Gå till innehåll

Panks

Kapten
  • Innehålls Antal

    400
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    10

Allt postat av Panks

  1. Hej och välkommen! Har tyvärr inget tips men kul att det dyker upp nån ny i bandvagnssektionen
  2. 40km/h med min 202, då måste jag ta i
  3. Ge inte upp! Det går att kränga på själv Har du några däckjärn liggandes? Mina befinner sig hos vagnen 10 mil nordväst så blir lite långt att svänga förbi och assistera. Men annars kanske jag kan kosta på en utflykt söderut i dagarna om du har verktyg och nån form av smörjning liggandes Jag brukar använda typ Wd40 på vintern när däcksmörjan är frusen. God fortsättning!
  4. Kul Nero! Jag har väl inget särskilt att tillägga, Ser den ok ut och dessutom går så köp om priset är rimligt. . Kör på en vagn med dörrar om du hittar en. Det blir mycket skönare att hoppa i och ur då. Även om min är amfibisk på papperet så kommer jag aldrig prova även om jag pluggar dom mest uppenbara borrhålen. Själv köpte jag en som inte gått på många år men motorn gick runt så chansade att det skulle funka. Det gjorde den men oljeförbrukningen var lite väl hög för min smak så har bytt motor, sen har jag haft en massa annat stök men det hör ju till Finns en del att läsa i min tråd "Panks bandvagn". Jag har ännu inte fått tummen ur och målat om den i en mer fältmässig färg men det kanske blir när barnen blivit större...
  5. Kul med en ny vagn I forumet, välkommen
  6. Hittade igen ett klipp som jag inte delat med mig av tidigare, dags att skrämma liv i vagnen igen nu när vintern närmar sig.
  7. Jag har sett en annan tråd angående Kylproblem på en 202
  8. Ja där har du en poäng, det fanns Weasels
  9. Äntligen så tajmade allt, massor av snö, vagnen hel, tid att köra och en dunk bensin. Hade sjukt kul ikväll! Den som inte har en bandvagn eller en riktig lössnöskoter gör sig icke besvär Fick både åla mig fram och backa och ta om i vissa backar. Det måste varit magiskt när dessa maskiner dök upp på 60talet. Fanns inget som var ens i närheten på framkomlighet i snö. https://youtu.be/PVQ-IXvh2Uw
  10. Frågan är vad dom satt för spis i den? Ser ut som den behövde ganska mycket plats
  11. 1 000 000kr https://www.blocket.se/varmland/Komplett_snotillverkning_77454383.htm?aw=1
  12. Nu är godiset monterat och provkört. Allt verkar ok. Tyvärr inte tid för nån längre runda men iaf varmkört och efterdragit toppen. Nästa gång får det bli finjustering av tändning. Frågan är vilken kurva som passar bäst? Blev väldigt lite kort tagna idag men bjuder på dagens soluppgång mot fjällen fotat från fönstret på vagnen under varmkörningen
  13. Hade ett missljud som gick lite för mycket i takt för att vara trasigt avgasrör. Finn ett fel... Lite lördagsgodis Återkommer med resultat av ny packning och fördelare
  14. Det blev 2st små fina granar. En till oss själva och en till mor och far. Jag vet inte riktigt vilken variant jag ska jobba med. En tanke är att gå direkt ut till höger i sidan bakom batterierna. Frågan är hur jag ska göra sen med ljuddämpare. Annars är det utbyte av befintligt och sen vidare påbyggnad bakåt längs sidan och uppåt på sidan eller bakom hytten. Ännu trevligare hade varit att avsluta utblåset bakom bakvagnen men det kräver ännu lite mera jobb.
  15. Årets Julgransjakt är genomförd. Inga större missöden förutom att fjolårets fullagning av avgassystemet gav upp. Nästa projekt blir alltså uppgradering av avgasrör och ljuddämpare. Tänker i samma veva att dra upp röret ovanför hytten ungefär som på en traktor.
  16. BV202. Kolla förardörren 70000kr https://www.blocket.se/vasternorrland/Bandvagn_Volvo_BV_202_77022037.htm?aw=1
  17. Sånt här gillar jag, men större bilder hade inte gjort något
  18. Om du läser i min bandvagnstråd (Panks bandvagn) så hittar du mer kylarjävulskap. Problemen jag hade var att det fanns en extra cirkulation som vattnet gick över istället för kylen samt att kylaren nog innehöll en massa skit. Efter pluggad cirkulation och rejäl kylarrengöring så fungerar kylningen fint på min vagn.
  19. Biltemas 24v generator funkar bra på B18/B20 med lite modifiering om du inte hittar nåt passande här.
  20. Jo, det blir väl en sådan lösning. Körde i vinter utan oljekyl men känns bra att få nåt nytt på plats. Låter rimligt, men vet inte Det där ser ut som en bra lösning tillsammans med luftkyld oljekylare. Det är den senare luftkylda modellen? På min 69a så var det en Olje/vattenkylare bakom oljefiltret så kommer behöva en adapter bakom filtret istället nu då. Typ det som Eile länkar. PM gärna till mig med försäljningsinfo.
  21. Den var bortom räddning, sönderfryst. Måste ha gjort nån riktig miss med glykolen Så nu har jag ingen oljekyl Vet inte riktigt hur jag ska ta det vidare, bäst är väl kanske att montera en modern variant istället. Åter till min tidigare fråga, klarar man sig utan oljekyl då grejerna inte går lika hårt som det förmodligen gjorde i kronans tjänst?
×
×
  • Skapa nytt...