Gå till innehåll

Bästa sätten att få bättre komfort.


Tamaz

Rekommendera Poster

Mina tips för bättre komfort är följande några gäller just c202:   Vid senaste karossrenoveringen körde jag bilen under renoveringen som till och frånbil och noterade vartefter olika saker gjordes. Takisolering gjorde en del men även på c202 att avisolera B-stolpen som märkligt nog för vidare mycket däck motor karossljud upp i öronhöjd.  

 

Min mellanväg i plåt är bortagen en båge svetsades istället in när karossen byggdes om och som mellanväg är istället en träfibeskiva med strukturen mot camperdelen och mot förahytten ett forflexstycke som är klätt med inrednigstyget.

Isolera motorumsluckan , när min hade originalkylet var bara två plåtremsor klämda under luckan där lades en formflexbit som täckte öppningen men även var stor nog att täppa fram mot kylet.  

 

Komfortmässigt i c202 förarmiljön:  sänka stolarna med att ta bort skenorna och bulta stolarna direkt i hjulhusen, höja golvet med vanlig 1 tums hålmatta, stolarna går med svetsens och någon rörbit att göra ännu mer komfortabla.    Ändra pedalstället flytta isär pedalerna korta slaglängden byta ut de runda mot fyrkantiga pedalgummin.

sen är ju bra servo på bromsar och styrning trevligt men också lättrampad koppling lagom korta växelspakar.

 

post-5279-0-13267700-1468831893_thumb.jpg

 

Ljusbågar kan ställa till det, när ny rostfribåge sattes på taket och takisoleringen ännu inte var ditsatt så hördes ett extra brummande vid högre hastigheter.  När brandbilshyundayen skulle besiktias som civilbil så hade blåljusen plockats bort men i railsen på taket satt vassa fästen kavar ditlimade med vulclim, fick inte bort dessa i tid och satte bara ett tvärstag likt en takräcksbåge för att slippa anmärkning på vassa kanter,  på vägen till besiktning trodde jag något allvarligt hänt vid 60 och uppåt vibrerade hela bilen med högt brummande. Efter besiktningen åkte tvärbågen bort och även resonansljudet, så takbågar extraljius eller andra saker som kan på något sätt tvinga ner fartvinden mot taket kan ställa till det rätt mycket ljudmässigt.

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...