Gå till innehåll

ErikC304

Hedersmedlem
  • Innehålls Antal

    392
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    13

Allt postat av ErikC304

  1. Jäklar, kraftigt avis på den där byggnaden! Kul att kunna bygga nåt så användbart! :-)
  2. Min första tur i skogen med trettonbil höll på att orsaka mig hjärtattack sagt i det sammanhanget. Jag är nog inte ensam om den upplevelsen heller gissar jag, när ett blad som legat uppepå klacken glider och smäller ner på ytan den egentligen ska ligga på.
  3. Jag minns jag reagerade på det där när jag började rota i trettonbil nummer två som var olika mot nummer ett. Tre, fyra, fem och sex var mer eller mindre olika allihop, u-format och L-format. Flera såg bara avkapade ut. Som jag minns det var det utsidan som var bortkapad på de som var utan uppstick, ingen kapad på insidan. Men som sagt, vissa saknade både på mellan och bak, medan nån saknade bara på ena axeln.
  4. Kul! Stiligt Johan :-) Ska bli kul att se resultatet och ansiktsuttrycken på de medåkande :-) Känner mig kraftigt omkörd, men snart ska det kunna gå att ta lite i mitt bygge med.
  5. Jag ber att få tacka Pvpjtgb1111 Jonas för åkturen! Kul att få åka lite riktig bil igen, det gav mersmak för både mig och grabbarna. Kul att uppleva stämningen i skogen och tjöta med Fredrik L, Pigge, Rikkinen och några fler. Grabbarna tyckte det var kul att leka med tillhörande familjemedlemmar i lagom ålder också, de somnade gott ikväll :-)
  6. Har inget hänt med bilen sen senaste bild, blev ingen ork över med arbete och vab osv i höstas. Nu har jag startat fritidsföretag som tagit all ledig tid i anspråk de senaste två månaderna; besök gärna www.TraktorTEMA.se! Redskap och maskiner för småskalig verksamhet inom jord- och skogsbruk, hästgård och fastighetsskötsel. Första leveransen minitraktorer kommer v13! ... och målet är FORTFARANDE att åka på träffar med bilen i vår. Nu är det ju ljusare, orken är bättre och vädret bättre för att greja utomhus.
  7. Inget till markeringsfärg? Jag har en släkting som varit inom vägverket och den tjänstesaab jag minns från mitten 80-tal hade en sprayfärgburk monterad vid ena bakhjulet och en del andra finesser som hade med planering för vägarbeten att göra.
  8. Nån som kan dra ut en husvagn som står i vägen på en sommarstugetomt på Tjörn? Jag har en bekant utan körkort som äger en husvagn som står ivägen. De använde en vanlig personbil att dra med, men de höll på att inte få ut bilen därifrån eftersom tomten är för blöt, så husvagnen står kvar. Det är en Solifer Jubilee -89 och kan vara till salu samtidigt. Nån som kan - eller vet nån som kan - hjälpa till? Mot ersättning naturligtvis.
  9. Håll i er pojkar! Här behövs det då i alla fall. Undrar om det gamle garaget står pall för Gorm...
  10. Hehe. Det var fan falskt alarm. Vaknade senare på natten av mera krafs och gnagande, det kan ju naturligtvis vara flera gnagare. Öppnade förnöjt luckan i golvet i morse och skulle ta ut kräket - fällan laddad och orörd! Jahopp, då var det väl fällan i kökstaket då, den är precis under sovrummet. Så ner med armaturen och fram med fällan - outlöst och ostbitshelvetet borta! Fick fram ett tunt papper och la det försiktigt på utlösaren och den small på en gång. Hur FAN har kräket lyckats meta med sig osten??? Frågan är vad det var för smäll jag hörde. Det är ju ingen explosion vi talar om, men den hördes och lät lite instängt, dovt och kom från golvet. Krafsandet slutade abrupt. Ändå hängde det inte ihop. Rekvirerar snart en AK5 och brassar rätt genom bjälklaget för minsta krafs.
  11. Vi har väckts utav gnagare flera gånger per natt sen i helgen och de levande råttfällorna har uppenbarligen gått bet. Igår plockade jag ner en armatur i köket och tog ett hål i taket och fick upp en fälla, men det krafsades och väsnades inatt ändå. Ikväll fick jag hål på golvet i en garderob och ner med en fälla i sågspånet där. Krafs krafs krafs PANG! för en stund sen och sen dess har det varit tyst. Hoppas det blev fångst och inte bara att det löste ut och skrämde bort, för jag trimmade fällan att inte behöva mer än nudda utlösaren. Har tröttnat på gottegrisar som rånar fällor på betet för att fällorna är för hårt ställda vid köpet.
  12. De där indierna var jävligt envisa på vår telefon för två tre år sen och jag bad dem dra åt h... men de ringde hur många gånger som helst ändå. Sista gången jag hörde från dem kom jag på snilleblixten att säga att jag inte kan nåt om datorer utan använder mig av en bekant. Kan du ringa honom? Ok blev svaret och han fick nummer 031-11414. Vet inte om det numret funkar med riktummer, men jag har sluppit dem sen iaf.
  13. Här är det regn, tidvis horisontellt... Ingen dager, bara grått.
  14. Jag röstar för tolv olika! En beskrivning per fordon röstar jag också för.
  15. Första beställningen kommer här! Även om jag inte har en gissning om vilka bilder det blir, finns det väl bara vackert som framkommer på detta forum?
  16. Jag beställer härmed "Vad har ni gjort idag då-prenumeration" på dina bilder på bärgningar. Inte för att du varit snål med bärgningsporr hittills, men bara så det fortsätter
  17. Fränt! Hydraulik är ju bra att ha på bilen, hade jag också gärna haft! Vad jag fattat passar kraftuttaget på lådan, men tvärstag/vakuumtank precis bakom lådan gör att det inte går att koppla kardan på medbringaren. Jag vet inte heller hur tajt det är, om original kraftuttag är tunnare och 202-uttaget inte passar för den skull. EDIT: Jag var lite långsam med mina spekulationer
  18. Grabben fyllde fem för några veckor sen och hade kalas för sina kompisar igår. En av presenterna han fick var plus-plus och grävmaskinen var alldeles för svår för honom. Men det var minsann klurigt att följa beskrivningen även när man byggt en hel del i sitt liv och tolkat byggbilder och ritningar professionellt i två årtionden. Nyanserna i färgerna gjorde det svårt att se konturer för all del. Kul var det i alla fall! Legobyggsatserna han fick var också roliga, det är skaplig skillnad i design på bitarna jämfört med vad jag byggde 1977...
  19. Nu har jag ingen vetskap, så det här är min egen spekulation. Men jag skulle bli kraftigt förvånad om det utfördes några som helst krockprov med C3-serien. Det jag läst nånstans (med andra ord klassificerat som "hörsägen") är att det enda konstruktionskravet som fanns på en lätt lastbil på 70-talet var att förarplatsen skulle finnas i den främsta tredjedelen av fordonets längd... Slagproven med vikt som svingas mot hytten har jag ett minne av gällde tyngre fordon och senare årsmodeller än C3. Hur som helst så provades de här bilarna ut för bästa möjliga sikt framåt - vad gäller det som rör deformationszoner i alla fall - vilket en motorhuv hade begränsat. De som kör bilar i ungefär C3-storlek med motorhuv kan nog hålla med att när man kommer över ett backkrön efter en brant backe har man noll koll vad som finns framför och under bilen. Men i våra bilar ser man rätt över krönet och får bra överblick eftersom man kommer upp två meter över marken och ser 45 grader ner framför bilen. Militären hade nog bara manövrerbarhet och framkomlighet som kriterier. Säkerheten i kalla krigets miljö var snabb rörlighet, deformationszoner begränsade den säkerheten även om man säkert var helt medveten om att avkallet skulle skörda olycksoffer.
  20. Tippar lätt? Kör man med insidan tippar de INTE lätt. De är ju avsedda för att lastas och med last är det självklart lättare att få ikull dem eftersom tyngdpunkten är högre. Men själv har jag haft offroadvana medåkare i bilen som börjat klamra sig desperat i det som gått att hålla sig i och ändå har bilen inte varit nära att tippa. Men när man är nära gränsen vill det till att ha ordning på hjul och friktion, för då behövs det bara en mindre sten eller grop under fel hjul, eller en liten halk i sidled med plötsligt stopp för att lägga omkull.
  21. Intressant film i mitt maskin- och brukshistoriska intresse, mer sånt!
  22. Bilden i Vinkons post ovan: Jag minns inte omständigheterna runt varför man gjorde provet som resulterade i att bilen blev i det skicket, men den är inte krockad i trafik utan släppt med näsan först från en kran. Det är givetvis illa nog, resultatet blir väl likvärdigt med frontalkrock med lastbil give or take. Frågan är ju om man överhuvudtaget överlevt en sån smäll, men om man bortser från att man lär slagit skallen i rutan och överkroppen i ratten så lär man ju ha krossade ben och inre skador i bålen.
×
×
  • Skapa nytt...