Gå till innehåll

laukermarcus

Korpral
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    5

Allt postat av laukermarcus

  1. Ja, sista bilden med elfläkt är min bandvagn:) blev dessutom bycket bättre kylning
  2. Behövs försvarets dokument för en regbesiktning?
  3. Byggt på en litet extra hydrauliskt utskjut, fint vid virkeshantering. MB 250D spinner som en katt sedan konverteringen
  4. 202an i arbete. Används flitigt till en massa gårdssysslor. Körs 1-3 gånger / vecka Tankar, servar, kör, kör, kör, tankar,servar, kör, kör och kör...funkar kanon!!
  5. Här är en bild på Rovan! Tyvärr lite kaos under huven på denna bild, men ni ser konceptet =) Finns som sagt plats för ytterligare en cylinder i framtiden
  6. Kan variera väldigt mycket beroende på vajerns konstruktion, antal kardeler antal trådar etc. Inte ovanligt med 12mm vajrar som har en minsta brottstyrka på 12ton, men kan också gå ner mot 6 ton för samma dimension. Men man kan aldrig veta säkert utan att känna till vilken vajer man har =)
  7. Har över lite delar sedan jag konverterade till dieselmotor. Ljuddämpare, avgasrör mellan grenrör och ljuddämpare samt skyddsplåt till samma, grenrör. Har även kylare. Delarna i bra skick. Hör av er om intresse finns.
  8. Ställa in skotern i förrådet efter veteranträffen!
  9. Byte av skorsten i snickeriverkstad. Det var tungt för att vara ett rökrör!!
  10. Uppdragning av extremt ful torkställning från tidigare husägare.
  11. Testvinchning av stock (fjärrstyrd elwinch)
  12. Varierar otroligt mycket beroende terräng och hög el lågväxel. Dock kan jag meddela att min drar ca 50% mindre med Merca 250D om man kör lugn körning med båda motorerna. Dessutom går den utmärkt på villaolja
  13. Nice! Har inte vetat att detta fanns =) Men tror jag siktar på att bygga en egen med tanke på priset
  14. Min pump på en bandvagn utan orbitrol ligger på runt 100 bar @ 0 lpm. Orginalpumparna reglerar inte något flöde utan är fast deplacement, flödet styrs av motorvarvtal (bortsett internläckage) forutsatt att man inte belastar mer är att tryckbegränsaren börjar öppna. Kommer dock inte ihåg flödet på min pump vid vissa varvtal. Jag använder den till att driva en liten Hiab, för mig är trycket största begränsningen, men funderar på att schimsa tryckbegränsaren och försöka få upp pumpen till kanske 120-130bar. Idag så orkar den tippa bakvagnen om kranen står rakt i sidan, men inte så mycket mer. Till en skogskran så hade jag helt klart satsat på minst dubbla effekten är orginal. Att tänka på är utväxling till pump, när man kör bandvagnen normalt (och i vissa fall tokvarvar motorn??) så måste pumpen också klara av dessa varvtal, om man nu inte väljer att koppla bort extrapumpen mekanisks vid normalkörning. En frihjuls-remskiva från tex AC, kompressor vore nåt??
  15. Hehe, tyvärr glömde jag fota under huven och nu står den 100mil bort från där jag håller hus. Problemet med originalkylaren är att in och utlopp är ganska smått för en dieselmotor, så det blir relativt lågt vattenflöde genom den. Du kommer nog också måsta flytta fram den pga platsbrist. Det innebär i sin tur ombyggnad av luftintaget och ett mindre luftintag, detta gjorde att det inte fungerade för mig. Så det jag gjorde senast sparar en hel del tid =)
  16. Hej, Har inte blivit så mycket jobb med vagnen i sommar. Men hann iaf med att bygga klart avgassystemet. Blev också tvungen att byta ut originalkylaren mot en kylare med elfläkt och termostatstyrning (från Audi 100 2.3E) Verkar fungera kanon nu även fast jag kört i +25, jag kommer dessutom mest att använda min vintertid. Tog upp ett hål i fronten som jag inte hunnit sätta galler för ännu. Det fina med elfläkten är att man inte är så bunden till motorns längd. Jag skulle tex nu kunna sätta in en 300D och bara behöva bygga om en liten del av avgassystemet. Motorfästen, adapterplatta, kylning är ok =)
×
×
  • Skapa nytt...