Jump to content

Johannes

Major
 • Content Count

  1,057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Johannes last won the day on January 5

Johannes had the most liked content!

Community Reputation

1,623 Excellent

About Johannes

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/27/1977

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. If you decide to travel to Gothenburg just let me know and I can get you somewhere to stay and maybe help you finding and buying one.
 2. Kanske köpa mindre hjul?
 3. Du blir först att bygga, sedan kan vi andra kopiera dig
 4. Ruskiga regn å blåst på västkusten. vi firar nu 6 månader ihållande regn. Antar att elbolagen snart går ut med en höjning av elpriserna pga mild vinter så de behöver parera med högre kW-pris?
 5. Fredrik har campinginredd TGB 13, jag har tält på taket på TGB 11. Har även bårar att sova på men de har jag inte använda på länge. Det finns ganska många tältplatser runt omkring så det funkar nog bra med vanligt tält. Väntas regn kan vi spänna upp lite pressenningar mellan träden. Om du vill låna bårar att hänga i bilen kan du säga till. :-)
 6. Sådär såg min ut när ena flottöhusventilen (nålventilen) har fastnat i stängt läge. 3 cylindrar fick ingen soppa alls. byt dem båda det är ju ganska billigt. Du kan ju kolla inställningen på nålarna att de sticker ut lika mycket ur kolvarna och att munstyckena sitter lika långt under förgasarnas botten. Funkar med skjutmått. Alternativt är ju punka eller felinställd flottör så det sprutar in soppa hela tiden i en förgasare eftersom flottören aldrig trycker igen nålventilen. 3 förgasade verkar gå för snålt och 3 verkar gå för fett. https://www.tatanka.nu/en/product/needle-valve
 7. Hej terrängvänner. Jag och Fredrik L tänkte köra en vårcamnping och hoppas att många vill sluta upp vid Härsvatten i Svartedalen 17-19 april. Det ligger mellan Kungälv och Trollhättan, Med terrängbil tar det ca 30 minuter från Kungälv. Det är en utmärkt badsjö för de modiga och framkomligt även med vanlig bil. Planerade aktiviteter för barn/vuxna är: Luftpistol / pilbåge / kal. 22 gevärsskytte / dragkamp / däcksparkning och skitsnack framför brasan. Ta gärna med fler aktiviteter om ni har något kul. Önskar man fiska så finns flera sjöar i närheten men just Härsvatten är helt tom på fisk (försurad). https://www.sportfiskarna.se/Fiske/Fiske-i-Göteborg/Svartedalens-Sportfiske Det finns ingen toa men jag tar med en portabel toa för kvinnor och barn. Övriga får sköta sin behov fältmässigt. Väl mött Johannes & Fredrik L.
 8. Har du filterking med Vattensvskiljande glaskopp på din civilare? Där kan man ju justera trycket om det är för högt eller lågt. Jag undrar om det inte är stopp i flottörhusventilerna? Soppan kommer kanske inte fram. Ryck pluggarna undertill och pumpa så borde det ju komma soppa från dem när du pumpar?
 9. Elände, fånga in den och släpp lös den i riksdagen.
 10. God fortsättning kamrater! Fin dag i skogen idag, det regnar inte alls!
 11. Om gnista finns skulle man ju gissa på bränslerelaterat. Vatten i soppan? Töm filterkingen och ryck ut pluggarna i botten på förgasarna? Kan nålventilerna ha fastnat i stängt läge båda två samtidigt? Trycket du bygger upp i slangen skall ju lätta om flottören faller neråt. Det går ju att testa genom att ta lös botten på förgasarna (eller tömma dem genom att rycka pluggen) utan att du behöver plocka bort dem från bilen. Även nålventilerna går att byta med förgasarna kvar på bilen, det var nån väldigt konstig storlek på muttern, varesig tum eller mm. Jag skulle nog iofs först testat att låta bilen suga friskt bränsle från en dunk, ryck lös slangen på bränslepumpen och sätt den ner i en dunk. Går den bra då kan man gissa på stopp i tanken eller det bakersta bensinfiltret kanske?
×
×
 • Create New...