Gå till innehåll

Oscar II Fort, TGB 11


O.II.F

Rekommendera Poster

Sikaflex finns på claes

Visst är den dyrare men det är den värd

Sist jag provade den på biltema så tog det lite tid för den att torka men sedan vart det bra

De var för ca 1 år sedan och det var till en termobar till en häst

 

Mvh Bender

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har själv provat Bilbuttrix karosserikitt, och det är som SBAT111 säger.
Torkar aldrig.
Så undvik den.
Bättre att köra till en mer välsorterad biltillbehörsbutik och köpa ett riktigt karosserikitt.
LAfix kan jag starkt rekommendera ( http://webshop.leifarvidsson.se/SE/Catalog/fogmassor/ms-fogmassor/8145.html )
Har själv fogat om min 11-bil för ett par år sedan med LAfix, med riktigt gott resultat.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tillbringar lördagen med en stålborste och kniv. Förberedelser inför tisd. Och onsdagens målning m.m. Har under ett tjockt lager sprucken färg dessutom hittat anledningen till att den läcker. Blir till att foga på tisdag bevisligen. Trevlig helg i skyttegraven

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Angående Biltemas karosseritätning så har jag testat och den funkade, blev tätt och bra. Dock har jag inte testat den under någon längre tid eftersom bilen sedan blev såld så huruvida den blir genomtorr och övermålningsbar vet jag ej.

 

Min senaste tätning gjordes med sikaflex från Clas Ohlson, funkade skitbra, ganska enkel att applicera och 100% tät. en tub räcker gott och väl för båda takskarvarna och även ett par av de lodräta skarvarna på sidorna.

 

En grej jag missade är att balken på taket för ksp:n har 4 rejäla hål (m8 bult?) rakt igenom taket. Sitter inte ksp:n kvar så rinner det in rakt igenom dessa hål in i innertaket ovanför föraren...... Då jag tyvärr inte har nån ksp att montera så fick det blir att plugga med bult, mutter. brickor och karosseritätning, har varit torrt sedan dess.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den här använder vi i jobbet när vi lägger tak, har varit med och tagit bort gamla takplåtar som är fogade med den här och då är det bara kniv som gäller för att få loss den.

 

Vet inte vart man får tag på den men stark är den!

 

 

post-6647-0-78960500-1425778618_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom det står silicone på tuben blir jag lite fundersam. Hur luktar smeten när man klämmer ut den? Har den karakteristisk ättiksliknande lukt som ofta siliconer har eller luktar den lösningsmedel?

 

Här kan den ambitiöse läsa om GE Momentive Silpruf: (Google är grejer!)

 

http://webshop.leifarvidsson.se/productfiles/6927_1274.pdf

 

:D

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan man lösa det som FM hade, originalet är det nog de bästa. Om inte annat som referens om nu utvecklingen gått framåt i detta avseende. Normalt har FM djupgående tester (eller borde ha). MilSpecade grejer har oftast en betydligt högre kvalité än vad normal personen kommer att utsätta den för. Ingen av oss använder fordonen (som tur är) fullt ut till det dom är byggda för, och ingen får betala de priset det kostar om fordonet inte kan fullfölja det den är byggd för. Så hittar man original prylar, vårdar dom väl, håller dom i vissa fall i evigheter.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Utvecklingen borde ju ha gått framåt en del, samtidigt kommer det ju fler och fler restriktioner för olika kemiska substanser. Det gör ju tyvärr ibland att man inte kan behålla egenskaperna i en viss produkt eller utveckla nya med samma eller liknade egenskaper.

Därför är det jättevärdefullt med ett forum som detta där det finns folk som har erfarenheter av olika produkter. Kan man hitta en konsensus bland alla svar så har man förmodligen hittat en bra produkt. Här finns ju många olika förslag på produkter men det verkar som om många använt sikaflex med bra resultat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu är bilen grundligt nytvättad, det har nog inte inträffat sedan 1990, för dra åt h******** . Nu står den på tork och imorgon målas den i original kulör 1975. Vi får se hur lång tid allt tar, men siktar på att färdigställa utsida kaross imorgon. Foton kommer.     

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Utvändigt är nu bilen i stort sett färdig, detaljer kan kvarstå dock. Färgen gick inte av för hackor, täckte fantastiskt bra, torkade på 30min, och förmodligen ersätter den kvälls ölen. Kvarstår allt invändigt och balkar dyl undertill. Enligt oss börjar bilen bli värdig att rulla i konungens namn.post-9007-0-98040800-1426092440_thumb.jpgpost-9007-0-85092400-1426092454_thumb.jpg

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
post-9007-0-78909100-1427812117_thumb.jpg Försöker hinna få lite ordning på 11'an innan 6/6 och våra resmål. Upptäckte dock nån form av läckage på insida vänster bakdäck, vad kan detta va som läckt ut? Någon teori? Är inte bromsvätska iallafall,
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...