Gå till innehåll

Johannes

Major
 • Innehålls Antal

  991
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  57

Allt postat av Johannes

 1. Här är en tråd med några bilder på det jag pysslat med på min elva senaste året. Ambitionen är inte att göra en riktig husbil utan göra enkla reversibla saker som gör att jag kan plocka av alla grejor och flytta till en annan bil eller sommarstuga i framtiden. Det finns lösa planer på att bygga en enkel sommarstuga i Norrland i närheten av släktgården, om så skulle bli fallet så kommer alla 12volts prylar man samlar på sig elvan komma väl till pass, men det får framtiden utvisa. Det kommer förmodligen aldrig bli en riktig camper som många andra har byggt utan snarare vill jag med en låg budget fixa alla funktioner som krävs för att kunna åka ut i skogen en vecka och leva hyfsat bekvämt med fru och två ungar. Frun trivs bäst på hotellrum så för att hon ens skall överväga att åka ut i skogen så krävs att vissa basala krav är uppfyllda. Förhoppningsvis skall dessa enkla förbättringar möjliggöra en Islandsresa om två år. Mina idéer om elvan är enligt följande. 1. Reversibelt, allt skall gå att skruva bort utan att lämna allt för stora sår i bilen. 2. Dubbelt användningsområde om möjligt, tex kan gasolkök användas i trädgården hemma och i bilen. 3. Kostnadseffektivt, det mesta är begagnat eller av "biltema"standard. 4. Enkla fula funktionella lösningar är att föredra framför tjusiga lösningar som kostar mer. Krav. 1. Bekväm sovplats för 4 pers. 2. Plats för last, trots en så liten bil. 3. Matlagningsmöjlighet. 4. Tvagningsmöjlighet. 5. Toalett. 6. Matförvaring (kylskåp). 7. Rejäla solceller för att kunna stanna länge utan att sakna el. ......Och så vidare.... Fel krav dyker säkert upp efter hand. :-)
 2. Tror att de där verkar vara kalasbra... stadiga som attans.
 3. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Tja.... snart är jag villig att betrakta hela landet som ett ”utsatt område”..... ..... var med min 4åring och köpte godis idag när butiken plötsligt blir utsatt för ett väpnat rån. En slyngel i adidasbrallor, keps och ”Zorro-maskering” gick fram till kassan knackade med sin pistol på disken. Han fick ett gäng cigarettpaket och sprang därifrån. Det är ett sjukt land där man gradvis vänjer sig vid att kriminella tonåringar tar över stadsdel efter stadsdel..... Gissningsvis kommer slyngeln tillbaka när han behöver mer cigg. Tur att våra politiker lever i en skyddad värld och lägger våra skattepengar på ”genushjärntvättningsmyndigheter”, elcyklar, koldioxidkompensation, Hamasfinansiering eller vilken annan vedervärdig dårskap som helst som faller dem i smaken för stunden. Jag inser just att min 4åring redan upplevt sitt första väpnade rån. Våra barn växer nu upp i ett land där det är normaltillstånd.
 4. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Älvdalen.... brrrrrr.. där har jag frusit som ung pansarpionjär..... det ser kallt ut med hoj..... kämpa på!
 5. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  När startar ”Svana fordonsrenovering AB”? Kan tänka mig att bli kund....
 6. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Den blir så fin att den inte får köras utomhus längre... bättre än ny!
 7. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Omaha beach. Fransmännen har mycket att vara tacka USA/GBR/CAN för.
 8. Johannes

  Dagens födelsedagsbarn :)

  Grattis!!
 9. He he bra idé. Har inte skruvat fast den ännu men det blir skarpt test direkt.... de verkar bra ”Quick fist” .... sitter som berget. Måste vaddera fronten, hade velat ha en ytterligare nack kudde för ändamålet men det får nog bli limmat liggunderlag och den vanliga nackkudden. Vad skall man limma med?
 10. Hammare och skära? Fina hjul för Sovjetisk lera ivf.
 11. Johannes

  MQM s TGB 11 projekt

  Snyggt!
 12. Ja, då fick det bli Quick - fist hållare. Blir säkrare eftersom vapnen sitter fast i själva lastgallret istället för att de endast hålls kvar av luckan på skåpet. Skåpet består av 12 mm plyfa i botten och 12 mm som lock samt 70mm plyfa inuti. Alltså totalt 94 mm tjockt och hamnar i nivå med metalldelen på baksätet. För att få plats med kikarsikten och ”försänka” quickfistarna har jag nyttjat utrymmet bakom skåpet, det finns ca 18 mm ”luft” bakom. Det får bli lite skumplast i det stora hålet i mitten där kikarsiktena blir placerade. Mitt största sikte är 50 mm i diameter och just där siktens hamnar finns 100 mm utrymme så det finns plats för lite vaddering.
 13. Johannes

  God Jul & Gott nytt år!

  God Jul terrängbilsvänner!
 14. Vacker patina på låddan.
 15. Johannes

  Nackkudde + säteskuddar + vinschgrejor

  Tjena. Skulle behöva kuddarna till baksätet samt tillhörande nackkudde. Om någon satt in finare baksäte kanske ni har detta över? Skulle gärna fylla på vinsch-tillbehörslådan med lite fler stroppar, kastblock och schacklar om någon har sådant som samlar damm. Skicka PM till mig eller kanske sms nollsjunollfem 723287.
 16. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Du får lösa ut den kanske i ett badkar med vatten, eller i en gödselstack? Väntar på din youtube film....
 17. Kanske kan detta vara ett alternativ till skumplast? Nån dom provat Quick fist till annat?
 18. Tre bössor var kanske lite optimistiskt, det får inte plats men det behöver man å andra sidan inte heller. Två platser för bössor får räcka, då blir det plats över till annat oxå. Klurar på att bocka några metall bitar som krokar med lite vaddering och kanske kapell-gummi-stroppar för att hålla dem på plats..... idéer mottages tacksamt.
 19. Nu börjar sågandet. Frun har tröttnat på att ha en plyfa på hallgolvet.....
 20. Johannes

  Nøkkelring C300-serien

  Fredrik, köp en 11 ring till mig så får du stålar sedan.
 21. Johannes

  Vad har ni gjort idag då?

  Ha ha ha.... har fått soppatorsk på både bil och mc men det går ju snabbt å hämta en dunk med taxi. Den där bilen lär väl få stå med elverk ett dygn innan den har kräm nog att ta sig till en laddstolpe.... En ny affärsidé i framtiden är att åka runt med 60A elverk på släp och hyra ut till ockerpriser...
 22. Ja, bakom ryggstödet i baksätet är oxå ett bra ställe.... enkelt å fälla ner. Har byggt igen baktill så det syns inte bakifrån heller. Dock är jag rädd att bössan kan bli klämd om lasten förskjuts. Däremot är det nog ett bra ställe för yxa, spade, spett och sånt som inte är så ömtåligt. Får nog bli nåt där oxå. Något skall man ju göra i vinter....
 23. Nu har jag fått mitt bästa idé på länge... ha ha ha..... irriterade mig på igår på älgjakten på att man har bössan liggande på golvet och skramla runt i väskan alternativt inklämd mellan högerbenet och handbromsspaken. Det finns inget bra ställe i min 11:a att sätta fast ett gevär. Men... plötsligt hände det som en uppenbarelse från Gud.... man kan ju bygga en dold gevärsförvaring bakom backskydden i baksätet. Nackskydden sitter ca 8 cm längre bak än stolarna. 8 cm bör räcka till. för en kikarsikte + tunn låda + vaddering. Det är möjligt att det blir aningen mindre bekvämt för baksätespassagerarna men det får de acceptera. Man kanske kan lyxa till det och skära ut i sånt där mjukt skum exakt efter gevären, knivarna mm så det blir snyggt å prydligt? Kanske en Heineken-glädje sprider sig bland jaktkamraterna vid öppnande av skåpet? Vad tror ni om detta?
 24. Om man inte får nån grön lampa på ”signal” så är väl radio eller antenn kass?
×