Gå till innehåll

Lennart Eriksson

Korpral
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lennart Eriksson

  1. ... köps av mig. Dvs. lösa baklyktor 24 V för släpkärra med ledningar och 12-polig armékontakt. Kontakta mig på lennart@lennarteriksson.se
  2. Det var ett rejält stycke pjäs! Visste inte ens att de fanns förrän nu. "Svårt" att inte gilla. Vad jag funderade mest på med Brockwayen är de där två sido"balkarna" som verkar avsedda att fällas rakt bakåt. Varfördådå?
  3. Fint, Johannes. - Om ni undrar vem den sittande mannen i khaki-kavaj vid bortre räcket är - så är det jag!
  4. I hytten på Brockwayen fanns det en skylt "Terrängdragbil m/46". Vad drog den mera specifikt tro?
  5. Jag kommer antagligen på lördagen, men inte med ngn. bil - 9033:an har jag i Värmland - utan bara för att titta & se & höra. Blir det ngn musikkår tro? Kungl. Älvsborgs KA-regt:s marsch (I beredskap), skulle passa bra i sammanhanget. Den kan avlyssnas här: https://www.youtube.com/watch?v=w3GfrkpVbtI Nåja, så illa låter det väl inte!
  6. Tack Andreas! Det är Jonas som är drivande dock. Utan honom hade det inte blivit något alls. Jag bara visar vägen i bästa fall.
  7. Jonas, Skaraborgs regemente P4 har ingen grip utan ett lejon i motsatta tinkturer (Västergötlands landskapsvapen). En grip har fågelhuvud och lejonbakkropp. Grip fanns bl. a. vid fv. Södermanlands regemente. En gripskylt vore kul att ha! - Idag rekade jag en intressant gammal väg helt nära "här". Körde KC men det blev lite blött och bar brant utför så jag försökte backa. Det bara slirade på lågväxel - men jag gick ju på lätten. Var bara att åka "Framåt!" och hoppas på det bästa. Nedför gick det men allt gick väl. Vore intressant att pröva den vägen i motsatt riktning med gröna bilar någon gång. Medelsvår väg bedömer jag.
  8. Jag har ett svagt minne från Skövde på 70-talet, där skyltarna användes för att skilja vän från fiende, tror jag. Dvs. i mitt fall T2 från K3. Bilarna var ju samma och läget "trubbigt"... Men hur skyltarna såg ut minns jag inte.
  9. SBAT111: Jag är också färgblind men kan skilja mellan grönt och blått, däremot inte mellan vissa nyanser av grönt, brunt, gult och rött. Men var & en är tokig/färgblind på sitt sätt Jag har också erfarenheter av dessa blågula stridsdomare med sina mössband och fordonsskyltar. Apropå vad TL13 säger, så kanske mina skyltar härstammar från äldre tider. De är förvisso plåtskyltar. Så var dessa skyltar egentligen kommer från, lär väl aldrig bli klarlagt. Jag köpte dem iaf. nyligen i Borås på www.surplusbuy.se och de hade fler till salu. Kan måhända peka mot en proveniens från Kungl. Älvsborgs Regemente, vars marsch ni förresten kan lyssna på här. Tjusig eller hur! Slutligen en fråga: Var alla dessa färggranna skyltar egentligen särskilt fältmässiga i skarpt läge? Därigenom gjordes väl fordonen mer lättupptäckta? Eller skulle de bara användas för att flasha med i "trubbigt" läge? Vem vet?
  10. JDW, det blir en himla många skyltar. Frågan är om ngn eg kunde hålla reda på dem. Man fick väl i skarpt läge antagligen nöja sig med att ha koll på närområdet och sitt eget förband.
  11. JDW, hittar inte oändligt många skyltar bakåt i tråden. Har nu letat en gång till (första ggn. var innan jag skrev mitt första inlägg). Tacksam för direktlänk alltså. - Kanhända att mina små skyltar är/var till för civila rekvirerade bilar. Hälsningar, /Lennart
  12. Jag har nyss skaffat skylt enligt bild. Men den är 20x20 cm. För att passa vanlig ram ska skylt vara ca 23x23 cm märkte jag senare. Mina frågor är följande: 1. Vad betyder skylten (är inte säker på att jag vänt den rätt)? 2. Varför är den bara 20x20 cm? Hälsningar /Lennart
  13. Flygande Gripen gör god tjänst ännu. Tex för att runda gränsbommar. Observera även den helt nya eller iaf. nästan oanvända spaden i dess nos. Det är inte kromen som blixtrar. - I övrigt tack till H.Hansen, för god vinschning och till alla deltagare för gott humör. Som jag brukar säga: Västfronten håller! En särskild eloge till Beau som är den verkligt drivande bakom dessa trevliga tillställningar!
  14. Jonas, har du verkligen två suggor fortfarande? Istället har du väl en tgb 11 tror jag.
  15. Och här framgår hur man ska lämna anbud osv. En hel del intressanta objekt onekligen ...
  16. Som sagt, jag är alltjämt på, kosta vad det kosta vill - tex 150 kr :-)
  17. Jag är som du ser "på" också, Jonas. Föreslår kolonnkörning från Finnskogen.
  18. Jajamen, på långt håll och med dåliga ögon :-). Fast visst har den rostat ihop lite sen dess, det medges.
  19. Jorå, så var det. Fotot togs innan den klappade ihop elektriskt. Fast nu har jag en bra omformare, som gör att den flyger lågt och snabbt igen :-)
  20. 3vligt att SvT "vågar" lägga ut sånt här. Är det inte att förhärliga kriget, kommer nog några PK-fjollor att påstå. Nå, här är iaf. ett foto på min egen variant, 9033 "Gripen" på resa i Norge:
  21. Jag funderar faktiskt på att "dyka" upp, inte med ngt amfibiefordon, utan med min enkla valp ...
  22. Så här är då några fler bilder från detta celebra tillfälle. Mest på mig själv och på min lille lågtflygade valp, kallad "Gripen", tyvärr. Men ändå: Det är Beau som tagit alla bilderna. Tack Jonas! - Alltihop bara i avvaktan på att Hasse fixar till det ultimata reportaget. - Så hur går det Hasse ...
  23. Bara trevligt att dela med sig, Andreas - och att det uppskattas! - Har några bilder från Utah/Omaha Beach mm. också från cirka år 2006. Ska se om jag inte kan skicka upp dem också vad det lider ...
×
×
  • Skapa nytt...