Gå till innehåll

eile

Major
 • Innehålls Antal

  1 902
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  81

eile senast vann den dag 16 September

eile hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 725 Excellent

Om eile

 • Placering
  Member
 • Födelsedag 1961-04-17

Profile Information

 • Hemort
  Värnamo

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. eile

  Valpen min

  Kul att det går framåt med projektet det "djävulusiska "death wobbles" i 65km/h" behöver inte bero på däcken. Kolla toe- in ,sätt ett streck på varje insida och mät med talmetern så högt som möjligt i framkant rulla fram och tillbaks några gånger och mät samma sträck men i bakkkant, kolla flera gånger och justera till 0 mm , är ni tunga personer som åker och framaxeln fjädrar ner mycket vid last kan du få ta hänsyn även till det.
 2. På marinsidan verkar man köra med p tror standar är c, har något minne av att parisdakar 11 skulle haft marinkammen då troligen p. https://krillesmotor.se/helrenovering av motor.html enl google P=jämnar vrid i hela registret. Några firmor verkar ha tagit fram egna kammar för marinbruk, om du har ämne borde en slipning till rätt duration vara prisvärd.
 3. Finns en kille i Taberg som slipar kammar efter önskemål ska vara riktigt duktig och prisvärd , känner till en motorenoveringsfirma som överlåter alla såna jobb dit, de svetsar även på nya nockar. http://www.agap.se/index.html Slog lite på b30 hade 3 st olika beroende på automat eller insprut. orginal -standar b30 med nummer 430013-3 Minns att min original motor b20 också hade helt omärkt kam minns jag rätt hade den bara ett ev två huggmejsel liknade sträck som märkning så ev fanns det en annan slipning till terrängbilarna med ny standard upplevde jag den något slöare.
 4. https://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_TGB_13_81872432.htm?ca=17&w=1
 5. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Jo en sån fast omvänd småläningaffär gjorde jag av misstag när jag sålde 32'an aldrig sett en köpare mer nöjd när han halade upp sedelbunten och skalade av halva bunten mot var han tänkt ge mig som bud. Hade en gång en prisbelönt gammal bil som volvo hade till låns och en dag dök två yngre grabbar upp och bjöd en summa för bilen, de fick den så klart och åkte iväg och berättade att den skulle direkt över till en samlare i USA, tror de fick samma pris de gav mig men i dollar. Nu är småtvillingarna lite större och vill inte alltid åka med så just denna tid i livet kan man ta lite egen camping eller ta frun med på en liten skogstur, men bekvämligheten med båtlivet dvs bad och obegränsat matföråd på nära håll gör att bilen blir stående. Ska fundera lite mer säljs bilen måste traktor hyras för sjösättning, hyndan lever inte för evigt och är lite för klen för tyngre båt.
 6. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Funderat lite fick en förfrågan från california om ifall bilen ev var till salu och isåfall till viket pris , googlade lite och häpnade över hur gamla vovlos värderas där över. http://car-from-uk.com/country/usa/motors/volvo/ Vad tycker forum medlemmarna man kan begära för en c202 där inget längre är original (dvs helt saknar originalvärde) men istället mer fungerande som en modernare bil som faktiskt väldigt komfortabel för längre landsvägskörningar med men totalt värdelös i gyttjan?
 7. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Oljat lite mat till familjen idag såg när jag handlade att man nu får 1 liter solrosolja för 15:- i så höjer de priset mer på dieseln så lönar sig att gå över till matolja.
 8. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Upptäckte något märkligt som jag undrar om fler fått infört på sina fordonsuppgifter hos https://biluppgifter.se/ 2018-06-05Annonsering Fordonet utannonserat för 89 000 kr. Uppgivet miltal: 28 000. Källa: . @Hansen ang snorkling och barn, döda utrymmet i barns luftvägar ihop med snorkel kan innebära viss fara för plötslig svimning, andningstopp. Vill du ändå låta henne snorkla så kortas möjliga snokel och lär henne djupandas.
 9. eile

  Beslag till sidoframrutor

  En gissning kolla trygge eller f82 f83
 10. eile

  Mek- och skruvartips!

  Finns mycket att lära om vibrationer i fordon och hur man hittar dem. Ett bra exempel på hur man kan använda vattenmugg för slut balancering av kardan.
 11. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  I helgen har det huspyssel inför vintern, rensade hängrännor från mossan som sommarhettan och nu slagregnen fått att självmant släppa från takpannorna, häpnade av volymen och vikten, 2 x 15 meter rännor och nästan 20kg mossa. Grannarna betalade 15k under sommaren för att få sina tak rensade från mossa och kosmetiskt målade, mitt rengjordes av vädergudarna bara samla upp resterna i rännorna. Idag gick c202 i ide på ny vinterplacering, väcker den till liv igen april/maj när värmen kommer åter och båtsäsongen påbörjas. Den lilla Gotlandsturen gav mersmak så nästa år kanske det blir någon mer tur och inte bara båtförflyttning och rackel körningar på stan.
 12. Musfälla för möss och övriga familjemedlemmar!
 13. Volvo valp L3314 HT Turbo Diesel https://www.blocket.se/vasterbotten/Volvo_valp_L3314_HT_Turbo_Diesel_81510466.htm?ca=17&w=3&last=1
 14. Ram med framaxel och fjädrar. Priset eller bud. 500:- https://www.blocket.se/ostergotland/Reservdel_till_Terrangbil_903_80719446.htm?ca=17&w=3&last=1
 15. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Höst göromål. Packat in båtens alla dynor, flytvästar mm i c202 för vinterförvaring, hyr bara vinter plats för ett fritidsobjekt så det får bli bilen. När allt är klart för avfärd för vintervilan så upptäcker man på marken några oljedroppar, så avfärden blev uppskjuten. Var ev en liten tankevurpa när utgående packbox byttes, dit med ny packning ev någon tionde tjockare än tidigare, hård drog och inget direkt glapp kändes då men nu var det rätt mycket glapp tillräckligt för att släppa igenom lite olja. Fick uppgift av Offroad Jörgen att packning ej användes utan husen bara limmades, så en 3 tiondels packning orsakar lätt ett halvmillimeter glapp.
×