Gå till innehåll

TT i Olerum 5/5


Rekommendera Poster

Lördagen den 5 maj ordnar Olerum offroad tillsammans med Peter öjeskog TT i olerum

 

Förarmöte kl 10 Innan dess skall man ha anmält sej och betalat de 300 kr som det kostar för ej medlem eller 200 kr för medlemmar i Olerum offroad.

 

En del nya frächa TT spår ordnas till denna körning.

Annars har jag saxat detta från vårt forum

 

Vårt körområde består av mycket varierande terräng där såphala berg avlöser varandra, där anlagda teknikhinder med meterdjupa vattenpassager ställer både förare och bil på prov, där den så välkända blåleran gör det så svårt att finna fäste och färgar både människa och maskin i en klassiskt brun lerfärg.

Nu även en lite längre guidad tur på relativt orörd mark, ja för bilarna då, maskinerna har ju bökat klart där, så även några nya hyggen, där det är frikörning

 

När man känner att det kurrar i magen kan man besöka våran eminenta kiosk där allt ifrån kaffe och kaka till enklare måltid serveras. Allt ute i den underbara naturen eller under tak om vädrets makter tycker annorlunda.

Nu med den uppbyggda altanen, där man har fin utsikt över ängen samt delar av området och bilparkeringen, vid behov har vi "partytält" tak och vindskydd runt räckena, även en handikapp ramp upp till denna, så har kiosken fått en rejält lyft

 

Vi har också möjlighet att campa vid varje körtillfälle där både husvagn och tält förekommer flitigt. Färskvatten och möjlighet till att spola sin bil någorlunda ren efter körning finns med.samt tryckluft för att fylla däckena med igen efter körningen

 

Var i Onsdags den 19/4 och kollade över området, och det är väldigt blött i markerna nu så vi hoppas på lite värma så det torkar upp lite och växtligheten tar fart och suger i sej de mängder av vatten de behöver nu på våren.Men som skrivet ovan så drar vi helt nya TT spår nu på Lördag den 28/4 så det skall inte vara någon fara att komma med sin "standard" 4X4 suv och köra och ha trevligt en dag. För de med lite mer modifierade bilar och tex TGBs finns det massor av trevlig ny körning att prova på.

 

 

Hjärtligt välkomna önskar vi i olerum.

MVH H.Hansen vice ordförande

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Kan meddela att nya fina TT slingor är dragna,

Så har avverkningen skapat ett absolut enastående tillfälle för de med lite större däck än orginal, Ja om man åker något annat än Volvo då :D Eller annat ombyggt bilmärke B)

Nya spår som maskinerna gjort för att komma fram, en del väldigt tuffa, andra lite snällare, men där gäller det att vara rädd om skogen som är kvar.

 

Så har jag lite info från Peter ;)

 

 

TT & ATV-QUAD Olerum körs lördag 5 maj kl 10

Olerums terrängområde är nu ännu större med nytt hygge för frikörning.

Terräng Touring & ATV-QUAD Olerum-Söderköping körs traditionsenligt lördag 5 maj med start kl 10.

 

Olerum är Sveriges största och mest varierade privata terrängområde. Här finns oändligt med skogsslingor, öppna fält, teknikhinder, surhål och det magnifika granitberget.

 

Men området utvecklas hela tiden. I år är det äNNU större och mer varierat. Ett nytt hygge bjuder på tuff friköning med skogsmaskinsspår och berg!

 

Som vanligt har Olerum Offroaders servering med nygrillade hamburgare, kalla drycker, kaffe och kaka. Vid otjänligt väder finns möjlighet att sitta inomhus.

 

Anmälan på plats kl 9-10. Förarmöte kl 10. Sponsorlotteri kl 14. Sedan är det tillåtet att fortsätta köra ända till sena kvällen då klubben fortsätter sin körning!

 

Vi har med oss ett knippe nya Rindab-T-shirts att lotta ut. Plus Traktor Power, ATV-QUAD och Bilsport-tidningar.

 

Olerum ligger cirka 2 mil sydsydväst om Söderköping i östergötland. Något söder om östra Ryd. Det är Jeep-skyltat från E22 inne i Söderköping.

 

Priset är 300 kronor per fordon. Halva priset för barn med egna maskiner. För detta får man köra uppåt 12 timmar offroad!

 

Eftersom Olerum är Sveriges största och mest varierade privata offrodområde och vi bara kör hör två gånger om året (även SOT 13 juli) så kommer det ALLTID mycket folk och fordon. Inte minst publik!

 

VäLKOMNA

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...