Jump to content

Volvo Laplander Camper

Major
 • Posts

  479
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Volvo Laplander Camper last won the day on August 9

Volvo Laplander Camper had the most liked content!

About Volvo Laplander Camper

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Volvo Laplander Camper's Achievements

Member

Member (1/1)

576

Reputation

 1. Nej inga biltema rekomendationer vet inte vad de har för något. axlar är hypoid så då är det förstärkt gl4 eller gl5 finns diffbroms lägg till ls på oljan. Alla gl funkar i lådorna men olja med lättare flytbarhet och tunnare film gör att synkringarna bromsar upp bättre, finns volvo standar för olja för senare vxl lådor framtagen för 47'orna och då blir de lättväxlade men bullrigare. Men vanlig motorolja går bra vilket volvo körde med på m41 tid innan man prövade atf olja för att sen gå tilbaks till vanlig olja. Fina dyra oljor för lådor är ofta tröga kalla och du lär knappast ha nytta av någon olja som ska upp temp innan den fungerar, det blir bara svårväxlat och går tungt och mindre hk på hjulen.
 2. Fanns inte så mycket att välja på 60-70-80 talet utan att det var svavel som tillsats i oljor för hypiod och högre yttryck, nu existerar väl knappt det som tillsats.
 3. Har en japan som mejlar mig och vill ha tag 2 kompletta klaffstolar skicket kan vara dåligt men alla fästen mm behövs för att sätta fast dem ,jag tipsade honom tidigare om Teigen men han verkar inte vilja skicka till japan. Om nu någon skulle ha två liggande så tänkte jag vara snäll och försöka skicka över dem. Själv slängde jag ut mina som satt orginal på 90-talet när bilen byggdes till camper och vet knappt hur de ska se ut med fästen mm.
 4. Tog lite bilder igår på hur lacken blev, helt klart nöjd. Den nu beställd och brutna nyansen stämde väl med hur lacken åldrats . Bilen lackades om helt år 2000. År 2017 skulle större delen lackas om men då visade det sig att färgen var felbruten så en restslatt som stått i sen år 2000 fick toppas med på sidorna . Så nu gällde det att få fram något som stämde. Så konstycket att köra 2 varv med den gamla felblandade på samma sätt som gjordes 2017 sen ett extra med den förhoppningsvis nu rätt brutna nyansen stämde på pricken, hela bilen fick samma nyans trots att den delackats 3 gånger under 22 år
 5. Inte jag på bild med sprutan utan en bekant vars box på cm hade rätt dörrhöjd.
 6. Tog igår en runda på småvägar Värnamo via Ohs bruks och järnvägs museum och vidare till Nydala klosterkyrka och ruin.
 7. När fälgarna fick nya däck härrom året så balancerades inte firman en fälg pga av att den var för skev så den fick bli reservhjul, jag provade sand balancering i den funkade så där i motorvägsfart men inte i lågfart där den hoppade, så en oanvädbar fälg. Så idag tog jag tag i det krängde väck innersidan av däcket städade ur all sand, spände 6 tons domkraft i fälgen där den var oval fick göra det på två ställen och sen lite finrikt uppmätning gjordes på framnavet med klocka. Lade den sen vänster fram och trots obalancerat och gick den helt perfekt. Dessa fälgar är väldigt mjuka i godset så man får ta det försiktigt så man riktar till för mycket.
 8. På min liknar h+l knoppen vanlig standar maskinknopp 21:- https://verktygsboden.se/bygg-hem-hus/spik-skruv-infastning/vred-spakar-fjadrar-sprintar/handtagskula-hardplast-sv-40m10?att=40-M10
 9. Ja glad sommar på er. Hoppas på någon helg med lagom väder för biltur annars blir det nog bara båten i år igen.
 10. Ett enkelt sätt att förlänga är att hålla färgen kall och även det du vill måla.
 11. Slog på data bladet, det finns ju hos teknos både snabb och långsam förtunning men det är yxolen baserat dvs vanlig syntet förtunning, jag skulle gissa att du kan förlänga öppet tiden på lacken med helt vanlig lacknafta, test på en provbit bara så den verkligen torkar igenom och inte blir klabbigt.
 12. I går kväll vid 7 snåret var det 21 grader i vattnet här trots att det blåst rejält och då tryckt upp kallt botten vatten, kvällen dagen innan avslutades med gädda som kvällsmat.
 13. Glad midsommar på er! Här blir det lite båt åka, första badet i går kväll för ungar och fru, själv inväntar jag något högre vatten temp och i bilväg väljer man den svalaste vilket är C202.
 14. https://www.facebook.com/marketplace/item/1360253501162296/ gamal svensk nummer plåt
×
×
 • Create New...