Gå till innehåll

Startbekymmer


JDW

Rekommendera Poster

Efter Service + proffelagning av ljuddämpare skulle jag provlyssna, vred om nyckeln o tändningslampor mm tänds, det klickar till i startmotorn men inget mer

 

Under service monterade jag ny tuta o flyttade då på Al plåten i säkringsutrymmet som satt fast lite konstigt i plåtskruv o jordtrådar, sitter nåt hjälprelä där som strular till det?

 

Dvs verkar som om självstarten "knäpper" men inte att startmotorn slår till ( snurrar inte heller ??)

 

Förslag ??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

dålig kontakt någonstans!

Låter närmast som dålig kontakt i kolen. Kolla med en testlampa på båda grova anslutningarna på solenoiden på startmotorn. Den ena grova kabeln kommer med plus direkt från batteriet. Den andra sidan av kontakten ger spänningen vid startförsök först genom fältlindningen, sedan vidare in till ena kolet på rotorlindningen, andra kolet fullbordar kretsen till jord. Förmodligen så kommer det spänning som följer startförsöken ut från solenoiden (andra sidan har ju spänning hela tiden från batteriplus). Om testlampan lyser ordentligt vid detta test så har man inga spänningsfel.

Om det betér sig så är det troligen nerslitna eller oljiga kol som gör för dålig kontakt genom rotorn. Då är det dags att demontera och kolla kolen.

På vissa startmotorer sitter det ett band runt huset över kolen, som man kan ta bort för inspektion. På såna startmotorer så kan man komma åt att vrida på rotorn litet och prova igen, varvid den kan börja funka igen. Då har man bevis för dåliga kol.

 

Lycka till /Åke

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...