Jump to content

Johannes

Major
 • Content Count

  1,013
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Everything posted by Johannes

 1. Jo det vill jag gärna har redan en lämplig maskin men den drar lite mer kräm, räcker inte med 1000w inverter..... får bli nästa grej... 1500w inverter hade varit perfekt.
 2. Det är lyxigt med växelström i bilen. Nu sitter ovan nämnda omvaldare fast och funkar kalasbra, mutterknack, borrmaskin, tigersåg, vinkelslip mm funkar på en 1000w omvandlare. Denna är ju ”ren sinus” eller påstås åtminstone vara det men jag har inget oscilloskop så det blir svårt att veta hur snygg sinuskurva den gör. Vet inte riktigt vilken pryl jag skall testa med. Batteriet är AGM på 170 ah. Hälften av dessa går att nyttja om man skall vara snäll mot batteriet, alltså 85 ah. Har testat lite..... har inte tagit hänsyn till förluster.... 900 watt vattenkokare, kokar upp 1 liter vatten på 9 minuter = 11,25 ah eller 1,25 ah / deciliter. 750 watt kaffebryggare (Jula 199kr) kokar 1,25 liter kaffe på 13 minuter = 13,5 ah eller 1,08 ah / deciliter. Kaffe kan man alltså koka 6,5 gånger innan det behövs solenergi eller start av motor. Konstigt nog drar kaffebryggare mindre energi än vattenkokaren men det kan ju vara så att tillverkaren av vattenkokaren överdriver sin effekt litegrann, kineserna är ju bra på att salta sina specar. Hushållsmixern drar ynka 300 watt så grädde kan man vispa i nästan 3,5 timmar... undrar när man behöver vispa grädde i skogen... har inte råkar ut för det ännu...
 3. Cruising i Kungälv idag, ganska bra utsikt 2.4 meter över asfalten.
 4. Man vet att man har ungarna på världens bästa dagis när de har militärfordonstema en hel dag och man får köra in till sandlådan och agera lekstuga till småttingarna. Kan meddela att det får plats minst 15 illbattingar samtidigt....
 5. Klubbkörning med Kungälvs Jeepklubbidag. Hade en Hummer på besök som satte sig fast i värsta kletiga gyttjan. En jeep försökte rycka lite men lyckades knäcka drivaxeln.... sedan blev den uppvinschad bakåt med hjälp av två vinschar och några kastblock.
 6. Det verkar tyvärr vara 80 dollar styck + frakter å grejor så jag kan tänka mig att det blir minst 1200 spänn styck. Fick nåt konstigt svar från kineserna, tror jag lägger ner just denna kompressor.
 7. Tja allting pajar nu...... ena 12 v kompressorn har lagt av och nu brann även 12-> 230 invertern upp. Startade den och det kom en gnistrande ljud och sedan sa det PANG.... nu går den inte igång. Öppnade och kollade och alla säkringar är hela och jag kan inte se nåt svart på kretskortet men gissningsvis så exploderade någon komponent och det var en begagnad fyrkantsvåg ingen idé att lägga nån energi på. Den är nog 10 år gammal oavsett. Hittade denna på nätet som faktiskt har "REN SINUS" för en spottstyver, det verkar lite för bra för att vara sant men jag skall testa den utförligt. Den är på väg från tyskland just nu. Funkar denna 1000w bra så skulle jag nog vilja köpa en 1500 w istället (restad till juli/augusti) då blir denna till salu. 1500w ger möjlighet till "off grid" nespresso, mikrovågsugn samt nästan alla tänkbara kaffebryggare, verktyg och andra helt onödiga grunkor. https://www.expondo.se/msw-spaenningsomvandlare-ren-sinus-1000-w-10060767
 8. Skall testa år göra rent eländet men här hittade jag en som verkar vara en Viair kompr. fast utan Viair-loggan... kanske kommer den från samma fabriks nattskift? Det står till och med Viair i beskrivningstexten.... 100% dutycycle i 100 PSI (7 bar) gissar jag att denna har isåfall. Minsta order är två stycken..... nån mer som vill dela på ett par isåfall? https://www.alibaba.com/product-detail/200-Psi-Air-Suspension-Pump-444_60797607410.html?spm=a2700.7724857.normalList.177.31581200cWGuZT https://www.viaircorp.com/dual-packs/dual444c
 9. Näe ingen garanti tyvärr. Jag har en liten tank 7 liter och dubbla 12v kompressorer (en billig å en dyr) men nu är den dyra kass.... hade den utlånad och jag kan tänka mig att det är en bidragande orsak till att den havererat. Nu klurar jag på att köpa ytterligare en billig kompressor istället för en tokdyr. De har en liknande Viair på Tatanka för 2900kr men finns det nån billigare som man vet är bra kan man lika gärna köpa nåt för halva priset. Får utforska swecon om den går att hitta.
 10. Oj oj elände, är det en god utsikt att bli återställd även i högerhanden? Krya på dig, håller tummarna å ber en bön att du skall återgå till topptrim igen.
 11. Idag har jag skruvat isär min Viair 440P. Den funkar men bränner säkringen efter ca 1 minut. Vad jag kan se verkar motor och motorkol vara i toppskick, hittar inga elektriska fel.... den har ju inte gått många minuter så allt annat vore ju konstigt. Däremot verkar det som gummipackningen runt kolven har brunnit upp, så nu är det metall mot metall i cylindern. Cylinderloppet är fullt av svart klet och kolv & topplocket. Frågan till expertisen här på forumet om det är sannolikt att en överhettad packning på kolven kan ha orsakat såpass mycket högre friktion att säkringen brinner? Spontant tänkte jag tvärtom att utan tätning bli kompressionen lägre och därav borde den inte jobba lika hårt..
 12. Vacker, inte helt vanlig nuförtiden antar jag?
 13. Gamla vs nya batterier. Biltema 1749 riksdaler styck. 4 år garanti avgjorde saken.
 14. Jo det min tur att köpa Batterier. De gamla har hållit bra trots att de är minst 7-8 år gamla, nu krävs det en bön och tålamod för att den skall orka dra igång. Överväger Biltema AGM, det blir ju tokdyrt att köpa dem i par dock.......
 15. Då har man kommit ut vinterdvalan och vapenskåpet sitter äntligen fast. Nu skall det bara vadderas lite och fixas nåt stöd till luckan så man slipper ha med sig ett vattenpass ... man sitter faktiskt bättre nu eftersom ryggstödet är i linje med sätena. Så vitt jag kan bedöma är det dessutom säkrare, lite mjukare att slå huvudet i nu än tidigare framförallt för ungarna som ändå inte når upp till kudden. Luckan sitter med haspar och bandet blir en extra säkerhet. Skall skaffa någon annan färg på det bandet, röd passar inge vidare... Glad påsk kamrater!
 16. Har fått lös den nu med massa varmluftspistol och mutterknack så piniontätningen är nu bytt (det var syftet). Nu skall den dras ca 300 nm, hårdare än vad min momentnyckel tillåter.... man får nog åka å köpa en riktig momentnyckel.
 17. Jag får inte lös medbringaren! Har förstås inget specialverktyg men det borde väl räcka med mitt hemmagjorda mothåll? Har värmt med varmluftspistol men muttern sitter som berget. Några tips? Mer värme? Längre skaft?
 18. Jag kanske dyker upp.... är det ingen mer som vill ha en TGB -träff på fortet maj?
 19. Kul blir spännande å se hur det går! Sån där facebook håller jag inte på med så ladda gärna upp en massa bilder här istället.
 20. Tja.... snart är jag villig att betrakta hela landet som ett ”utsatt område”..... ..... var med min 4åring och köpte godis idag när butiken plötsligt blir utsatt för ett väpnat rån. En slyngel i adidasbrallor, keps och ”Zorro-maskering” gick fram till kassan knackade med sin pistol på disken. Han fick ett gäng cigarettpaket och sprang därifrån. Det är ett sjukt land där man gradvis vänjer sig vid att kriminella tonåringar tar över stadsdel efter stadsdel..... Gissningsvis kommer slyngeln tillbaka när han behöver mer cigg. Tur att våra politiker lever i en skyddad värld och lägger våra skattepengar på ”genushjärntvättningsmyndigheter”, elcyklar, koldioxidkompensation, Hamasfinansiering eller vilken annan vedervärdig dårskap som helst som faller dem i smaken för stunden. Jag inser just att min 4åring redan upplevt sitt första väpnade rån. Våra barn växer nu upp i ett land där det är normaltillstånd.
 21. Älvdalen.... brrrrrr.. där har jag frusit som ung pansarpionjär..... det ser kallt ut med hoj..... kämpa på!
 22. När startar ”Svana fordonsrenovering AB”? Kan tänka mig att bli kund....
 23. Den blir så fin att den inte får köras utomhus längre... bättre än ny!
 24. Omaha beach. Fransmännen har mycket att vara tacka USA/GBR/CAN för.
×
×
 • Create New...