Gå till innehåll

Isolering inklädnad


Gäst Seglarn

Rekommendera Poster

>JDW du har rätt omsatt det sväller, man får nog spraya utan panel, sedan skära till det när det torkat och trycka dit panelerna i efterhand. Det går nog inte att spraya in bakom en panel utan att det blir kass....

 

 

Intressant med firman som sprutar, gissar att de har en högre kvalité än byggmax, å åtgången är ju inte så stor så det kostar nog inte många kr.

 

Jag skall nog testa på en panel för å se om det funkar...:-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Undrar varför innertaken i Scania TGB är perforerade :unsure:  Bakom dörrklädslar med mer i vanliga bilar sitter det ju plast för att förhindra att varm och fuktig kupeluft går ut i dörren och kondenserar mot den kalla ytterplåten. Isoleringen ovan Scanias innertak är ju inplastad förmodligen för att hindra fuktinträngning. Perforeringen försämrar ju snarare än förbättrar kondensering. En tät operforerad skiva skulle väl egentligen vara att föredra :unsure:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Skulle man kunna isolera med pu-skum och sedan klä med lämplig skiva?

 

Pu-skum har högre U-värde än isolering och man kan ju enkelt fylla alla så hörn så att det inte blir glipor och få en ännu bättre effekt?

 

När jag använt det i huset klibbar det fast rejält så förhoppningsvis även på plåt men det har jag inte testat....

 

När det stelnat får man förstås skära till det men det är ju ganska hårt när det stelnat så det borde göra att masonitskivorna inte trycks in och hoppar lös lika enkelt som med dagens mjuka glasull?

 

 

 

Pu-skum är mitt favoritvapen mot getingbon oxå, smyg in spraya i hålet och spring ut snabbt.... :-)

Jag har för mig att PU-skum och fogskum kräver fukt för att svälla bra och sedan i viss mån accumulerar fukt vilket låter tveksamt i rosthänseende :huh:

Vanlig takplåt till tillexempel lagerhallar är kondensbehandlad med ett tunt lager av någon påsprutat isoleringsmaterial, det kanske kan vara ett alternativ till asfaltsmatta om man inte vill åt bullerdämpningen ^_^

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man kan nog inte ha skum (eller isolering) ända upp till takplåten på en kåk, då finns inge luftspalt så allt organiskt mtrl ruttnar eftersom fukten stannar kvar under plåten, det har nog inte med vilken sorts isolering man använt utan bristfällig spalt och nockventilation, det var liknande problem i mitt hus, fick ta en hålsåg och göra 20 hål genom taket och sedan täcka hålen med en liten platshuv under pannorna.

 

Kondens borde inte vara någon risk med skum om den endast är oorganiskt mtrl, det är samma lösning i väggarna på kylskåp, frysar mm och där kan det bli rejält med temperaturskillnader (60 grader) men de innehåller förstås inget trä eller masonit utan endast plåt och plast.

 

Fukt kan man spraya på efter att man sprutat för den skall svälla mer men när den stelnat så binder den inte fukt mig veterligen. Jag har haft en klump liggade ute i regnet länge men det enda som hänt är att solen gjort den porös men inte tyngre trots regnande.

 

Det är nog klokt att höra sig för med proffsen först..... Blir lite jobbigt att få bort eländet om man skulle ångra sig....

 

Grabbarna på foamking har förhoppningsvis koll på sådant... :-)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har för mig att PU-skum och fogskum kräver fukt för att svälla bra och sedan i viss mån accumulerar fukt vilket låter tveksamt i rosthänseende :huh:

 

 Dette er 2-komponent skum. Noe helt annet enn vanlig 1-komponent byggskum som helt riktig krever luftfuktighet for å herde.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...