Gå till innehåll

Tamaz

Kapten
 • Innehålls Antal

  428
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  28

Tamaz senast vann den dag 17 Augusti

Tamaz hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

546 Excellent

Om Tamaz

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Hälsingland

Senaste besökare till profilen

157 profilvisningar
 1. Hittade den inte under dokument, dock hittade jag instruktionsbok för Ambulansterrängbil 3 bårar /T. På utsidan ser min ut som bilderna på Ambulansterrängbilen (bortsett från lite småsaker och AC-anläggningen. Inredningen i skåpet är dock inte alls likadan. Det är inte heller samma typ av värmare för skåpet och jag saknar takräcket ovanför hytten. Det känns som att manualerna är för en uppdaterad variant. Någon som sitter på en äldre som kan passa bättre?
 2. Gärna! Om inte annat skulle det vara kul att veta vad alla M-nummer som står på lådorna och hyllorna i skåpet är för något.
 3. Spännande att det funnits så få. Finns en del att fixa på den här, får se när det blir tid för det. Att det var skjutfältet hittade jag när jag googlade på vad det var. Jag beställde en liknande nyckelring till min 111A, men kunde inte lista ut mer än att den hört till A3, så det fick bli orten där vi bor nu på den brickan.
 4. 137400, kan det stämma?
 5. Tänkte bara dela med mig av några bra sidor jag använder för billiga reservdelar till vanliga bruksbilen. levoil.de - För olja. Gott om kvalitetsoljor från många märken till bra pris. Exempelvis brukar jag köpa Shell Helix Ultra PROFESSIONAL 0W-30 som är är klassad för VW long-life, VW 504 00 och VW 507 00 som bland annat betyder lågsotande för att inte sätta igen partikelfilter, något jag behöver till bruksdieseln. Beställer 5x5L då det är mest ekonomiskt rent fraktmässigt. Det går då på 165€ för 25 liter, nu har Euron gått upp en del men det blir ändå bara 69kr/liter och så billig märkesolja har jag inte hittat någon annan stans. Lite krångligt om man inte kan tyska (som jag), men google translate har hjälpt mig traggla mig fram när jag inte förstått. mister-auto.se Här beställer jag filter och diverse förbrukningsdelar. Sjukt billigt och det finns även gott om märkesprylar. Köpte nya glödstift till min Octavia 2.0 TDI, Bosh för 120kr/st. Mekonomen tog 350kr/st för samma. Likandant med bromsdelar, bromsbelägg från ATE till nuvarande Passaten, 1270kr på mekonomen, deras "Bäst-serie", 406kr på mister-auto, exakt samma produkt. Vad är då nackdelen? Jo, om du beställer fel och vill skicka tillbaka till mister-auto måste du betala en extra femtiolapp eller liknande för att få med en betald retursedel. Det är också sämre filtrering på delarna när man anger regnr, extra tydligt när resultat på mister-auto visar filter i flera olika dimensioner, bara en kan ju tänkas passa perfekt? Jag brukar dubbelkolla dimensioner på filter mm mot vad man får upp om man söker på regnummret på Mekonomen eller AD Bildelar som verkar mer tillförlitliga i att hitta rätt modell, ett lite latare alternativ än att gå ut och mäta på bilen. Ofta hittar jag exakt samma Bosh eller MANN art. nr. på båda ställen, fast priset är 40-60% lägre på mister-auto. Vi fick låna en Ford KA i en och en halv månad för att kunna övningsköra manuellväxlat, passade på att göra service på den som tack för lånet. Olja, oljefilter, luftfilter och nya skivor och klossar fram då det var rostigt och tog dåligt efter att den stått rätt länge. Materialkostnad från mister-auto med frakt var under tusenlappen för alltihop. Om det är värt besväret är väl upp till var och en, tänkte bara förmedla informationen om att alternativet finns. Kan vara extra bra när man ställer upp och hjälper någon med sämre ekonomi att få ordning på bilen.
 6. Tamaz

  MinÄlva

  Jag gick den vägen, har LED-belysning (10-30V) och 7-polig hona på släpet (spelar ju inte någon roll vad för kontakt man väljer, det var bara enkelt att ha som standard i ena änden), så kan jag anpassa vilken kabel/adapter jag använder mellan släp och bil.
 7. Tamaz

  MinÄlva

  Klart det blir bra det där! Jag butchade på min handske med 230mm vinkelkapskiva och borrade hålen med batteridriven skruvdragare. Inte det lättaste och tro fan det inte blev rakt (Handsken sitter runt 5° snett på stången) men det var inga problem på besiktningen. Alternativet till att kapa bort öglan skulle vara att hitta en ny sista del på dragstången. Letade en del men hade svårt att hitta till rimligt pris. Man har suktat lite på en och annan byggbod som stått längs vägen.
 8. Någon som vet var man kan få tag i en ny saftblandare? Resterna som sitter kvar på bilen tyder på att den gått hårt åt i skogen.
 9. C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg. Läs på Transportstyrelsens webbplats om kraven för att få ett C1-körkort. C1 - Medeltung lastbil (Transportstyrelsens webbplats) C1E – Medeltung lastbil med tungt släp Körkortsbehörigheten C1E ger samma rätt som C1 och du får dessutom koppla till en eller flera släpvagnar, om den sammanlagda totalvikten inte är högre än 12000 kg. Läs på Transportstyrelsens webbplats om kraven för att få ett C1E-körkort. C1E - Medeltung lastbil med tungt släp (Transportstyrelsens webbplats) Jag har svårt att tro att din M6:a går in på C1-kort va? [EDIT] Var inte mer än 600kg ifrån, var närmre än jag trodde ska jag erkänna.
 10. Stuvade om i "maskinhallen" för att prova om nya bilen gick in där, det gjorde den! Men inte med många centimetrar till godo. Synd att det inte är ordentliga takstolar i den här delen. Jag tror inte det här taket håller för att lyfta skåpet i, och jag tänker inte testa för att se.
 11. Ja, "fullt" C är planen. Inte tänkt tanken att man skulle kunna ta C1E därifrån, men det är ju såklart ett alternativ om fullt CE av någon anledning inte känns görbart. Jag antar att du hade möjlighet att övningsköra privat om du tog ditt körkort utan körskola?
 12. Fick svar från skatteverket. Om körkortet behövs direkt för den egna verksamheten så är det avdragsgillt, men inte om jag behöver det för att köra åt annan part. Vet inte riktigt hur man ska tolka det sista, men klart jag behöver ett C-kort så jag kan låna/hyra timmerbil för transport när det ska avverkas eller gallras i min skog? Det är ju lite plåster på såren när det kommer till det ekonomiska.
 13. Vi får se. 1000kr + moms för läkarintyg så jag kan ansöka om körkortstillstånd. De vet att man kan ta betalt när det oftast är företag som betalar. Fick idén att kolla om det är möjligt att ta utbildningen på firman, ska kolla med skatteverket. Det skulle ju inte vara så dumt.
 14. Kylaren verkar tät nu, men oavsett är en ny är på väg från Hansen.
 15. Okej, det var tidigare än jag trodde, men det är ändå lite drygt tio år kvar. Jag antar att det är något man kan leva med så länge man har behov av behörigheten.
×