Jump to content

Pvpjtgb1111

Major
 • Posts

  638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Posts posted by Pvpjtgb1111

 1. Denna tycker jag funkar bra :)

   

  https://www.hagmans.se/produktinformation/produktblad/11160.pdf

   

  ASSETMECA_324376.jpg

   

  Vad det gäller färg så använde jag två originalfärger från försvaret och två från militärlacke när jag målade om min för ca 8 år sen. Färgen från militärlacke är jag inte riktigt nöjd med då den var lite för ljus på den ljusgröna kulören.

  Det verkar som om många är nöjda med färgen från Per på Blocket, dock fanns inte alla färger med i annonsen som ligger på Blocket just nu, men man kan ju alltid höra med han.

   

  https://www.blocket.se/annons/stockholm/farg_325/106026121

  • Like 1
 2. Prova lyfta på de små plastlocken med slanganslutning på toppen av bromsservona. Under där sitter en liten kolv av plast med en fjäder på. Kolven ska kunna röra sig obehindrat och kommer jag ihåg rätt så ska andra änden av fjädern sitta fast i locket. Min bil hade liknande fel när jag köpte den och då hade fjädern lossnat från locket så kolven låg i bottenläge hela tiden.

 3. It seems that they had a military registration number, as seen in this picture (330726):

  77-01.jpg

   

  Then it might be possible to get a copy of the military registration documents from Militära Fordonsregistret (MIFOR). Often the military registration number is stamped on a plate somewhere on the vehicle, often inside the cab, so it is possible to see what number it had while in service.

   

  If you could get a hold of these documents it might help you get going further. Here is an example of what it could look like:

  militar-sida1.jpg

  militar-sid2.jpg

   

  Here is a page from the Swedish Transport Agency that describes how to register a vehicle acquired from the Swedish Armed Forces for use on public roads in Sweden:

  https://www.transportstyrelsen.se/en/road/Vehicles/Vehicle-import-and-verification-of-origin/the-vehicle-was-acquired-from-the-swedish-armed-forces/

 4. Jag målade min bil med mörkgrön och svart från Försvarsmakten och ljusgrön och brun med färg från militaerlacke från Tyskland och den tyska färgen är inte helt rätt i kulören, särskilt inte den ljusgröna. Dock har den hållit ganska bra. Ska också nämna att det är 6-7 år sen jag målade sist så den kan ha blivit bättre.

   

  Kommer inte ihåg hur mycket färg man behöver men svart och brun bör du klara dig med en liter av varje.

   

  Hade jag köpt idag hade jag provat Pers färger.

 5. Jag har ansökt om ursprungskontroll på mitt Tranellsläp och fick besked idag om att jag måste komplettera med bilder på släpet, vilket inte är nåt problem, men punkt nummer två är det som bekymrar mig.

   

  Dom vill även att jag ska komplettera med bevis på att släpet funnits i Sverige de senaste 20 åren. Är det nån som reggat in sitt och fått samma krav och hur löste ni det i så fall?

   

  I min ansökan så skickade jag med besked från olika myndigheter där jag efterfrågat fordonsregister från Civilförsvaret för att kunna bevisa att släpet funnits men har inte hittat något om det.

  • Confused 1
 6. På 2020-07-02 på 19:32, Sune säger:

  Det är väl bara vinschtrumman på din som ser lite smalare ut?

   

   

  Ja det har du rätt i, verkar vara något bredare på Unimogen men i övrigt är det nog samma :)

   

  Har fått kontakt med köparen av Unimogen och har fått tillåtelse att kopiera instruktionsboken när han väl fått hem bilen :wub:

  • Like 1
 7. Behöver hjälp med att identifiera vad detta kan vara för en vinsch. Har suttit en typskylt på den men det enda som återstår av den är hålen där den satt :angry:

  Har en svag aning av att den kan vara en Sepson men hittar inget som liknar den.

   

  Skulle vilja veta dragförmåga, hur det fnkar med frikopplingen bland annnat.

   

   

  IMG_5108.jpg

  IMG_51190.jpg

  • Like 1
×
×
 • Create New...