Jump to content

eile

Major
 • Content Count

  2,034
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

eile last won the day on April 1

eile had the most liked content!

Community Reputation

1,882 Excellent

About eile

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/17/1961

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brukar kolla tillverkningsdatum så inte tex kampanjen på batterier är pga av att de stått ett år eller längre i lager utan laddning. Biltemas gamla silver batterier hade ett tag 4 års garanti, det var ett sånt jag troligen lyckades rädda med 6 dl vattenpåfyllning. Köpte senast Tudor Dual från Svedol får se hut länge det klara sig i båten.
 2. Kolla så det är shims, är det crackhylsa och du drar för hårt drar du in lagret, 300nm behöver du ingen momentnyckel för bara att dra så mycket du vågar.
 3. Tror alla kapslade har samma problem med viss avdunstning. Var idag på biltema och kollade igen några batterier med deras lite avancerade test instrument, ett som hade några månaders garanti kvar hade börjat tappa en hel del dock fortfarande godkänt, det kassa som jag öppnat och återfyllt med vatten och sen laddat någon timma igår hade sen fått vila över natten och hade nu halva cca styrkan , gissar att det ökar på något om de får motioneras lite i laddaren. I varma motorrum är nog alla batterier lika dåliga oberoende på inköpsställe då de slits hårt av värmen.
 4. Vad är giftigt där som inte fanns på öppna batterier? Kommer testa följande: fyllt på med destillerat vatten, ladda och sen låta biltema köra sin test och se om det nu passerar som ok.
 5. Funderat lite på varför dessa kapslade "underhållsfria" bilbatterier tar slut så fort garantin är ute, öppnad upp ett av biltemas lång livs silver serie detta hade endast varit använt i båt dvs inte så många drifttimmar. ca 6 dl vatten gick det i detta 60 amps batteri. Varit ut för att generator och lampor mm gått på bilar med kapslade batterier och det är ju inte undra på när de går torra med tiden och då tappar motståndet dvs generator överladdar tills dioderna går sönder eller i värsta fall hela styrenheten i bilarna. Härom året tvärdog c202'ans batteri efter det varit på laddning, tog även med cteck laddaren som kortslöts. Just i varma motorum måste dessa "underhållsfria" batterier torka ut fortare.
 6. Tveksamt med hur hovrätten senast bedömde ett uppmärksammat mål: Hovrätten skriver att de utsatt ”Gica” för omfattande våld i form av sparkar och slag bland annat med en skylt och en vägkon. En av pojkarna har också berättat att han sparkat ”Gica” i huvudet sex gånger och gjort flera hoppsparkar som träffat ”Gica” i ryggen. Hovrätten anser att det med tanke på pojkarnas låga ålder och våldets karaktär inte är bevisat att de förstod att det fanns en risk att ”Gica” skulle dö. – Pojkarna har inte varit medvetna om att mannen skulle dö av misshandeln, säger Charlotta Riberdahl. Hovrätten fastställer tingsrättens dom när det gäller den 17-åriga pojken. Han döms till sluten ungdomsvård i fem månader för grov misshandel. När det gäller 15-åringen, som inte var straffmyndig när brottet begicks, har de funnit det utrett att han gjort sig skyldig till grov misshandel.
 7. Flytta du till jkpg där fastslogs ju nyligen i rätten att stöld längre inte är stöld om du bara avser att bruka föremålet en kortare tid och sen bara överger det , i dömt ärende gällde det Elcyklar men kan så klart översättas till mobiltelefoner dator fordon entreprenadmaskiner mm. Blir intressant att se hur många semester/resefordon som plötsligt bara behövs och då kan tillgripas för att sedan bara överges när brukandet är klart. Tillgreppet av elcykeln ledde till åtal och domen som föll för knappt en månad sedan är intressant läsning då den åtalade friades från stöld: ”Tingsrätten kan konstatera att den som olovligen tar en cykel för att använda den vid en kortare färd och därefter överger den inte kan ha syfte att behålla saken som sin”. Det blir därför ingen påföljd för den åtalade och målet kommer inte att överklagas. Ställer man resonemanget på sin spets är det med andra ord helt riskfritt att ”låna sig” till transportmedel om man ska ta sig hem efter en kväll ute på lokal. Men bara så länge man inte tänkt behålla föremålet. Likaså borde det väl kunna gå att ”låna” mobiltelefoner och surfplattor om man ska skicka ett mejl eller ringa ett samtal? Men bara så länge man inte har för avsikt att behålla dem. Juridik är inte kemi och således ingen exakt vetenskap. Domar måste därför kunna motiveras och någorlunda knyta an till allmänhetens rättsmedvetande. Vanliga människor måste kunna lita på rättsstaten och någorlunda kunna förutse konsekvenserna av att inte följa lagar och regler. Det är därför fallet med den stulna cykeln sätter fingret på något större: om Anders tar Kalles cykel utan att ha fått lov att göra det och Kalle kallar det för stöld skulle de flesta hålla med Kalle. Förutom Tingsrätten som tydligen anser att så länge cykeln exempelvis slängs i ett dike så är det helt enkelt inte stöld.
 8. Tror mer på medborgarlön än kostsam utredning och hantering av nuvarande bidrag system , finska försöket föll väl ut. Tror den som startar parti med den inriktningen snabbt kommer in i riksdagen: Medborgarlön och en fast pension summa samma för alla oberoende tidigare lön, de som ändå tjänat bra och haft fantasilöner har ändå kunnat avsätta sparkapital, betalt sina lån mm och ska inte premieras med skyhöga pensioner som sedan ofta genom arv, gåvor mm går vidare till nästa generation vilket ökar på de ekonomiska förutsättningarna och inkomstklyftorna. Stackarn som valde slitsamt låglönejobb slipper då dubbelt bestraffas på ålderns höst. Hela sjukpenning systemet skulle kunna skrotas om ändå medborgarlön utgår.
 9. @ Hansen Det är just det som är problemet i sjuksystemet, själv hade jag en hög svets och reparations lön men den låg långt bak i tiden innan deltids lärar jobb och sjukskrivning, många år senare räknades den om till sjukpension och då hade löneutvecklingen sprungit ifrån rejält och mer än dubblerats. Har en bekant som periodvis hela livet varit långtidsjukskriven av psykiska orsaker men som jobbade 100 % just innan ansökan gick igenom och lyckades med detta få max beloppet. Så det gäller att se till att bli inklassad rätt annars blir det bara garantibeloppet som nu enl år 2019 höjning innan skatt är på 9804:- lyckas du få upp max beloppet blir det 18803:- innan skatt. Större vinst är om du är ogift och inte äger din bostad och därmed får pensionärs bostadsbidraget. "Du som är ensamstående kan som mest få 5 220 kronor per månad. Det motsvarar 96 procent av bostadskostnaden upp till 5 000 kronor och 70 procent av bostadskostnaden mellan 5 000 och 5 600 kronor." Hansen är du inte 50 ännu så kommer du nog ändå aldrig kunna ta ut ålderspension eftersom den ska öka successivt, du får istället satsa på att bli riksdagspolitiker de får ju behålla sin låga pensionsålder.
 10. Bonna trim med 2 hk extra Kolla annonstipset om du ändå har en bil över.
 11. Kan vara ett riktigt fynd, camperns ser rätt ok ut bör passa bra till 11'or men även till valpen, bilen bör kunna gå att sälja till a traktor folket, lågvarvig lätt strypt diesel eller till samlarna av franska bilar. https://www.blocket.se/simrishamn/PEUGEOT_504_D_Pickup_84349434.htm?ca=17&w=3 mer bilder https://www.blocket.se/simrishamn/Camper_84359510.htm?ca=17&w=3&last=1 Har slagit på måtten och innermåttet på 504 flak, valpen 14 cm tillgodo på längden obs innermått, överhänget längre på 504 så även hjulhusen på valpen bör passa med några cm tillgodo, så en valp med ht avlyft bör campern passa rakt av.
 12. Har du möjlighet till sjukbidraget och du tillhör de som inte pga av för låg ålder aldrig får pension så är sjukbidrag fördelaktigt, detta eftersom du behåller sjukbidraget och pensionen plussas på, men tillhör du de yngre som troligen ska vänta upp emot 70 år så är sjukbidraget en rejäl fälla. I mitt fall har man några hundår med "Vi kommer att betala ut 7 547 kronor till dig den 19 mars" men sen när man kan få behålla detta och ta ut tidigast möjliga pension då blir det guldkant med mer än det dubbla som man nu lever på. Logga in på pensionsidan och kolla upp och får du sjukbidrag på hög lön och den inte som min baserades på senast fasat jobb vilket var många år bakåt innan löneutvecklingen sköt höjd så får du troligen ett rätt ok bidrag sen tillkommer bostadsbidrag för penionär om du inte äger villan du bor i. Som pensionär/sjukbidragstagare får du sen om du orkar och vill jobba ett visst antal procent utan att pensionen påverkas och här är inte lönen utan bara timmar som räknas så du kan bli drängkonsult med någon tusen lapp i timpeng.
 13. Efter stridspitten: Nu flyger F17 snippflygning https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=7188791
 14. Kommunerna får ökat ansvar kring alkohol NYHETER Det är kommunernas socialförvaltningar som får ett ökat ansvar inom missbrukssektorn Sedan några år tillbaka ska kommunerna ha en plan för att hantera personer med spelmissbruk. Med anledning av att spelmissbruk i många fall kombineras med ytterligare något missbruk kommer kommunerna att få ett uppdrag att hålla koll på inköpsvanorna på Systembolaget. Från och med den 1 juli ska Systembolaget lämna information om alla inköp med bankkort/kreditkort överstigande 500 kronor till kommunerna. Socialförvaltning eller motsvarande ska därefter kunna skapa sig en bild över om det finns tydliga riskbeteenden som bör utredas för att kunna göra rätt insatser i tid. Systembolaget kommenterar det hela med att det inte är något som välkomnas och menar att det blir en ökad risk för rån då de tror att alltfler kommer att välja kontantbetalning. De tillägger också att de inte vill förknippas med epitetet ”spritspion” som tvingas ange sina kunder till en myndighet. Dessutom menar de att det blir en tung administration för att klara uppgiften. https://xn--vrnamo-bua.nu/nyheter/nytt-uppdrag-kommunerna-far-okat-ansvar-kring-alkohol/
×
×
 • Create New...