skruvarna som håller fast vinschen var aningen för korta så jag fimpade brickorna och satte loctite istället. Borde funka lika bra hoppas jag....
 5. Bra med sjuka ungar ibland.... man får vara hemma å pyssla litegrann.... vinschen har väntat 4 år på att komma på plats. Behöver den egentligen inte längre då jag sällan kör i skogen nuförtiden. Däremot är det ju slöseri att låta den ligga å samla damm.... har köpt en stötfångare med vinschplatta av en forummedlem för ett år sedan, nu skall den på.
 6. Johannes

  Reservdelslager.

  Kul, bra gjort. Tillgång säkrad ett tag framöver alltså!
 7. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Co halten var 4,16 utan tillsatser. Verkar vara lagom för motorn går bra och dricker ”lagom” med soppa.
 8. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Snyggare än ny!
 9. Johannes

  Elschema

  Lycka till!
 10. Johannes

  Elschema

  http://www.klabbe.eu/manualer/VerkstadshandbokTGB111320.pdf
 11. Johannes

  Elschema

  http://www.klabbe.eu/manualer/manualer.html Här tror att det finns, har nån gång laddat ner en jättefil på ca 800 mb, vill minnas att det var härifrån.
 12. Johannes

  Elschema

  Jag vill minnas att den finns i denna handbok.... annats hittar du fler bland "filer" här på forumet.
 13. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Neeeej.... trots värme och krypolja så brast skruven mellan grenrör och avgassystem. Den sitter så det går inte att komma åt med borrmaskin varesig ovanifrån eller underifrån. Är inte så sugen på att riva förgasare, grenrör och allt annat för en enda skruv. nåt tips? Finns det nån bra böjbar led till borrmaskin som funkar?
 14. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Svana denna 164 har 250 hkr, det klår du väl enkelt? (Trippla fuggar å ny kam).
 15. Den klossen är blinkrelä på min tgb (24v). Den sitter mellan ratten och bromvätskeburkarna på "väggen" om jag inte minns fel. Vill minnas att man kan se den om man ligger på rygg med huvudet på gaspedalen, väldigt obekvämt.
×