Gå till innehåll

Micke/mqm blandade bilder


Rekommendera Poster

Alla "galenskaper" kommer nog dokumenteras från uppstart till bänkning och körning så jag lägger ut lite framöver när det finns något att bjuda på :) Kommer bli lite stressigt framöver då vi har tid för mappning den 20e och ska va på plats för tävling den 28e, så det måste gå bra och inte bli några ras vid mappningen. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Börjar närma sig.....har hänt lite på slutet och nu när man är någonstans i virrvarret med att dra kablar, fixa klart det sista med kylsystemet, och annat pill så känns det rätt så bra. Körde runt maskinen på starten idag o kollade så att oljetrycket blev fint samt att det kom olja dit det skulle :)

 

Tog några klena bilder med gamla mobilen

 

20140212%20011.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dagens bild på "Skrotis". Imorgon blir sista arbetsdagen med "honom" innan det bär av för sista småpillet (alu svetsning samt det som vi ev inte hinner klart med) och väntande mappning.

 

Måste påpeka att tryckrören från turbo till insuget inte är nått jag/vi tillverkat utan suttit på sen köpet och tanken är att vi ska göra nya och bättre / finare när vi hinner  och det ska väll ev dit någon mer ic också framöver  -_-

 

 

nikon%202014-02-16%20005.JPG

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det där duger väl.

Tråkigt bara om ni bygger om dem efter mappningen, och ändrar något så ni behöver mappa om en gång till.. :o

 

Om nått ändras framöver så kommer det nog inte påverka mappningen så nämnvärt och det är risk att vi kommer bottna bränslepumpen och byter vi den till sommaren eller nått så åker vi på att mappa om den i alla fall gissar jag.

Nu gäller det att komma på hjulen och hinna åka till Speedwekend om det nu blir nått beroende på om det finns is att åka på. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Verkar inte bli något isåkande, vädret är inte vad det borde samt att "skrotis" just nu står still pga nått strul med bränslesystemet som har inträffat idag under finputsning av mappningen.

 

Skrotis har dock presterat 850Hk och 900Nm på hjulen (mellan 5-7000 rpm) än så länge så det ser bra ut :wub: .

Kommer kanske på inrådan av han som sköter mappningen att bli vassare kammar framöver och sen som vi även misstänkte själva kommer vi behöva bättre bränslepump om vi ska ha ut mera "mos"

 

Var ingen vidare miljö att filma i när man står i "båset" där mappningen utförs men en liten snutt i början av mappningen blev det. 

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Minns faktiskt inte vad vi har för pump den är inbyggd i tanken och är en stor rackare har för mig den skulle räcka för ca 1300Hk om man kör på bensin och ca 1100Hk om man kör på E85 vilket vi gör. Finns en större variant att införskaffa om det behövs vilket det nog kommer göra om vi ska byta kamaxlarna och få ännu mera "brus i kubbarna" :) Då måste vi också byta bränsleledningen som kommer bli för klen och den är ju redan rejält tjock...... och på det följer kanske nya spridare.....

Det blir fort mycket saker att tänka på om man kliver upp ett steg. Vi fick ju byta allt nästan för den uppgradering vi gjorde nu och innan sommaren så måste dom beställda sviktstålsdrivaxlarna monteras annars kommer det bli drivaxel/knuts ras när sommarsulorna sitter på.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dags för nått lite terrängbaserat material i min tråd.

 

Jag har sedan barndomen en annan hobby, nämligen inom rollspel. Många är ofta lite osäkra på vad det är men nämner man Drakar och demoner så brukar rätt många veta ungefär va det handlar om.

Jag själv började spela Mutant vilket är ett svenskt rollspel med Sverige och dom nordiska länderna i fokus.

 

Mutant har utkommit i många olika utgåvor under åren och nu är det snart dags för ännu en ny variant av spelet.

Det kommer att komma en ny utgåva under våren och dom som konstruerat och producerat denna gång är "Fria ligan".

Dom började med en så kallad foundraiser där man kunde bidra med pengar för att dom skulle kunna genomföra det hela.

Jag gick med och gav mitt bidrag på en lite högre nivå och då var man garanterad en bild med i färdiga upplagan samt en massa andra saker.

 

Det slutade inte bättre än att tgbn blev med på bilden också :)

Bilden representerar en form av motorburna nomader i regelboken (lite  madmax stuk) och jaa det är exakt så jag ser ut i verkligheten  <_<

 

2014-02-26%2020.25.23.jpg

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...

Invigde lyften idag med lämpligt tgb jobb. Insåg att jag måste kapa till en lagom träbalk att lägga på främre lyftarmsparet så man kan lyfta tgbn lite jämnare så den slipper "epastuket" när man har den upphissad  :D

 

lyft%20test%20med%20tgb%20136.JPG

 

 

Nu ser den lite "tuffare ut" med sommarsulorna monterade, och har man bara 1/4 tank  så tar det i balken i buren där bak lite lite grann även om man släpper ut luft ur däcken till ca 0.8  :huh:

Så det blir till att ha mera bränsle i i fortsättningen  :P

 

lyft%20test%20med%20tgb%20137.JPG

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

"Stresstestade" lokalen idag med några av mina fordon. Och det såg bra ut ser ut som att jag får plats med allt runt "arbetsplatserna" som jag tänkt det. Får nog även in mina 2 sista bilar om det skulle knipa :)

 

Och om någon är sugen så ligger den röde ute på blocket från o med nyss :)

 

fordon%20i%20lokalen.JPG

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...