Jump to content

H.Hansen

Administrators
 • Posts

  5,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  524

Everything posted by H.Hansen

 1. Hej. Länge sedan jag krev något. Som jag plitade ner tidigare i våras så var det mycket på gång. Kan summera att det gått ganska bra. Har gjort lite i Grönt. Är bland annat godkänd på Instruktör Grund utbildning. Gjorde den i Ronneby. På Flygflottiljen. . En trevlig anläggning. Långa dagar med mycket studerande och lektions övningar. Lite besökstid fick vi. Var och såg på dessa bland annat Nästa steg i instruktör spåret är UGL. Så fordonsbiten skall jag snart i väg på några veckor för att komplettera förarbeviset med en massa nödvändigt kul. Samt Ett par veckor på Lasthantering och marsh å transport efter det. Ja och nytt jobb. Lite fansy benämt Field Test Engineer. Ja det är vad det låter som. Det som är nytt för mej där är inrapporterings systemet. Och att ha kontorstid i den omfattning jag har. Gröna fordon ser jag med dessa av på jobbet. Hoppas få lite semester i år. Ja delvis då. Mina Gröna fordon kräver omsorg. Men det har varit mycket att rodda i senaste månaderna. Fridens folks. Och trevliga midsommar.
 2. Härliga fordon. Har tillbringat 14 dagar på Blekinge flygflottilj. Sett mycket trevligt på hjul och med vingar. Klämt å känt. Dock inga foton av förklarliga skäl. 6 hjuliga MB var en trevlig bil. Gav stort ha begär
 3. Ja det där blir en vana. Började med träklossar jag med. På slutet av 13 bils ägandet. Behövde jag den inte. Nu flaxande mellan flera TGB fordon. Märker jag att vissa är värre än andra. Körde en TGB 22 nyligen en helg. Den var av modellen hög gaspedal. Första dagen stel som tusan i foten. Sen började man vänja sej igen. Hade kanske stretchsat ut senorna i foten lite efter ett dygns körning.
 4. Jobbar på i vårsolen. Verkstaden äntligen tom på pool delar och annat. Snart åker M6an on där. Blir en spännande vecka med arbets intervju på produktutvecklingen hos ett större företag. Bara en projekt anställning i 6 till 12 månader Men stör det mina planer på att utbilda mej till instruktör. Så hoppar jag nog det. I övrig vill jag tacka er för att vara helt tyst angående läget i världen. Vi gör som "en svensk tiger " Fridens folks
 5. Då var den räkningen betald. Och vi hänger med i 6 månader till
 6. Verkar som det gått bra. Märker ni några konstigheter. Rapportera dem gärna.
 7. En uppdatering kommer ske under dagen Hoppas verkligen att det skall gå smärtfritt. Mvh H.Hansen
 8. Liten uppdatering. Saldot har ökat med 500 kr efter senaste räkningen var betald. Så saldot i dag är 10338 sek. Kommer betala en till räkning på ca 2500 kr nu i början på maj. Kopplat till driften. . Vilket gör att allt ser ok ut för en tid framöver. Mvh H.Hansen.
 9. Söker en än gång efter Simon? Om det var rätt namn. Som skulle köpa en hel del delar. Ber om ursäkt för att jag tappade bort dina uppgifter. Men jag kommer bli av med ett av mina utrymmen. Och måste snart börja tömma det reservdels förrådet. Och det är fler som köpt ej kompetta bilar på Kviberg som rycker i delarna. Du var dock först. Och jag har lovat dej. De ligger packade och klara. Behöver bara adressen. Så jag kan skicka och slutföra affären åt min bekant som säljer delarna. Mvh H.Hansen
 10. Vad har du för ramnummet på den ? Det borde stå på den brickan. Varför det står S- nummer vet jag inte. Men det vore kul om någon visste. Har ju 2 individer som ej har civila plåtar än. Så jag kommer få krångla med det om jag tänker använda någon av de ramarna.. Lättast för mej att ta ramen med civila plåtar till.
 11. K sprit har en förmåga att dra till sej vatten. I bränslet. Som då sjunker till botten av tanken på grund av densiteten. Och kan tappas ur och skall ej frysa om mängden K- sprit är tillräckligt. Om jag ej misstar mej helt kan däremot T röd blanda sej med vattnet och förbrännas. Dock då med en lägre % alkohol . Så för mycket vatten så hjälper det ej. Vid frysning. Har redan problem uppstått. Och upptining+ tex K sprit samt dränering är lösningen. "Spriten" de blandar i bränslet är av annan typ.
 12. Ja jag har funderat på dem. Då det är en bit till skärmarna. Men bult mönstret stämmer inte med några större fälgar jag sett. Då måste de bytt axeln eller axel tapparna.
 13. TGB13 Låg milare. https://www.blocket.se/annons/ostergotland/volvo_c303_tgb13_6x6_ambulans/100127205
 14. Kom med en lite lustigt vagn hem. Civilreggad nu. Kom ut genom auktion. Handske för kula på den. Och det ser ut som hjulen är en aningen för små. Enligt lastlistan skall det vara kabel och elverk mm på den. Känns som något till radio sammanhang. 12/24 V system på jlus mm. Det stig besiktigat. Skattad och försäkrad och sjönk sakta ner i marken. Så ägaren tyckte den behövde rulla lite. Jag åtog mej att låna den. Och köra lite saker på. Lastvikt 1100 kg Känns som jag måste sätta på husvagns fjädring på Toyotan om jag skall dra den vettigt med den. Här bakom en G wagon
 15. Ok tackar. Hade inte tid att plocka i sär hela. Tog bort bälgen och konstaterade att det var fullt med bromsvätska där bakom. Hade en hel med mej så jag rengjorde den och bytte bara. Och såg inte på telefonen på ritningarna hur den där plast hållaren var fast satt. Lite trångt i kanten där. Men vet man vad man skall leta efter så löser det sej. Den trasiga skall naturligtvis renoveras och läggas på reservdels hyllan hos han som fick bilen lagad.
 16. Skall höra med han om han släpper dem för det
 17. Nä jag har ju vänner som behöver hjälp i bland. Kombinerad hälsa på och skruva bil sväng. Och lite rek inför en tur framöver.. Samlar fortfarande på valpar och delar till dem Lät inget roligt med ryggen. Krya på dig.
 18. Broms förstärkare. Renoverade och en bil åter brukbar. Bra helg sysselsättning Hålla givet kallt var inga problem. Hålla sej torr värre.
 19. Rev ett par klockor nu i helgen. Funderade på hur man lossar den stora svarta hållaren för bälgen inne i klockan. Så man kommer åt att renovera själva broms sylindern.
 20. Är i helgen hos en som har. Han undrade vad du bjöd få 2 nya.
 21. Har du bil 2 kvar ? Skall du fortfarande bara sälja dem som par
 22. Skall se om det har med uppdateringar att göra. Vet att jag själv fått lyfta ut bilder i paint. Roterat och sparat för att ladda upp på andra ställen. Har inte haft det bekymret här om bilden jag laddat upp varit rätt.
 23. Tusan vilka tillgångar du har för att bygga om Svans. Blir både imponerande och lite avis. Blir själv snart av med garaget jag fick låna och har byggt upp reservdels förråd mm i. Tur jag inte bökat in valparna där än. Nya hyresgäster behöver utrymmet. Jag vägrar lämna i från mej verkstaden "bryggeriet" då all ström är överdimensionerad där inne för att kunna ha 16 amp på 220 v. För kompressor och svets mm. Och slang samt kabel vindor sitter uppe och bra belysning. Letar febrilt lokaler. Men alternativet verkar vara att köpa nybyggda för en miljon. Vilket inte är intressant för hobby ändamål. Funderar på att slå upp garaget som ligger nerplockat här sedan några år. Köparen har inte hämtat trots många påminnelser. Får jobba på markägaren att få sätta upp det. Tror jag ligger bra till för tillfället i övrigt. Värsta som kan hända är att jag får riva det igen om jag inte söker bygglov. Men tycker inte det skall behövas här ute på slätten då det blir gömt bakom en byggnad ändå.
×
×
 • Create New...