Gå till innehåll

Tamaz

Major
 • Innehålls Antal

  469
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  33

Tamaz senast vann den dag 16 Februari

Tamaz hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

618 Excellent

Om Tamaz

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Hälsingland

Senaste besökare till profilen

286 profilvisningar
 1. Tamaz

  Tgb 1314

  Riktigt fint! Jag ser att du måste fylla på med plastmuggar också! Brytaren vid bakdörren, menar du den lilla lådan som manövreras av själva dörren i stil med "automatisk" belysning i en garderob? Jag har ingen aning själv, mest nyfiken på om jag tänker på rätt pryl.
 2. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Tack. Det finns andra forum för sådant, låt oss återgå till terrängbilar.
 3. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Johannes, fy fan!
 4. Tamaz

  Hemsidan seg?

  Idag är det snabbt, som det oftast är. Det var ibland som alltihopa segade ner något djävulskt. Som Kristaga säger så tog det ibland en halv minut från att man klickade till en ny sida laddades, vilket gjorde att det kunde ta flera minuter bara att navigera sig ner i forumshierarkin till den post man faktiskt ville läsa. Det har inte haft med klienterna (datorerna hemma) att göra, när man klickade stod webbläsaren bara still och "väntar svar från terrängbil.net" i vad som kändes som evigheter samtidigt som alla andra webbsidor fungerade som vanligt
 5. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Inte idag men igår. Den lilla japanska traktorn jag använder att ploga med på gården har haft svårt att få upp tempen när det är kallt ute och jag misstänkte att det inte fanns någon termostat alls. Nu när det var lite varmare väder och plusgrader passade jag på att skruva lite. Udda storlekar på alla bultar, det mesta verkar vara 12mm, men jag är inte heller van att skruva japanskt. När alla kåpor var av passade jag på att montera en kontakt så det är enkelt att koppla på batteriladdaren i framtiden. Termostat fanns, men den var inte vacker. Tyckte den såg stängd ut när jag tog ur den, men vem vet? Låg temp på den, 76,5C känns lite svalt eller? Bytte till en ny 90C. Provkörde och det blev varmt och fint, men plötsligt stod det en stråle vatten ur kylaren. Jag som hade tänkt rulla ut och flytta snö. Tömde systemet och fick ur kylaren: Gick lös med brännaren och lödtenn, inte snyggt. Svårt att löda så tunt gods, värmen försvann snabbt ut i kylaren och luften, eller så blev det för varmt och metallen brann upp. Efter ett gäng försök kände jag att det får bära eller brista, jag kommer inte lyckas få det bättre. Till min förvåning verkar det hålla tätt! Ser bättre ut på temperaturmätaren nu. Tidigare låg nålen nästan konstant i botten för att ibland orka sig upp två fjuttiga sträck vilket inte kändes helt optimalt.
 6. Tamaz

  MQM s TGB 11 projekt

  Vad är det för material/märken du använder? Och inte minst, var köper du dessa? Blir ju sugen på att fortsätta själv när man ser det här.
 7. Tamaz

  Sökes tank till TGB 11/13/20

  Är på jakt efter en ny tank då min läcker som ett såll. Kontakt via PM eller SMS/tele på noll sju två 3732152. //Thomas
 8. Tamaz

  Hemsidan seg?

  Det är för att sidan inte kör HTTPS med SSL-kryptering.
 9. Tamaz

  Hemsidan seg?

  Lyfter denna tråd. Nu är det lika segt igen efter inte så många dagar. @wingflyer Vet du vad webhotellet hittade sist när de löste problemet? Förutsatt att de tittade efter och inte bara testade "lösa" det med en omstart. Är det något med forumet som inte fungerar och äter alla resurser eller är det någon annan webhotellsgäst som vi delar server/resurser med?
 10. Tamaz

  Hemsidan seg?

  Idag är det extremt mycket bättre respons, endast sidor med bilder tar lite längre tid att ladda, ungefär vad man kan förvänta sig. Tack Wingflyer för att du kontaktade webhotellet.
 11. På senare tid tycker jag forumet blivit riktigt långsamt. Som nu strax före nio på en söndag, det borde inte vara så hög belastning (?) och det tar konsekvent runt tio sekunder från att man klickar på en länk tills den nya forumsidan laddas. Är det något som förändrats på serversidan?
 12. Jonas, så länge ärendet är aktivt så spelar inte utgångstiden någon roll. Det är nog bara om du inte inkommer med några uppgifter och ärendet ligger och väntar på dig för länge som det kan stängas. Kolla mitt ärende, det tog nästan ett år.
 13. Jag tjafsade ett bra tag som går att läsa tidigare i tråden. Släpet finns inte med i några register någonstans. Min metod var att alltid hålla trevlig ton, ringa handläggaren ofta (typ 2-3ggr per vecka) och fråga om status och vad mer jag kunde göra. Varje gång de gav mig en uppgift att gå på så la jag ett hyfsat försök att hitta något, och rapporterade sedan tillbaka vad jag gjort, hur långt jag kom i sökandet, och att ingen information gått att hitta. Detta fick jag från min handläggare under ärendets gång: Jag och mina kollegor har nu pratat om ditt ärende och kommit fram till följande: Börja med att vända dig till riksarkivet, landsarkivet och det militära arkivet och se om du kan få tag på handlingar som identifierar fordonet därifrån. Om handlingar fortfarande inte går att få tag på så får du inkomma till oss med en skrivelse där du uppger om vilka åtgärder du vidtagit och vilken efterforskning som gjorts gällande fordonets identitet och så får vi på ursprungskontrollen fatta ett beslut utifrån din skrivelse. Jag fick ett utlåtande från MFHF där deras "besiktningsman" styrkte att släpet hade sitt ursprung från civilförsvarsstyrelsen och var i originalskick. Det är möjligt att detta var "utvägen" för transportstyrelsen som då hade något (läs: vad som helst) att kunna motivera sitt beslut med och bli av med mig. Släpen tillverkades åt och användes av CivilFörsvarsStyrelsen, vilket går att utläsa från ID-skylten med CFS-nummer. Vad jag kan söka mig fram till existerar inget som heter Civilförsvarsföreningen, däremot finns föreningar på olika orter som heter "Ortnamns Civilförsvarsförening" som verkar ingå i Civilförsvarsförbundet. Civilförsvarsförbundet är i sin tur en egen organisation som funnits sedan 1937, parallellt med Civilförsvarsstyrelsen, och är uppenbart inte samma organisation. Civilförsvarsstyrelsen var en nationell myndighet som startades 1944 och lades ner 1986. 1986 fick Statens räddningsverk ta över de viktigaste funktionerna. Statens räddningsverk lades i sin tur ner 2008 och ersattes av MSB. Några register från Civilförsvarsstyrelsens tid över inventarier med hänvisning till CFS-nummer existerar inte någonstans vad jag kunnat hitta. Jonas, jag skickar ett PM med mitt ärendenummer för ursprungskontrollen, så kan du försöka hänvisa till det om du vill.
 14. Skillnaden verkar vara att före 45 krävs bara ett synintyg och en hälsodeklaration. Efter 45 krävs ett riktigt läkarintyg när man förnyar. https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/har-korkort/forlangning-av-hogre-behorigheter/
 15. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Vi får hoppas att Svana själv står med på listan, så han inte snopet står kvar med det onödiga när tjejjen åker iväg med bilen.
×