Gå till innehåll

Rizla

Korpral
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Rizla

Rizla's Achievements

Member

Member (1/1)

0

Anseende bland gemenskapen

  1. Givetvis har ni det ! Låter riktigt bra allt detta. Var köper man helst ifrån? Kan man köpa från försvaret på auktion ibland? Eller måste man nästa köpa från något överskottsbolag?
  2. Hej igen, kul med alla svar. det verkar som ni verkligen håller koll och hjälper varandra. Verkar finnas en hel del kunskap om alla dessa fordon. Kul att läsa. Då verkar det inte vara någon fara med däck/ fälgar. Värre med styrboxen då... Men det löser sig säkert, det verkar finnas en hel del dokumentation på dom iaf. Hadde koll på att det var en volvo ja. Hur ser det ut med bränsleförbrukning? Ganska viktig del i dessa tider. Hur är förarmiljön? Någon som har lyckats med att få ner ljudnivån?
  3. Tackar för dom snabba svaren. Hur dyrt är det med en sånn elektronikbox då? Eller lagar man den?Tanken jag har är att man ska dra iväg på äventyr i riktiga vildmarken och då skall man kunna laga/ byta det som går sönder utan hjälp utifrån. Kanske ide att skaffa en extra box när det blir dags. Kollade på detta bygge https://picasaweb.google.com/100898421544692583929/VOLVOTGBCAMPER när jag stälde frågan om hytt tipp / åtkomst motor. Riktigt snyggt bygge iaf. Såg den annonsen på Blocket Jonas, var den som sådde ett frö . Hur krångligt är det att regga in en militärare? Måste man man fixa en del innan eller är det som en valig reg. besiktning? // Arnout
  4. Hej, jag har haft en hel del planer på att bygga en "riktig" husbil. Tankarna har kretsad runt en helt vanligt FL6 eller likande med typ brödskåp på men gillar inte Volvo Och desar motorbekymmer (Fodersjunkning osv). Det sitter inte heller fel med en 4x4 eller 6x6. Nu är min fråga vad ska man tänka på när man skall köpa sig en TGB? - Finns det modeller med dubbelhytt?(Alt. finns det hytter med 3 sittplatser?) -Finns det bara automatlåda eller även manuell? -Visst är det hytt tipp på dom? Har sett att dom har byggt ihop hytt och skåp så att det inte går att tippa upp, hur löser man problemet med att komma åt motorn? -Vad drar dom på långkörning?( förstår att det blir ett ungefär svar ) -Vad fär man räkna med att däck kostar nytt allt begagnad? -Var köper man helst ifrån? - Vad är kända svaga punkter? -Finns delar till drivlina osv eller börjar det bli en bristvara? -Föredrar man 4x4 eller 6x6? -Någon som har koll på några bra byggen man kan kika på på någon hemsida/ blogg? - Finns det kraftuttag på alla? ( är den endast till winschen?) Som ni ser en hel del frågor.... Jag jobbar som mekaniker och har lagat lastbilar, lastmaskiner och skogsmaskiner i mer änn 12 år så jag är inte rädd för att ta mig ann ev. problem men det är altid bra att veta vad man ger sig in på. Blir jätte spännade att höra vad ni erfarna rävar har att säga om mina ganska enkla frågor. Tror verkligen att detta blir rätt bil för mig.
×
×
  • Skapa nytt...