Gå till innehåll

Tamaz

Kapten
 • Innehålls Antal

  446
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  29

Tamaz senast vann den dag 4 September

Tamaz hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

574 Excellent

Om Tamaz

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Hälsingland

Senaste besökare till profilen

209 profilvisningar
 1. Tamaz

  Tgb11 i Västerås!

  Jag köpte Cooper DISCOVERER A/T3 205/70TR15 till mitt, inte så mycket större än original, bara en aning högre och en aning bredare. Bilder finns här:
 2. Har du länk till kolven? Det är ju bara att räkna, kolvens invändiga area gånger trycket så får du fram hur mycket kraft du får ut i änden.
 3. Det är inte eile eller någon annan här som säljer den, det är bara tips på annonser vi hittat på blocket som kanske är intressant för någon annan här. Annonsen du syftar på finns inte kvar så troligtvis är den såld.
 4. https://www.blocket.se/pajala/Volvo_Militar_Terangbil_11_81384170.htm?ca=11&w=3 TGB 11 i Pajala för 37000kr, ett klipp!
 5. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Började med att hjälpa till med 11:an som traktor. Rätt respektabelt lass, största släp jag dragit hittills. Sen blev det lite fix vid datorn, hittade en fin modell någon ritat så jag testade skriva ut en på nya 3D-skrivaren. Passade fint! Nu kan man få lite mer ordning på batterierna i verkstan. Skrev ut två till under dagen, håller på med den fjärde och för stunden sista nu (har inte fler batterier än så). Kul att skriva ut sina egna leksaker!
 6. Militärvalp -62. Går bra men en del svets och en del att fixa. Kättingar till 3 hjul. Pris 15000 eller bud. Avställd. Ring för mer info. https://www.blocket.se/gavleborg/Militarfordon_81357523.htm?ca=5&w=1
 7. Reservdelar till BV 202 Nya (NOS) reservdelar samt specialverktyg till försvarets Volvo BM Bv202, värmaren och verktygen är begagnade. Säljer helst allt för 5000:-, kan möjligen delas. Fördelningslådan och främre kardanaxeln kan med fördel användas i ett Valp eller Willys Jeep bygge. 5000kr för allt, känns som billigt för den som har nytta av prylarna. https://www.blocket.se/gavleborg/Reservdelar_till_BV_202_81272037.htm?ca=5&w=1
 8. Okej, det stora problemet jag inte vågat ta tag i. Om man inte slirar extra på kopplingen så "hoppar" bilen fram innan man kan koppla i helt. Vet inte om det är hela bilen eller bara hytten som rör sig, men det känns inte så bra. Kan det vara kopplingen som är dålig som ger ett sådant fenomen? Eller är det risk att hela motorpaketet rör sig så mycket att det rycker i kopplingswiren? Alla tips på vad det kan vara och eventuella felsökning/uteslutningsmetoder uppskattas verkligen.
 9. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Blev äntligen ett välbehövligt köp! Ingen verkstad är speciellt komplett utan en pelarborr, så på med släpet och iväg bar det. Efter många timmar och mycket svett står den till slut inne i verkstan. Rotade i gömmorna med tillbehör jag fick med en svarv, nog fans det en större chuck där? Jodå! Tyvärr var den helt stum, gick inte att skruva på alls. Ner i skruvstädet och fram med största polygripen! Fyllde hela chucken med 5-56 och började slita. Mycket skruvande senare gick den ganska jämnt, några "spots" som är lite segare, men inga problem alls att skruva för hand. Lite skillnad i storlek om man jämför med den chuck jag fick med, det är svårt att tro att båda är för samma intervall, 3-16mm borr. Öppnade upp växellådan och petade i fett i alla lager jag kom åt, det är något lager som är sämre än de andra, för det finns missljud men det försvinner helt på vissa växlar. Har inte orkat räkna ut vilka det kan vara. Nu är "bara" problemet att hela borren roterar åt fel håll! Jag vet inte om det är uttaget här i verkstan, eller om det är maskinen som är felkopplad med faserna. Blir att prova med en förlängningskabel från ett annat uttag innan jag ger mig på att fasvända motorn. EDIT: Drog en kabel från ett annat uttag, då går borren åt rätt håll. Man undrar ju lite vem som kopplat in uttaget som är närmst. Är det knapert med pengar så kan man gå på den gamla klassikern: Bättre ful-öl än ful-el!
 10. Tamaz

  11.00-16 på Tgb 11 ??

  Sorry! Jag missade att de var så stora, trodde bara det handlade om bredden på däcket. Jag tycker redan 35" går lite för fort i skogen på min 11:a. 13-bilarna har ju lägre utväxling i axelväxeln, så de går inte lika fort, då går det säkert bättre med större hjul med originalmotor och utväxling.
 11. Tamaz

  11.00-16 på Tgb 11 ??

  Hur menar du hur det fungerar? Om det är för brett, eller om man fastnar i skogen? Jag är nöjd med mina däck som är 12.5 breda.
 12. Vad är det för fel på Bollingern? Den ser ut att helt sakna fjädringsväg. Den studsar fram på gräsmattan värre än de coola kidsens 240's där vinkelkapen bara lämnat ett halvt varv kvar på fjädrarna.
 13. Tamaz

  Parabolic Springs (Heystee)

  Cool! 175 GBP per single spring or for a pair?
 14. Jag har kollat på det som sitter kvar på taket, och det var inte en Hella utan en tysk Bosch. Närmare bestämt en RKLE 110 blau. Dock har jag inte sett några rester från en bakre blandare. Hade alla bilar det?
 15. Tamaz

  Mek- och skruvartips!

  JDW, det där lär fungera i en knipa, jag skulle nog tvinnat kablarna med varandra, men det går ju bara om de är långa nog.
×