Jump to content

eile

Major
 • Content Count

  2,284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  139

eile last won the day on March 31

eile had the most liked content!

Community Reputation

2,194 Excellent

About eile

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/17/1961

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tog bild från nätet rover jagga servo och 20 eller 24 brukar man byta och sen gnida av ev rost från stången obs man behöver inte dela servot mer än vid de 3 bultarna så det är enkelt att byta packboxar.
 2. packbox vid tryckstången kostade för någon tia vanligt fel på girlingservona och oljan läcker förbi och in på sug sidan i servot och vidare till motorn
 3. En toknyhet till: Om man varit på längre vistelse eller studier arbete mm utanför sverige så anses man utvandrad, för att vid återkomst kunna återställa detta och flytta posten hit mm så går detta inte göra med e-legitimation utan kräver personligt möte på skattemyndighet. Försökte göra ändringen på telefon och förklarade hur korkat det kommer bli när alla som nu UD ska flygas in från riskområdena sen måste ner och köa på sina lokala skattekontor för att göra adressändring , handläggaren blev så arg att jag blev avsnäst " tycker du jag ska ringa Stefan Löfven eller" och sen slängde hon på luren i örat på mig. Så det vara bara att gå ner med dottern och köa på skattemyndigheten.
 4. Vill man göra ett ekonomiskt klipp = 2 379 000 kronor kan man göra som chefer gör och boka en resa, notera små leendet : https://www.vn.se/artikel/hyltes-kommunchef-avskedad-overgav-krisledningen-for-thailandsresa
 5. Hur ni än bygger systemen så koppla så att backström kan gå genom förbrukarna om huvudströmbrytaren är avstängd, skulle någon ut av misstag dra på starten med huvudbrytaren av kommer de inkopplade förbrukarna brinna upp detta kan även gälla backup/minnes ström mm.
 6. Bara att kolla hur många minutliter en 6mm klarar, dagens gummi bensinslangar klar ej tillsatserna i 95 oktan, kör med 98 och ni slipper problemet, annars lös på båtforumen om problemet har drivit frågan både på forum och med raffinaderierna forskingsavd , har fått svar från största olje depån i sydsverige där prover togs på leveranserna som gått ut och 98 gäller 95 har vissa tillsatser som skadar gummi. googla gummit sväller eller gummit växer
 7. Dottern hade riktigt fina munskydd från england sydda i tyg med kolfilter insats ett tunt engångs filter man slänger efter ett tag, men dessa är troligen inte ce godkända så inget för eu länder men var nog det bästa jag sett hittills i munskydd/ dammskydd, https://www.amazon.co.uk/Allergens-Reusable-Washable-Earloop-Outdoor/dp/B07PCP4ZVZ/ref=redir_mobile_desktop/260-9176502-0306927?ie=UTF8&psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title jag reagerade på att man i media såg 3M skydden med backventilen som är för att utandningsluft ej ska filtreras och imma igen glasögonen men gör att en smittad som använder dessa inte skyddar andra.
 8. Var på ett öde landvetter igår och hämtade äldsta dottern som efter mycket pusslande lyckats flyga ut från ett stängt England, skolor stängda lärare smittade ingen undervisning där i år först lärarstrejk sen corona utbrott bland lärarna, terminsavgifter 9000pund dvs runt 110tusen svensk kr man fått betala helt i onödan när ingen skolgång skett. Hennes pojkvän som följde henne till flyget blev tagen av polisen på tåget hem och som tur fanns nu giltigt skäl till tågresan annars hade det blivit 6 månaders fängelse.
 9. Svana kan ju se till att bli tidigt smittad när det sen väl är över kommer företagen skrika efter immuna arbetare som kan få hjulen att snurra igen. Köpte in två billiga gaming setuper datorer med 1070 gpu,er den ena tog en av döttrarna den andra gick på annons en kille dök upp och handlade återkom dagen efter och tog även en skärm han räknade med att åka på karantän i 14 dagar och ville ha något nytt att göra, han jobbade på akuten och intensiven. De först smittade som blir immuna behövs inom vården.
 10. byt ut stålulls filtret till några stålbollar finns i vanliga mat affärer rengör disk mm finns i 3 meterslängder: https://www.skadedjursshop.se/xcluder-stallull-for-skydd-mot-moss-3-m
 11. Minns när hongkong gick var barn då och låg sjuk, inte kul att tillhöra riskgruppen denna gång. Asiaten År 1957 kom Asiaten orsakad av influensa A(H2N2). Den trängde bort den gamla varianten av influensa A(H1N1). Man räknar med att cirka 5 miljoner människor, företrädesvis yngre, dog under denna epidemi. Hong Kong-pandemin Influensa A(H2N2) försvann då influensa A(H3N2) skapade Hong Kong-pandemin 1968. Den skördade cirka 1 miljon liv det första året – i första hand hos äldre. Influensa A(H3N2) sprids fortfarande som säsongsinfluensa och orsakar en överdödlighet på i medeltal cirka 1000 äldre personer i Sverige varje år.
 12. måttet är väl samma som till duetten. tror det stod i länken jag bifogade provade ett sök tidigare och hittade filter på tysksidorna, men det finns ju en uppsjö av lösningar är ståltråden slut snitta upp och byt den eller ta en annan luftburk till zeniht på tidig b18 användes en gummiringstätning och då passade vanliga "stekpannan" som man tydligen kallade den andra luftburken, jag hade valt att snitta upp tagit bort stålullen sen klämt dit ett nytt pappfilter eller gjort franska skumpl st lösningen som volvo penta kör med och som även jag har på min bil.
 13. Går det inte riva ur ståltrådsfiltret och sen bara klämma ett vanligt filter mellan plåthalvorna , annars flera burkar som passar mellan motor och batteri. https://www.tamotor.se/produkt/ersattningsfilter-till-oljebadsrenare/ http://p120.se/phpbb/viewtopic.php?t=5783
 14. Är det här vanliga burken? https://www.skandix.de/de/dokumente/produkthinweis/luftfilter-fuer-zenith-36-einfachvergaser/3000213/?dc=29&bi=6f3298ffd05c2d14e57deac5fb87da1f Annars så om man ska ha filter i konstigt mått så kör fransmänen med en smart lösning, två hålnät /hönsnät och den bit skumplast. när man beställer så får man bara en bit skumplast skumplast när man beställer nytt, rullar skumplasten runt det ena hålnätet och sen trär det något större över sen monterar i luftburken lite i kläm som alla andra vanliga luftfilter. volvo penta har samma typ:
 15. En bild på burken så är det lättre, många burkar på äldre bilar gick att snitta i plåtpresningen och sen bara i med pappfilter, och gamla zenth passar väl amazon varianten burk och sen ett pappfilter, har du tidigare haft olje bad så andas den något lättare med papp och blandningen kan bli lite magrare.
×
×
 • Create New...