Gå till innehåll

Framhjulsdrift funkar inte!


Gäst OLSBODA

Rekommendera Poster

Jag köpte beg knapp på ALE, men den hängde sig också efter ett tag, köpte ny från tatanka och den har jag bytt nu i allmänna felsökningen.

 

Jorden vid kontakten vid växellådan är servad o kontrollmätt men det hjälpte inte.

 

Hittade även en kabelskokoppling under instrumentbrädan som jag satte ihop, men fortfarande blinkar bara 4wd knappen till o det pyser i ventilen, men ingen 4wd... får även konstiga ljud när jag kör upp emot 80, typ att 4wd lr diffar kanar som nån annan hade känning av....

 

Har iofs 2 "okända" sladdar som jag såg när jag kröp under med smörjsprutan sist, det var 2 honor men det sitter ju en massa sammankopplingsbitar här o där, hittade fö en som låg på backen häromdan?? 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Renoverat knappen till framhjulsdriften nu, var faktiskt lättare än jag trodde. Gjorde rent kontaktytorna och böjde till dem lite så att dom ligger lite hårdare på. Filade till en liten fas så det gick lättare att trycka in innerdelen vid montering. Säkrade med ett buntband så delarna inte skulle åka isär, går ju att sätta en droppe snabblim oxå men jag lyckas alltid med att limma fast fingrarna bara...post-7090-0-50483700-1461502073_thumb.jpg

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

JDW - Vet inte om du fått nån ordning på detta och har inte läst tråden komplett men kan tillägga följande:
Magnetventilen har + från säkringen på ena sidan hela tiden. På andra sidan sker manövern - Är den jordad så blir det 2WD och är den inte det så blir det 4WD. Uppenbarligen ligger den jordad när den inte ska det och det är alltså felet. Normalt finns det flera möjligheter att den ska tappa jord och därmed koppla in 4WD. Först går det till kontakten i fördelningslådan, sedan vidare till knappen och till sist tryckkontakten i bromssystemet. När någon av dessa är öppna ska det bli 4WD. Alltså skulle också ett "normalt" fel på något ställe innebära att 4WD inte går ur. Nu är det tvärt om vilket tyder på att jorden ligger på hela tiden av någon anledning. Kablar satta på fel stick kan orsaka detta men det du skriver att lampan blinkar till och magnetventilen rycker till (antagligen när knappen är halvvägs nedtryckt) har jag svårt att få att stämma med det, men det kanske kan bli så. Du får felsöka från magnetventilen och vidare stegvis i kedjan och se var den oönskade jordningen uppstår. Och som sagt kontrollera att rätt kabel går på rätt stick. Växellådskontakten och knappen har båda dubbla kontakter invändigt där den som har med lampindikeringen att göra fungerar tvärt om, alltså att den sluter vid aktivering av 4WD.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tyvärr har det inte självläkt, har vart en del jobbresor så det enda jag har gjort är att polvända matningen till magnetventilen, men inte hunnit testa än.

 

Har klurat med det schema Hansen tipsade om, och visuellt ser det OK ut vid knappen och bromsventilen (om det är den under instrumentbrädan), Jag ska se om jag till helgen kan ta Fluke'n o mäta från fördelningslådan o se hur långt + hänger med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sitter et skjøte stykke på høyre side rett ved kneet til passasjeren som er vanskelig å komme til. Kan det være der feilen ligger?? Ledningen hadde sklidd fra hverandre i min tgb11 akkurat der. Fjerne det gamle skjøtestykket og satte på nye.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vart en tur till skogen i Söndags, åkte lite off road, la i knappen, ingen reaktion. La i L o körde och märkte att det drev på framhjulen. Efter en stund såg jag att lampan lyste...

 

post-4978-0-40867100-1463421944.jpg

 

Har ju ryckt o donat lite här o där, har använt kontroll lampan som funktionskontroll så antagligen är det nåt fel lagat under de villrådiga felsökningen..

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...